שתף קטע נבחר
 

כמה טוב שבאתם

30 אלף עולים חדשים מ־80 מדינות הגיעו השנה לישראל. הם תורמים למחקר, למדע, לרפואה, לכלכלה, לביטחון, לאמנות לתרבות ולספורט. פרויקט מיוחד של "ידיעות אחרונות", ynet והסוכנות היהודית קורא לכם לעזור להם להיקלט בדרך הכי קלה ומהנה: פשוט להיפגש. הנה כמה עולים שישמחו להכיר אתכם

בשיתוף הסוכנות היהודית

 

כ-30,000 עולים חדשים הגיעו בשנה החולפת בסיוע הסוכנות היהודית, מכל קצוות העולם - אירופה, צפון אמריקה, ברה"מ לשעבר, אפריקה, אסיה ואוסטרליה כדי לבנות את ביתם בישראל. אנחנו רוצים לתת להם נחיתה רכה מכל הלב.

המוטיבציה של העולים החדשים לקחת חלק בסיפור המשותף לכולנו, משפיעה על כל תחומי החיים של החברה הישראלית והם תורמים למחקר, למדע, לרפואה, לכלכלה, לביטחון, לאמנות לתרבות ולספורט.

 

פרויקט מיוחד של ידיעות אחרונות, ynet והסוכנות היהודית מזמין אתכם לקחת חלק בהיכרות עם העולים לישראל באמצעות מפגשים בין עולים שזה עתה הגיעו ארצה לבין ישראלים ותיקים, ובאמצעות חשיפת סיפורים של עולים ותיקים שתורמים לחיזוק החברה הישראלית במעגלי העשייה של הסוכנות היהודית.

 

מרגישים שאתם רוצים להעניק לעולים נחיתה רכה למציאות הישראלית? אנחנו נעזור לכם להגשים את זה. הכירו את העולים.

 

משפחת קבסוב, אשקלון

ארץ המוצא: בלארוס

אולגה (36) וסרגיי (42) קבסוב עלו לארץ עם ילדיהם איליה (10) וניקיטה (6) באפריל 2018. הם מתגוררים במרכז הקליטה "בית קנדה" באשקלון. סרגיי, שניהל בית מרקחת בבלארוס, עובד כנהג משאית כדי לפרנס את המשפחה. אולגה התקבלה לקורס של הסוכנות היהודית, משרד הקליטה וחברת "תל־רן" שבמסגרתו עולים עושים הסבה מקצועית לתכנות. היא מקווה שבסיום לימודיה שניהם ימצאו תעסוקה טובה יותר.

משפחת קבסוב (צילום: באדיבות המשפחה)
משפחת קבסוב(צילום: באדיבות המשפחה)

הבן, איליה, הוא מתאבק מגיל צעיר שזכה במדליות בבלארוס וממשיך בענף בישראל. עם קליטתם, הם נתקלו בתופעה מאוד ישראלית: הרקטות מעזה. "בימים הראשונים, אחרי המטחים היה לנו קשה להירדם בלילות", הם מודים.

 

ניקולאס למפרט, תל־אביב

ארץ המוצא: אורוגוואי

"כשאני מסתובב עם כיפה בישראל אני מרגיש בבית", מספר למפרט (27). "כל החיים שלי הייתי מחובר לחיים היהודיים ולישראל. כשסיימתי תיכון הגעתי לשנת הכשרה ולתוכניות נוספות בארץ". אחרי השנה בארץ הוא שב לאורוגוואי. "הייתה לי קריירה מבטיחה בעסק המשפחתי במונטיבדאו, אבל הבנתי שכאן זה הבית שלנו ולא ויתרתי על החלום לעלות לישראל".

ניקולאס למפרט (צילום: נתן רועי )
ניקולאס למפרט(צילום: נתן רועי )

הוא הגשים את החלום ועלה לבדו לארץ במרס 2018. את החודשים הראשונים בילה במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית, "אולפן עציון" בירושלים, שם הכיר את בת זוגו, שעלתה מאנגליה. כיום מתגורר למפרט בתל־אביב ובעוד מספר שבועות הוא צפוי להתגייס לצה"ל.

 

אנה גמזינובה, ירושלים

ארץ המוצא: אוקראינה

"משפחתי נאלצה תמיד להסתיר את יהדותה", מספרת אנה (23). "בתקופה הקומוניסטית לא אפשרו לסבתא שלי אפילו לשאת את שם משפחתה היהודי, אבל אני ידעתי מגיל צעיר לאיזה עם אני שייכת. יום אחד נכנסתי לבניין של הסוכנות היהודית בקייב וביקשתי להגיע לישראל".

אנה גמזינובה (צילום: נתן רועי)
אנה גמזינובה(צילום: נתן רועי)

היא הגיעה לביקור בן 10 ימים במסגרת פרויקט "תגלית", ואחר כך חזרה לתוכנית של מספר חודשים במסגרת פרויקט "מסע". "ברגע שהגעתי לישראל הבנתי שהגעתי הביתה", היא אומרת. "אין לי בישראל קרובי משפחה, אבל אחרי שעליתי הזמינו אותי ל'על האש' בירושלים ושם פגשתי את בן הזוג שלי, יוסי. זאת הייתה אהבה ממבט ראשון".

 

משפחת בראון, רעננה

ארץ המוצא: דרום אפריקה

"רצינו להבטיח לילדים שלנו עתיד יהודי", מספר בארי בראון (45), שעלה לארץ עם אשתו קלודין (44), הבן דניאל (16), הבת שירה (13) והבת אורה (11) ב־2017. בארי התחיל את קריירת המשחק והשירה שלו כילד. הוא הופיע ברחבי העולם ובנה קריירה מפוארת של חזן בקייפטאון.

בארי בראון ומשפחתו (צילום: קטיה קים)
בארי בראון ומשפחתו(צילום: קטיה קים)

לאחר שהמשפחה עלתה לישראל הוא החל לשפץ את הבית שרכשו ברעננה. אחרי שבנה קליניקה לאשתו הקוסמטיקאית, בארי המשיך לעבוד בשיפוץ בתים, אבל לא ויתר על החלום להופיע. הוא לומד חזנות בפתח תקווה, מפיק אירועים וב־2018 התמודד על ייצוג ישראל באירוויזיון בתוכנית "הכוכב הבא".

 

אטנקוט סיטאוטאו, שער הנגב

אץ המוצא: אתיופיה

אטנקוט (29) הוא עולה טרי טרי. הוא הגיע מאתיופיה ב־4 בפברואר עם סבו, דודיו ואחיו בן ה־34. הם חלק מ־80 העולים הראשונים שהגיעו במסגרת מבצע "יהודית". סיטאוטאו התייתם מהוריו כשהיה ילד קטן, והסבא גידל אותו ואת אחיו.

אטנקוט סיטאוטאו  (צילום: דוד סאלם זוג הפקות)
אטנקוט סיטאוטאו (צילום: דוד סאלם זוג הפקות)

"במשך 15 שנה חיכינו לעלות לישראל ולהתאחד עם הדודים שלי, האחים של אמא, ועכשיו החלום התגשם", מספר אטנקוט, ששימש בשנים האחרונות חזן של קהילת הממתינים לעלייה בגונדר. המשפחה נמצאת כיום במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "איבים", השוכן במועצה האזורית שער־הנגב. אטנקוט ישמח להיפגש עם משפחה ישראלית, אך רצוי שיהיה במפגש דובר אמהרית שיוכל לעזור בשיחה.

 

יונה וויסיד שניידר, נהריה

ארץ המוצא: ברזיל

יונה (54), תושבת סאו פאולו עד לא מזמן, עלתה לישראל בעקבות הבן והבת שלה, שעלו שנים קודם לכן. את החודשים הראשונים בארץ היא עושה במרכז הקליטה "תפוז" בנהריה, שמלווה עולים מכל רחבי דרום אמריקה בתחילת דרכם בארץ. בנה של יונה, אדריכל במקצועו, עלה לפני חמש שנים. אחריו עלתה בתה, כיום חיילת. בנה השלישי נותר בברזיל.

יונה וויסיד (צילום: נתן רועי)
יונה וויסיד(צילום: נתן רועי)

בארץ מוצאה היא ניהלה בית דירות עם 600 יחידות דיור. עכשיו, עד שתסיים את לימודי העברית ותמצא תעסוקה בישראל, היא מלמדת את דיירי מרכז הקליטה לבשל את המתכונים הסודיים והמעולים שלה. למפגש איתה יתלווה מתורגמן.

 

האחים גלסורקר, ירושלים ותל־אביב

ארץ המוצא: הודו

זאב (23) וגרייס (26) גלסורקר עלו בשנה שעברה מהודו. הוא גר בירושלים ואוכל כשר, היא גרה בתל־אביב ואינה שומרת מצוות. גרייס עלתה ראשונה, התגוררה במרכז קליטה ולמדה עברית באולפן. מאחר שיש לה תואר שני במסחר וחשבונאות, היא עברה בסיום האולפן לגור בתל־אביב ומועסקת בתחום המקצועי שלה. זאב נשאר לגור בירושלים.

האחים גלסורקר  (צילום: באדיבות המצולמים)
האחים גלסורקר (צילום: באדיבות המצולמים)

"הקהילה היהודית במומבאי מאד חמה ומלוכדת", אומר זאב. "הדרכתי צעירים בקהילה ועבדתי כמשגיח כשרות עד שהחלטתי לעלות לישראל. לעולם לא אשכח את רב הקהילה שלנו, גבריאל הולצברג ז"ל, שנרצח ביחד עם אשתו במתקפת הטרור בבית חב"ד כמה ימים אחרי שחגגתי את בר המצווה שלי".

 

אריק סרגון, ירושלים

ארץ המוצא: אנגליה

אריק, בן 91 בלי עין הרע, הוא עולה טרי טרי: ב־14 בפברואר הוא הגיע לארץ מאנגליה. מה גרם לצעד בכזה גיל? שתי בנותיו ושישה נכדיו עלו כמה חודשים קודם לכן. הוא אזרח בריטי ממוצא עיראקי שחי בהודו עד גיל 17. לאנגליה עבר כי קיבל מלגה מלאה לרויאל אקדמי אוף מיוזיק בלונדון בשל היותו נגן ויולה מוכשר.

אריק סרגון (צילום: נתן רועי)
אריק סרגון(צילום: נתן רועי)

הוא עשה קריירה מפוארת באנגליה - ובין היתר השתתף בהקלטות של "החיפושיות", אריק קלפטון, אך ההתמחות שלו היא מוזיקה קלאסית. הוא אלמן, וישמח להכיר חברים ישראלים חדשים.

 

ג'רמי וסמנתה שטבול, תל־אביב

ארץ המוצא: צרפת

"רבים מעולי צרפת מגיעים לנתניה, אבל אני בחרתי להגיע דווקא לחיפה כדי להכיר ישראלים ולא רק עולים מצרפת", מסביר שטבול (28), שעובד בתעשיית ההיי־טק. הוא עלה לארץ ב־2016, ושנתיים אחר כך עלו בעקבותיו הוריו, אחיו ואחותו - שנקלטו דווקא בנתניה (ובחרו לא ללכת בעקבותיו לפחות בעניין הזה).

ג'רמי וסמנתה ()
ג'רמי וסמנתה

באולפן עציון בחיפה, שם נקלט לאחר עלייתו, הוא פגש את סמנתה, מעצבת גרפאית שעלתה משיקגו שישה חודשים לפניו. האהבה פרחה, ג'רמי וסמנתה התארסו ובספטמבר יתחתנו. כיום הם חיים בתל־אביב.

 

משפחת טרסוב־בגליי, ירושלים

ארץ המוצא: אוקראינה

אנה טרסוב (23) וסטניסלב בגליי (25) הכירו באוקראינה דרך האינטרנט והתחתנו. היא עבדה אז כמגישה בטלוויזיה, הוא היה סטודנט לרפואה. סטניסלב ביקר בישראל במסגרת פרויקט "תגלית" וידע שיחזור לחיות כאן עוד לפני שפגש את אנה כי "אנשים מוכנים לעזור זה לזה".

אנה וסטניסלב טרסוב - בגליי ()
אנה וסטניסלב טרסוב - בגליי

אנה מעולם לא ביקרה בארץ. בשנת 2017 הגיעו שניהם להתמחות בישראל במסגרת פרויקט "מסע" והתגוררו במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית "יעלים" בבאר־שבע, שקולט רופאים מהעולם. שנה אחר כך החליטו לעלות. סטניסלב עושה סטאז' בבית־החולים הדסה ואנה מתחילה תוכנית הכנה ללימודים אקדמאיים (תק"א).

 

רוצים להיפגש? כנסו ללינק והירשמו

 

מעוניינים לארח ולהכיר עולים אחרים ממקומות אחרים, שלא במסגרת הפעילות המסוקרת? פנו אלינו ונחבר אתכם: YediotCamp@jafi.org

 

בשיתוף הסוכנות היהודית

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים