ברי לארסון: "לא צריך להשוות בין קפטן מארוול לוונדר וומן"
אחרי שזכתה בפרס אוסקר, ברי לארסון נכנסת לחליפה של גיבורת העל הראשונה של מארוול שזוכה לסרט משלה - ולא חוששת מההשוואה המתבקשת ל"וונדר וומן": "הוא מעולה, בכיתי בו". וכן, ניסינו להוציא ממנה ספוילרים ל"הנוקמים: סוף המשחק". צפו
כשזה נוגע לנשים, ההיסטוריה של היקום הקולנועי של מארוול אינה מזהירה בלשון המעטה. בתחילת הדרך רוב הנשים שימשו כבנות זוג תומכות במקרה הטוב, או כעלמות במצוקה במקרה הרע. אחר כך הגיעה האלמנה השחורה, אבל במשך שנים התנהל דיון ברשתות החברתיות שתהה מדוע היא לא זוכה לסרט משלה, בעוד שחבריה שנלחמים לצדה חותמים על חוזים שמנים וארוכי טווח.
ובכן, הזמנים השתנו. "וונדר וומן" של DC בכיכובה של גל גדות שבר קופות, ובינתיים היה לנו גם גיבור-על שחור שהוביל סרט משלו, ואף זכה למועמדות לאוסקר. מארוול לא יכלו להישאר מאחור והעולם דרש גיבורת-על שתציל אותו, בסרט שמוקדש רק לה. מי שנבחרה למשימה הגדולה היא קפטן מארוול, דמות שהופיעה בחוברות הקומיקס כגבר עד שנת 2012, עד שהטייסת קרול דנוורס (שנקראה בעצמה "גברת מארוול") תפסה את התואר.
אחרי שנמצאה הגיבורה, צריך היה גם למצוא את השחקנית. כמו במקרה של "וונדר וומן" גם פה היו אודישנים רבים, עד שזוכת האוסקר ברי לארסון נמצאה מתאימה לתפקיד ונכנסה לחליפה הצמודה. להצטרף ליקום הקולנועי של מארוול הוא ככל הנראה חלומו של כל שחקן, אבל בריאיון ל-ynet נראה שלארסון לא ממהרת להתמסר למעמד החדש. "אני עדיין מנסה להבין את זה, אבל עד כה הכול טוב", היא אומרת בנינוחות.
הסרט שייצא היום (ה') לאקרנים מתרחש בשנות ה-90, שנים לפני עלילתו של "איירון מן" (הסרט הראשון ביקום הקולנועי, שיצא ב-2008). לצורך כך נדרש סמואל ל. ג'קסון לעבור הצערה דיגיטלית בתור דמותו של ניק פיורי. מעבר לכך שזה סיפור המקור של קפטן מארוול, במידה מסוימת זה גם סיפור המקור של סוכנות ש.י.ל.ד, מה שמוסיף ממד נוסטלגי לכל אורך הסרט.
מה לדעתך המסר הכי חשוב של קפטן מארוול?
"יש הרבה מסרים טובים בסרט הזה ובמה שקרול מייצגת. אני חושבת שהעובדה שהיא תמיד קמה אחרי שהיא נכשלת. היא מנסה שוב".
ריאיון עם סמואל ל. ג'קסון לרגל "קפטן מארוול"
באופן טבעי, במיוחד לקהל הישראלי אבל לא רק, יהיה קשה שלא להשוות בין "וונדר וומן" ל"קפטן מארוול", שני סרטי גיבורי העל האחרונים שבמרכזם אישה. "אני לא חושבת שצריך להשוות", לארסון אומרת ומוסיפה שההשוואה מעולם לא עברה לה בראש. "אהבתי את הסרט, ראיתי אותו בשבוע הראשון שלו ובכיתי. חשבתי שהוא מעולה", היא מחמיאה ל"וונדר וומן".
בתקופה האחרונה יותר ויותר סרטים מציגים גיבורים ממגוון אתני שונה. אבל גם אם מורגשת התקדמות מסוימת בהוליווד ובמארוול בפרט, לארסון לא חושבת שהעבודה הסתיימה. "אנחנו לא יכולים לטפוח לעצמנו על הגב. יש עוד נתונים להסתכל עליהם - באחוזים הייצוג מאוד נמוך. אבל זה מעודד לראות מה קורה עכשיו ועד כמה הסרטים האלה ריווחיים".
לארסון התחילה את דרכה בתור ילדה כוכבת. בהמשך היא עלתה לתודעה בסרט האינדי "טווח קצר 12" (2013), אבל הפכה למפורסמת רק אחרי התפקיד עוכר השלווה של אישה חטופה, שגילמה בסרט "חדר", עליו זכתה בפרס האוסקר על השחקנית הטובה ביותר בשנת 2016. המרחק בין יצירות קטנות אלה לפרנצ'ייז הענק של דיסני הוא ענק ועבור לארסון גם אתגר. "זה היה עולם חדש להיכנס אליו. אני רגילה לעשות דברים יותר רגשיים או רציניים ופה זה היה גופני. למדתי לספר סיפור עם הגוף שלי".
בעוד כחודש נזכה לראות שוב את קפטן מארוול, הפעם בסרט "הנוקמים: סוף המשחק" ובו היא אמורה להציל את האנושות מנקישת האצבעות הקטלנית של תאנוס.
אז איפה היא הייתה כל הזמן הזה?
"אני חושבת שמארוול יורידו אותי לרצפה אם אענה על זה", היא אומרת ומוכיחה שבכל הנוגע לשמירה על חוזה הסודיות היא הייתה הבחירה הנכונה.
לריאיון המלא צפו בוידאו שבתחילת הכתבה