הג'וב החדש של קרנית פלוג: מרצה באוניברסיטה העברית
ל-ynet נודע כי נגידת בנק ישראל לשעבר תצטרף לסגל הבכיר של המוסד האקדמי בירושלים ותשמש מרצה במחלקה לכלכלה - 4 עשורים לאחר שסיימה שם תואר שני. באוניברסיטה סירבו להשיב לפניית ynet באשר לגובה שכרה
נגידת בנק ישראל לשעבר, ד"ר קרנית פלוג , תשמש מרצה באוניברסיטה העברית - כך נודע ל-ynet. פלוג, שסיימה את תפקידה בבנק ישראל בחודש נובמבר האחרון, תצטרף לסגל הבכיר של האוניברסיטה ותשמש מרצה במחלקה לכלכלה, כמעט ארבעה עשורים לאחר שסיימה שם את התואר השני שלה בהצטיינות. באוניברסיטה סירבו להשיב לפניית ynet באשר לגובה שכרה של פלוג.
בקרוב הבנקים ידרגו אתכם: האם אתם צריכים לחשוש ממאגר נתוני האשראי?
שירות התעסוקה: נשים נאלצות לעבוד ליד הבית ומשתכרות ב-22% פחות מגברים
השכר הממוצע במשק עלה ב-3.6% בשנת 2018 ל-10,474 שקל
"מרגש במיוחד עבורי לחזור וללמד באוניברסיטה שבה התחלתי את דרכי המקצועית", אמרה פלוג. פרופ' אריק גולד, ראש המחלקה, אמר כי "הסטודנטים שלנו ברי מזל". בעלה של פלוג, פרופ' שאול לאך, חבר גם הוא בסגל המחלקה לכלכלה באוניברסיטה. פלוג תשמש כפרופ' מן המניין במסלול הנלווה וכמרצה במחלקה. בשנת הלימודים הבאה תשמש מרצה בקורס "כלכלה ישראלית".
"יהיה לי לכבוד להימנות עם הסגל הבכיר של האוניברסיטה העברית", הוסיפה פלוג, "מרגש במיוחד עבורי לחזור וללמד באוניברסיטה שבה התחלתי את דרכי המקצועית. במסגרת קורס על כלכלת ישראל, שאותו אלמד בשנת הלימודים הבאה, אוכל לשלב את הניתוח של ההתפתחות של כלכלת ישראל על בסיס התיאוריה הכלכלית, עם הניסיון שצברתי בניהול מדיניות כלכלית במהלך תפקידי השונים בבנק ישראל".
דיקן הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה, פרופ' תמיר שפר, ציין כי "המחלקה לכלכלה והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית גאות על הצטרפותה של קרנית פלוג לסגל המחלקה לכלכלה. מדי שנה משתלבים בוגרי המחלקה בהצלחה רבה בשוק הציבורי והפרטי. לצד התיאוריה, חשוב לנו להעביר לסטודנטים גם כלים מעשיים, שיסייעו להם בקריירה המקצועית שלהם לאחר הלימודים. התרומה של נגידת בנק ישראל לשעבר, פרופ' פלוג, מן ההיבט הזה מכריעה".
"הישגים משמעותיים"
פלוג היא בוגרת בית הספר התיכון "ליד האוניברסיטה" בירושלים (ליד"ה). לאחר לימודיה באוניברסיטה העברית, המשיכה לדוקטורט באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. במהלך לימודיה הצטרפה לקרן המטבע הבינלאומית ועבדה בה בין השנים 1984-1988. בהמשך עבדה במחלקת המחקר של בנק ישראל. בין השנים 1988 ל-1990 לימדה בקורס "כלכלת עבודה" באוניברסיטה העברית.
"כנגידת בנק ישראל בחמש השנים האחרונות, ולאחר שנים רבות בתפקידים מובילים אחרים, הצליחה פרופ' פלוג להוביל את המשק הישראלי להישגים משמעותיים ולהצלחה חסרת תקדים", הוסיף פרופ' גולד.
בשנים 1994-1996 עברה פלוג לתפקיד כלכלנית מחקר בכירה בבנק האינטר-אמריקני לפיתוח, ולאחר מכן, בשנת 1997, שבה לתפקיד סגנית מנהל המחקר בבנק ישראל. לתפקידה כנגידת בנק ישראל נכנסה בשנת 2013, ובמסגרתו נשאה באחריות לכל פעילויות בנק ישראל בתחומי המדיניות השונים ולניהולו של הבנק.
פלוג הובילה את הגיבוש, הקביעה והיישום של המדיניות המוניטרית של בנק ישראל, וכן את ניהול יתרות מטבע החוץ של הבנק. בין היתר קידמה רפורמות בתחום מערכות התשלומים, לניהול אספקת המזומנים, כמו גם החלפת סדרת השטרות לסדרת המשוררים.
כהונתה בבנק ישראל לוותה במתיחות וטענות ליחסים עכורים עם שר האוצר משה כחלון, בין היתר על רקע ביקורת שהפנה הבנק על אחד הדגלים המרכזיים של כחלון - תוכנית מחיר למשתכן. בריאיון ל-ynet בחודש מרץ טען כחלון כי "לצערי בנק ישראל טועה בנושא באופן עקבי. לאחר שנים של עליות מחירים מטורפות, הנתונים מראים על ירידת מחירים בכל הארץ. באזורים בהם יש פרויקטים של מחיר למשתכן אנחנו רואים שהם גורמים להורדת מחירים ברורה של דירות סמוכות אשר נמכרות בשוק החופשי".