גנץ לדרוזים בדליית אל-כרמל: "באנו לעבוד בשבילכם"
יו"ר רשימת כחול לבן נפגש עם ראשי רשויות ושייחים דרוזים, בעקבות הבטחתו לתקן את חוק הלאום. באירוע משתתף גם הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, מספר ארבע ברשימה: "אנחנו לא עושים טובה לאף אחד. אנחנו רוצים לתת לכם את מה ששלכם ממילא"
יו"ר רשימת כחול לבן, הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, נפגש הערב (ה') עם נכבדי העדה הדרוזית באירוע מיוחד סמוך לדליית אל-כרמל. "זה שבוע הסיורים הראשון שלנו והיה לנו חשוב להגיע אל העדה הדרוזית, לבוא ולהקשיב. באנו לומר לכם שאנו באנו לעבוד בשבילכם", אמר גנץ בפתח דבריו. יחד איתו הגיעו כמה ממועמדי הרשימה בהם הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, מיקי חיימוביץ', יזהר שי והמועמדת הדרוזית רדיר מריח, שאף נשאה דברים באירוע.
כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
"שמענו והקשבנו לדרישה הכול כך בסיסית של שוויון. בני העדה הדרוזית מוכיחים שאפשר", אמר יו"ר כחול לבן, "כל האזרחים שחיים במדינת ישראל רוצים להיות אזרחים רגילים ואנחנו לא עושים טובה לאף אחד. אנחנו רוצים לתת לכם את מה ששלכם ממילא. "לצערנו ממש בימים אלו שיש גורמים קיצוניים מימין ומשמאל שמנסים לפלג את החברה הישראלית", אמר הרמטכ"ל לשעבר. "נציב בפני אזרחי מדינת ישראל ברית של תקווה. נוכיח שלא הפחד הוא התקווה אלא הביחד היא התקווה. ואלה שיושבים כאן הם ההוכחה לכך".
"אנחנו מתחייבים להסתכל על העם. להסתכל לאדם בעיניים. חשוב לנו להביט לילד הקטן בעיניים ולהבטיח לו שבעוד 40 שנה מדינת ישראל תהיה מקום שטוב לחיות בה", אמר והבטיח "ליצור שותפות חיים עמידה ויציבה".
ראש מועצת דליית אל-כרמל רפיק חלבי אמר: "מאבקנו כאן נגד חוק הלאום לא בגלל הדומיננטיות של התרבות היהודית, לא בגלל חוק השבות, לא הדגל, אלא מאבק אמיתי על הישראליות שלנו, על אזרחותנו, על עומק השייכות ועל מהות הזהות. כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר. מצעי מפלגות משתנים ולפעמים עפים ברוח האינטרסים הקואליציוניים. לי יש מצע אחד, סעיף אחד: דרוזי, ישראלי, עם שוויון מלא במדינה יהודית דמוקרטית.
"לפני כמה שנים נהגו לדבר איתנו על 'ברית דמים'. עד שניצלתי את מעמדי הבכיר בעיתונות הישראלית ומרחתי כותרות ומאמרים בעיתונות הכתובה נגד הסיסמה השקרית הזאת. עכשיו מדברים איתי על 'ברית חיים'. גם זה קשקוש. צריך למחוק מהלקסיקון. אין בריתות, אין אינטרסים. אנחנו כאן נטועים באדמה הזאת. זו מדינתנו".
חוק הלאום עלה גם במצע רשימת "כחול לבן", שם הבטיחו החברים לעגן בחוק יסוד את עקרון השוויון בזכויות הפרט בישראל. "חוק הלאום עיגן את היותה של מדינת ישראל מדינת הלאום של העם היהודי, שבה הוא מממש באופן ייחודי את זכותו להגדרה עצמית לאומית", נכתב במצע המפלגה. "אולם, עקרון השוויון בזכויות הפרט נעדר ממנו, ועל כן נחוקק אותו בחקיקת יסוד, ברוח מגילת העצמאות".
חוק הלאום היה גם הנושא הראשון שהצליח לחלץ אמירה פוליטית מהרמטכ"ל לשעבר גנץ. קבוצה של פעילים דרוזים שעברו בין ראשי המפלגות במטרה לתקן את חוק הלאום נפגשו עם גנץ מחוץ לביתו.
"יש לנו ברית דמים, אבל לא פחות מכך יש לנו ברית חיים", אמר גנץ. "אני אעשה כל שביכולתי לפעול למען תיקון החקיקה, שיביא לידי ביטוי את הקשר הזה, את הקשר העמוק והבלתי ניתן לניתוק לא רק בקרב, אלא גם בחיים. לא רק בקושי, אלא גם בטוב. נעשה את זה ביחד".