קצין אוקראיני לתיירים ישראלים שעוכבו: "יש בעיה בין המדינות שלנו"
למרות ניסיונות ההתערבות של השגרירות, עשרות ישראלים גורשו בימים האחרונים מקייב. במקביל: תושבים מקומיים מציעים לתיירים לשלם שוחד בשביל להיכנס למדינה
משבר התיירות עם אוקראינה ממשיך: אחרי שאוקראינה שלחה מכתב תלונה רשמי על "יחס בלתי הולם" כלפי ראש העיר קייב בנמל התעופה בן גוריון, אנשי נמל התעופה בוריספול ממשיכים לגרש ישראלים שמגיעים למדינה.
אופק איפרגן, שעוכב אתמול (שישי) בנמל התעופה, הצליח להקליט את קצין שירות הגבולות שהודה בפניו ובפני חבריו כי הסיבה לעיכוב וגירוש הישראלים היא המתיחות בין המדינות. איפרגן הגיע עם חמישה חברים בשעות הבוקר לקייב ועוכב ע"י הרשויות במשך 13 שעות. אחד מחבריו הוחזר לישראל, ואיפרגן וחבריו החליטו לרכוש כרטיסי טיסה לברלין במקום.
"לא אכלנו מ-09:00 בבוקר ועד 18:00. נשארנו בלי אוכל, מים וסיגריות. החיילים שמרו עלינו", אמר איפרגן. "כשביקשתי מהפקידה שראיינה אותי כוס מים כדי לשתות כדור נגד כאב ראש - נשלחתי לשירותים". לדברי איפרגן, בלילה שבין חמישי לשישי הוחזרו לישראל לפחות 65 תיירים. מנתונים שהגיעו לידי ynet, ביום רביעי גורשו לפחות 6 ישראלים נוספים.
במקביל לתופעת העיכובים והגירוש מנמל התעופה, תושבים מקומיים, בהם גם ישראלים לשעבר, התחילו לפנות לתיירים בהצעות להעברת שוחד עבור הכניסה לאוקראינה, בסכומים הנעים בין 200-1000 דולר. בכיר בשירות הגבולות האוקראיני קרא לישראלים המעוניינים להגיע לקייב להצטייד בכל המסמכים הדרושים על-מנת למנוע עוגמת נפש, ולהימנע מיצירת קשר עם גורמים עברייניים.
כמו כן, הודיעה דוברת משרד החוץ האוקראיני כי במידה וימשיכו להפר את זכויות האזרחים האוקראינים, אוקראינה תבחן מחדש את הכניסות ללא ויזות עבור אזרחי ישראל.
שגריר ישראל באוקראינה, יואל ליאון, אמר ל-ynet כי הוא נפגש עם מפקד שירות הגבולות האוקראיני ועם בכירים נוספים וחלק מדרישות האוקראינים הן לגיטימיות ודומות לדרישות כניסה לישראל. עם זאת, ליאון טוען שחלק מהדרישות היו בעייתיות, כמו הדרישה מתיירים חרדים שהגיעו לסיור בקברי צדיקים להציג את תוכניותיהם מראש. השגרירות הישראלית דרשה הבהרות מהצד האוקראיני, אך לפי ליאון קיים צורך להסדר בין המדינות.