שתף קטע נבחר

 

סקר "ידיעות אחרונות": מאבק על המפלגות הקטנות, הליכוד מצמצם פערים

מסתמן שהמאבק הדרמטי של הבחירות יהיה על המפלגות הקטנות שמגרדות את אחוז החסימה. בני גנץ ממשיך להוביל, אולם פער המנדטים מול הליכוד הולך ומצטמצם. לנתניהו עדיין יש את הסיכוי הגדול ביותר להרכיב ממשלה

 

בני גנץ בנימין נתניהו (צילום: EPA, AFP)
בנימין נתניהו ובני גנץ(צילום: EPA, AFP)
 

30 יום לפתיחת הקלפיות ותמונת המצב הפוליטית שוב מתהפכת: אחרי שבסקרים האחרונים הסתמן תיקו בין הגושים, סקר "ידיעות אחרונות" של מכון "מדגם" בהנהלת מינה צמח ומנו גבע מראה הבוקר (א') כי הימין מתחזק וסיכוייו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להרכיב ממשלה הם גדולים יותר חרף העובדה שהליכוד היא לא המפלגה הגדולה ביותר.

 

כל העדכונים וכל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

תוצאות הסקר מראות כי הסיפור המעניין ביותר יתחולל דווקא בקרב המפלגות הקטנות הנאבקות על אחוז החסימה - וככל הנראה יכריעו כיצד תיראה הממשלה הבאה. מפלגת "זהות" של משה פייגלין שמתקרבת לקו אחוז החסימה, למשל, טרם הכריזה במי תתמוך. למרות שפייגלין משתייך למחנה הלאומי, הוא לא שלל להצטרף לגוש השני בתנאי שהמצע שלו יתמלא - ובשל כך הוא מחוזר מצד שני המחנות.

סקר ידיעות אחרונות בחירות 2019 ד
(תיאור: סקר ידיעות אחרונות)
 

גם "גשר" של אורלי לוי-אבקסיס שמגרדת את אחוז החסימה נמצאת במצב דומה, ומוכנה לתמוך במי שימלא את דרישותיה במקרה שתעבור, וכך גם אלי ישי המשויך באופן אוטומטי לגוש הימין.

 

בתשובה לשאלה אם הבחירות היו מתקיימות היום, עבור איזו רשימה הייתם מצביעים, רשימת "כחול לבן" של בני גנץ ויאיר לפיד ממשיכה להוביל עם 33 מנדטים, ואילו הליכוד זוכה ב-29 בלבד. עם זאת, מדובר בהיחלשות של גנץ שבסקרים קודמים כבר הגיע ל-35 מנדטים.

 

על רקע ההיחלשות של גנץ דווקא מפלגת העבודה בראשות אבי גבאי, רושמת התחזקות ומגיעה ל-10 מנדטים. ברוב המפלגות האחרות, גם בגוש הימין וגם בגוש השמאל, נשמרת יציבות במספר המנדטים: יהדות התורה 7, חד"ש-תע"ל 7, ש"ס 6, איחוד מפלגות הימין 6, מרצ 5, הימין החדש 5, ישראל ביתנו 4 ומפלגת כולנו 4. רשימת רע"ם-בל"ד זוכה ל-4 מנדטים. מפלגת בל"ד, כזכור, נפסלה מהתמודדות בשבוע שעבר, אך הסוגיה צפויה להגיע לדיון בבג"ץ.

 

במערכת הפוליטית אומרים כי הבחירות יהיו דרמטיות בעיקר בשל מה שיתרחש בתחתית המפה, לאור הורדת אחוז החסימה ל-3.25 אחוז בקדנציה האחרונה. גם "גשר" של לוי-אבקסיס (2%) וגם זהות של פייגלין (3.1%) מתקרבות לרף הנדרש. שני שחקנים נוספים שתפקידם עבור נתניהו דרמטי במיוחד - כחלון וליברמן, נעים סביב 3.5% ועוברים בקושי. גם מרצ של תמר זנדברג, מתנדנדת בסקרים.

 

על השאלה "מבין האישים הבאים, את מי תעדיפו כראש הממשלה", זוכה נתניהו לתמיכה של 38% לעומת 31% לגנץ ו-31% שהשיבו אף אחד או לא יודע. בסקר הקודם הפופולריות של נתניהו וגנץ הייתה גבוהה יותר: 40% לנתניהו ו-34% לגנץ. רוב הנשאלים בסקר, 53%, מאמינים שנתניהו ירכיב את הממשלה הבאה, לעומת 27% שמאמינים שגנץ ירכיב אותה.

 

הסקר גם בחן את עמדתם של הבוחרים בשאלות שבראש סדר היום הציבורי. רוב הנשאלים מאמינים לגרסתם של היועץ המשפטי לממשלה והפרקליטות בעניין ההחלטה להעמיד את נתניהו לדין בכפוף לשימוע. 46% מאמינים לטענות מערכת המשפט, ורק 32% לטענת נתניהו שגורס כי מערכת המשפט פועלת משיקולים לא מקצועיים. 22% לא ידעו להשיב.

 

בעניין פסילת המועמדים, עניין שיתגלגל השבוע לפתחו של בג"ץ הציבור חלוק. 54% הסכימו עם החלטת ועדת הבחירות לפסול את רשימת רע"ם-בל"ד לעומת 18% שהיו נגד. מצד שני, 38% אומרים כי מוצדק היה לפסול גם את נציג "עוצמה יהודית" מיכאל בן-ארי, שיוכל להתמודד בסופו של דבר, לעומת 28% שהתנגדו לפסילתו.

 

בעניין הטענות להטרדות מיניות לכאורה שנקשרו בימים האחרונים לשמו של בני גנץ כשהיה נער, רוב הציבור לא השתכנע: 47% מהנשאלים לא מאמינים לטענות, 34% לא יודעים, ורק 19% מאמינים.

 

הסקר נערך בין 7 ל-8 במרץ, בקרב 510 מרואיינים במדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בגילי 18 ומעלה. טעות הדגימה: 4.4%

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן, AFP
גנץ ונתניהו
צילום: גיל נחושתן, AFP
מומלצים