רוטנשטיינר בראיון בלעדי: "הצעתי לגוטמן לאמן את הנבחרת הצעירה"
המנהל הטכני של נבחרות ישראל גילה, בראיון לתוכנית הספורט של ynet, כי ביקש מהמאמן הלאומי לשעבר לעבוד עם השחקנים הצעירים: "הוא חייב להנחיל את הניסיון שלו". על מוקדמות היורו: "ברור שאנחנו רוצים לעלות, אבל יותר חשוב שנשתפר"
בעוד 11 ימים תפתח נבחרת ישראל את קמפיין מוקדמות יורו 2020, כשתארח את סלובניה באצטדיון "סמי עופר" בחיפה. כעבור שלושה ימים תתמודד באותו האצטדיון נגד אוסטריה.
המנהל המקצועי של נבחרות ישראל, וילי רוטנשטיינר, התייחס למטרות בראיון לתוכנית הספורט של ynet: "אתה תמיד רוצה לעלות, אבל אני אומר שצריך להפגין את הרוח הקבוצתית שלנו ולתת את הלב. החלק המנטלי חשוב מאוד ואנחנוו עובדים על זה. חשוב ליצור הרגשה שיש לנו נבחרת חזקה. אם היציע יהיה מלא תיווצר אווירה שאפשר לעלות. נרצה להתקדם ולהשתפר ולדעתי זה חשוב יותר".
בהתייחס לכך שליגיונרים רבים, דוגמת בירם כיאל וטאלב טואטחה, לא משחקים בקביעות בקבוצותיהם אמר האוסטרי: "אם אין לך שחקנים עם ניסיון בינלאומי בנבחרת קשה מאוד להצליח. בגלל זה צריך גם לחנך למקצוענות, וגם לעודד שחקנים לעבור לשחק בליגות בכירות. לא קל בכלל לשחק בקבוצות כמו איינטרכט פרנקפורט ולא מעט קורה ששחקן לא מוצא את המקום שלו בהרכב. אנחנו צריכים לתת לטאלב ביטחון, ולא להגיד לו שהוא בחוץ. אנחנו יכולים לעזור לו. אסור לשכוח שבירם מתאמן בקבוצה טובה, אבל זה נכון שהמצב לא טוב כאשר שחקנים לא משחקים".
על העברתו של דיא סבע לסין, אמר רוטנשטיינר: "זה אתגר גדול עבורו, הוא יתבגר כאדם שם, אבל יהיה לו קשה להגיע מרחוק בכל פעם". על הבעיה בהגנה: "היו טעויות בסקוטלנד, אבל התחלנו טוב מאוד את המשחק והגבנו היטב במצב של 3:1. הבעיה הייתה שרק רצנו במגרש ולא הפעלנו לחץ על היריב. אנחנו חייבים להשתפר מהבחינה הזו ועל זה אנחנו עובדים".
רוטנשטיינר התייחס למצבו של על אריאל הרוש, שהצטיין בקמפיין הקודם אבל איבד את מקומו בהפועל באר שבע: "תמיד היו לנו שלושה שערים. הוא שיחק היטב ונפרסם את ההחלטה לגביו אחרי המפגש. אני לא מתערב בעבודה של אנדי הרצוג בכל הנוגע לבחירת שחקנים ושיטת משחק. אני דואג שנעבוד על הפילוסופיה שלנו ועוזר למאמנים".
רוטנשטיינר הוסיף: "שלושת החודשים הראשונים כאן ביצעתי ניתוח של המצב של הכדורגל. אני גאה מאוד שההתאחדות החליטה ללכת על התוכנית שלי לטווח ארוך, אבל זה דורש זמן. המטרה היא לקחת קונספט של עבודה הנעשית במדינה אחרת כמו בלגיה לדוגמא, וליישם אותה בישראל. אני מנסה לעשות את זה בדרך ייחודית לישראל. אנחנו חייבים להסתכל על הראייה הכוללת וחשוב להתחיל בעבודה עם ילדים. לדעתי זה נחוץ לנו וצריך גם לעבוד עם שוערים. אנחנו חייבים ללמד את המאמנים להעביר את הפילוסופיה שלהם. יש כמה בעיות שנצטרך לפתור אותן. בנוגע לחינוך מאמנים, אנחנו בונים תוכנית מיוחדת. דיברתי כבר עם ארגון המאמנים בנוגע לתהליך בו נעשה את זה".
האוסטרי התייחס לתופעות שליליות כמו התערבות הורים במשחקים של ילדיהם ותרבות הספורט בארץ: "עבדנו על זה באוסטריה 15 שנה. חשוב מאוד לחנך את הילדים ולהנחיל קונספט גם
להורים. חייבים להבהיר להם שההנאה היא הדבר החשוב ביותר ולא התוצאה. בכל מקום התחרות חשובה, זה לא חייב להיות רק תחרות רק על תוצאה, אלא גם אמצעי להנאה עבור המשתתפים. עד גיל 10 אין טבלאות באוסטריה וחייבים לעבוד על הפילוסופיה הזו".
רוטנשטיינר התייחס לרמה בליגת העל: "התרשמתי מכמה אספקטים של המקצוענות פה והרמה פה לא כל כך נמוכה כפי שזה מתבטא בתקשורת. היא יכולה להיות טובה יותר. לדעתי מספיק שיהיו 12 קבוצות בליגה, אבל השיטה מאוד אטרקטיבית".
על סוגיית מספר הזרים בליגה: "צריך למצוא את האיזון, כי מה שצריכה קבוצה שמשחקת באירופה שונה מקבוצה שמשחקת רק בליגה. נערים בני 17 חייבים להיות מוכנים לשחק בליגה ולא לחכות לגיל 21. חייבים לאתר את כל הכשרונות הצעירים, לתת להם להתאמן בקבוצות, אבל גם נתונים שונים לצורך התפתחות. כל הקבוצות צריכות לקבל דוגמא לגבי עבודה עם צעירים מהפרויקט עליו תהיה אחראית ההתאחדות. צריך לשם כך תקציב וזה חייב להתקיים לאורך זמן, לא רק בשנה אחת".
רוטנשטיינר התייחס לקריאתו בעבר להביא את המאמנים הטובים בכל מדינה על מנת שיעבדו עם הנוער, וטען כי הציע לאלי גוטמן לאמן את הנבחרת עד גיל 21: "אי אפשר לאמן בישראל ללא מאמנים מלומדים. זה אתגר, אבל זה אפשרי. אם יש לך את הבסיס הטוב של המאמנים אתה יכול למצוא את האיכות. אלי גוטמן הוא אישיות מדהימה, אימן במועדונים מקצועים והיה לי מאוד מעניין לדבר איתו. הוא חייב להנחיל את הניסיון שלו למאמנים ולתלמידים".