שתף קטע נבחר

 

תוכנית המאבק בפשיעה הערבית תקועה: "לא רוצים בלגן לפני בחירות"

פרסום ראשון: כבר לפני כמה חודשים הציג מ"מ המפכ"ל לארדן את ארגוני הפשיעה החזקים במגזר הערבי, וקיבל ממנו אור ירוק להכנת תוכנית אופרטיבית. מפקד להב 433 הציג את תוכנית העבודה - אבל זו נשארה במגירה. "כנראה לא רוצים לעצבן אוכלוסיות מסוימות", אמר בכיר במשטרה. המשטרה והמשרד לבט"פ: הנושא בראש סדר העדיפויות

 

תושבי המגזר: "המשטרה לא עוזרת לי"

תושבי המגזר: "המשטרה לא עוזרת לי"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשטרה הכינה תוכנית למיפוי ארגוני הפשיעה במגזר הערבי - אבל זו מונחת במגירה כבר כמה חודשים. פגישת עבודה בין השר לביטחון הפנים גלעד ארדן וממלא מקום המפכ"ל מוטי כהן כבר התקיימה, ראש להב 433 אף הציג את התוכנית בפני סגל הפיקוד הבכיר - אבל התוכנית עדיין לא יצאה לפועל. "לא רוצים לעשות בלגן לפני בחירות", אמר ל-ynet קצין בכיר שנחשף לתוכנית.

 

השר לביטחון הפנים ארדן הודיע בעבר כי המלחמה בארגוני הפשיעה במגזר תהיה בראש סדר העדיפויות של המשטרה. בעת שהכריז על מועמדיו לתפקיד המפכ"ל, לפני חצי שנה, ציין ארדן כי הוא מצפה ממי שינהיג את המשטרה שיציג לו תוכנית למלחמה בארגוני הפשיעה הערבית.

גלעד ארדן ומוטי כהן (צילום: שאול גולן)
השר ארדן לצד מ"מ המפכ"ל מוטי כהן. תוכניתו לא יצאה לפועל(צילום: שאול גולן)
 

בעקבות הטיפול האינטנסיבי בארגוני הפשיעה היהודים ומעצרם של מרבית ראשי ארגוני הפשע בפרשיות שונות, הצליחו ארגוני הפשיעה במגזר הערבי לצמוח לממדים ענקיים.

 

רגע לאחר בחירתו לממלא מקום, ועוד לפני שכהונתו הוארכה בכמה חודשים, נפגש מוטי כהן עם ארדן לפגישת עבודה, והציג בפני השר את עשרת ארגוני הפשיעה החזקים במגזר. בין היתר מדובר בארגוני הפשע קוטייר, חרירי, קראג'ה וג'ארושי. ארדן נתן לכהן אור ירוק להכנת תוכנית אופרטיבית להתמודדות מול ארגוני הפשיעה.

יגאל בן שלום מקבל דרגת תת ניצב ארכיון (צילום: דוברות המשטרה)
בן שלום מקבל דרגה מארדן. הציג את התוכנית, והיא נשארה במגירה(צילום: דוברות המשטרה)
 

לפני כמה שבועות הוביל מפקד להב 433 ניצב יגאל בן שלום ישיבה עם מפקדי המחוזות וסגל הפיקוד הבכיר ואף הציג את תוכנית העבודה. על פי אותה תוכנית, להב 433 בהובלת יאחב"ל והיחידה הכלכלית יובילו את תקיפת ארגוני הפשיעה במגזר. ניצב בן שלום הוסיף כי כל מחוז, באמצעות היחידות המיוחדות שלו (ימ"ר), יקבל ל"טיפול אישי" ארגון פשיעה הפועל בשטח הטריטוריאלי שלו.

 

אלא שמאז אותה פגישה התוכנית לא קודמה ונשארה תקועה במגירה. "ארדן ומוטי כהן סיכמו שזאת תהיה הפעילות החשובה של המשטרה בתקופה הקרובה, אבל שום דבר עדיין לא קרה בפועל", אמר בכיר במשטרה המעורה בפרטי התוכנית. "כל יום שעובר הוא בזבוז של זמן. כנראה שבגלל הבחירות לא רוצים לעצבן אוכלוסיות מסוימות. אחרת, לא ברור למה הכול תקוע".

 

מהמשטרה ומהמשרד לביטחון פנים נמסר: "השר לביטחון הפנים שם את התוכנית לטיפול בארגוני הפשיעה במגזר הערבי בראש סדר העדיפויות של המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל, והיא מיושמת מדי יום ביומו ללא כל עיכוב. הנושא מצוי במרכז הקשב הארגוני ואנו פועלים לקדמו ללא כל קשר למועד הבחירות לכנסת.

 

"בשנים האחרונות פועלים המשטרה והמשרד להעמקת האכיפה במגזר, בין היתר על ידי הקמת תחנות ונקודות משטרה חדשות וחיזוק קיימות ביישובי המגזר, קידום שיח ויצירת שותפויות עם הנהגת החברה הערבית בישראל, תיאום בין רשויות האכיפה, גיבוש אסטרטגיה ארוכת טווח בתחום המניעה והאכיפה ובניית תוכנית עבודה סדורה.

 

"במסגרת התוכנית הובילה המשטרה מספר כנסים מקצועיים משמעותיים בנושא לצורך קידום וגיבוש אסטרטגיה ומדיניות על ידי כלל העוסקים במלאכה. משטרת ישראל תמשיך לקדם כל תוכנית ומהלך בהקשר זה, לפעול נגד הפשיעה החמורה והמאורגנת, במטרה למנוע פשיעה, לחזק את נורמות הציות לחוק ולשמור על שלומו וביטחונו של הציבור, בכל זמן ובכל מקום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
השר ארדן ומ"מ המפכ"ל מוטי כהן
צילום: שאול גולן
מומלצים