לא רק בחורף: כך ערמונים תורמים לבריאות שלכם
הם עשירים באשלגן, בוויטמינים ובסיבים תזונתיים. איך מומלץ לאכול אותם - ואיך הם ישמרו על הבריאות שלכם
ערמונים תמיד מתקשרים לנו לחורף. בעיקר למי שביקר בערים אירופאיות בחורף שבכל פינת רחוב מוכרים ערמונים קלויים בנייר. אבל גם בקיץ הם מאוד מומלצים.
קיראו עוד
התזונה הבריאה ללב: 10 מאכלים מומלצים
10 צעדים קלים למעבר לתזונה בריאה 5 דיאטנים מסבירים איך לאכול בריא
גם בארץ אכילת ערמונים היא פופולרית. קיימים 4 סוגים עיקריים של ערמונים: אירופאים, סינים, יפנים ואמריקאים.
ישנם הבדלים תזונתיים בין הסוגים השונים, המתבטאים בריכוז אבות המזון, הוויטמינים והמינרלים שבכל סוג הנובעים מהאקלים והקרקע בה גדל העץ.
אז מהו הערמון?
הערמונים שייכים למשפחת האגוזים בשל המראה שלו בהיותו עטוף בקליפה קשיחה. בהרכבו התזונתי שייך הערמון למשפחת הפחמימות ולא למשפחת השומנים כמו סוגי האגוזים האחרים.
הערמונים עשירים יותר בפחמימות ויכולים להוות מקור פחמימה מעולה. כמות השומן של הערמונים נמוכה, לעומת משפחת האגוזים שלהם תכולת פחמימות נמוכה אך כמות שומן גבוהה במיוחד.
היתרונות התזונתיים של הערמון
עשיר באשלגן המסייע להורדת לחץ דם.
עשיר בוויטמיני B, במיוחד בחומצה פולית החשובה לתפקוד יעיל של מערכת העצבים.
מכיל כמות מאוד גדולה של ויטמין C - 100 גרם ערמונים יספקו 30% מהקצבה היומית המומלצת. ויטמין C חשוב לחיזוק מערכת החיסון ומהווה נוגד חמצון משמעותי בגוף. בנוסף הוא דואג לגמישות כלי הדם ועוזר במניעת מחלות לב וכלי דם.
עשיר בסיבים תזונתיים. ב-100 גרם ערמונים יש כמות סיבים השווה לשתי פרוסות לחם מלא.
את הערמונים קולים על קמין או בתנור, משלבים בתבשילי קדירה, כמקור פחמימות ולתוספת גיוון בטעם המיוחד. ניתן להכין ממנו ממרח וקינוחים מתוקים נהדרים.
טופז דרזנר היא הדיאטנית הראשית של חברת שומרי משקל