שתף קטע נבחר

לוי-אבקסיס: "אולי כשרותם סלע תדבר על מערכת הבריאות, נתניהו יתייחס לכך"

לאחר שהציגה את קמפיין מפלגתה שבמרכזו הצלת בתי החולים, קנאביס רפואי והגודש בכבישים, אומרת ח"כ אורלי לוי-אבקסיס: "תוהה אם זה זמן טוב לבקש מרותם סלע לפרסם גם פוסט על מצב מערכת הבריאות. אולי זו הדרך היחידה שבה ראש הממשלה והמועמדים האחרים יתייחסו לנושא"

 

 
יו"ר מפלגת גשר, ח"כ אורלי לוי-אבקסיס, שהציגה הערב (יום א') את קמפיין מפלגתה לבחירות הקרובות שבמרכזו טיפול בבעיות הבריאות, התחבורה והרווחה הבוערות, אמרה: "תוהה אם זה זמן טוב לבקש מרותם סלע לפרסם גם פוסט על מצבה של מערכת הבריאות. אולי זו הדרך היחידה שבה ראש הממשלה והמועמדים האחרים יתייחסו לנושא".
 
לוי-אבקסיס התייחסה לצניחת מפלגתה בסקרים האחרונים, האשימה את בני גנץ ב"פאק באמינות", והתחמקה מלהתייחס לנושא המדיני. בדבריה היא הבהירה כי תדרוש את תיק הבריאות כתנאי להצטרפות לקואליציה. "מי שרוצה להיות ראש הממשלה יצטרך למנות אותנו לאחראים על משרד הבריאות", אמרה וקראה ליצירת "תוכנית חירום לאומית שאעמוד בראשה כשרת הבריאות". 

 

 

היא הוסיפה: "מי לא מכיר את מה שקורה במסדרונות בתי החולים? היום אנחנו מגלים שאפילו חדר האוכל הפך להיות מחלקה. אנשים כואבים במשך שעות ארוכות ולא מקבלים את הטיפול הדרוש לילדיהם".

 

לאולם בבית סוקולוב בתל אביב שבו התקיימה ההשקה הגיעו כמה פעילי המפלגה לבושים בחלוקי רופאים ועל פניהם מסיכה עם פניה של לוי-אבקסיס. בהמשך דבריה היא הציגה את תוכניתה להצלת מערכת הבריאות, כאשר במרכזה תוספת תקציב של 13 מיליארד שקל, הוספת תקנים לרופאים ולאחיות, הוספת מכשור חדש ופתיחת שירותי שיקום במחלקות הפנימיות בבתי החולים וקידום "מערכת הוליסטית מתקדמת".

 

הצגת קמפיין הבחירות של מפלגת
לוי-אבקסיס משיקה את הקמפיין: "למנות אותנו לתיק הבריאות"(צילום: מוטי קמחי)

על מצב המערכת היא הוסיפה: "התורים הם כאורך הגלות, ומישהו משלם על כך בחייו. כל ממשלה שתרצה לקום תיקח בחשבון שאנחנו נשים את זה כמטרה של המפלגה, ולא עוד אתנן פוליטי כזה או אחר. אנחנו מקווים שנהיה לשון המאזניים". היא רמזה שתיצור משבר קואליציוני בנושא הבריאות, אם תצטרך, בניגוד להתנהלות של סגן שר הבריאות הנוכחי יעקב ליצמן (יהדות התורה), שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן (כחול לבן) ושר האוצר משה כחלון (כולנו).

 

נושא הקנאביס הרפואי יעמוד גם הוא במרכז הקמפיין של מפלגת גשר. "איך ייתכן שרופא בישראל יכול לרשום כל מרשם, כולל מורפיום, אבל בשביל קנאביס רפואי צריך החולה לסבול מכאבי תופת גם כשיש התוויה שהתרופה עוזרת לכאביו, ואנחנו מעבירים אותם ייסורי איוב עד לקבלת הרישיון?", אמרה לוי-אבקסיס. "למה? זה קורה בגלל האדישות, קיפאון מחשבתי, וזלזול. 

 

"עד שלא יוכיח החולה שהוא סובל מתופעות לוואי מהתרופות כימיות לא יפתחו לו הדרך לתרופה המאושרת. אנחנו רואים את התורים, את החולים בסרטן ובמחלות אחרות יושבים על המדרכות עד שהחלוקה תיפתח. זו מציאות הגיונית בשנת 2019? זה אכזרי ולא אנושי". 

הצגת קמפיין הבחירות של מפלגת
הצגת קמפיין מפלגת גשר. הרישוי לקנאביס רפואי - "אכזרי ולא אנושי"(צילום: מוטי קמחי)

באשר לגודש בכבישים, אמרה לוי-אבקסיס כי מפלגתה "תקדם פתרונות מתקדמים לבעיה", אך לא פירטה מה הם יהיו. על מערכת החינוך אמרה: "זה לא סביר שנמשיך ללמוד בבתי ספר שמותאמים לשיטות לימוד בנות 70 שנה".

 

לוי-אבקסיס התייחסה גם לצניחה במספר המנדטים של מפלגתה בסקרים בשבועות האחרונים, ולכך שברובם אינה עוברת את אחוז החסימה: "היה איזשהו צונאמי במערכת הפוליטית. חלוקת הקשב של התקשורת הופנתה כל כולה לאותו מפץ ולשחקנים החדשים שנכנסו. אין לי ספק שגנרלים זקוקים וצריכים לקבל את הכבוד הראוי להם, אבל אומץ בשדה הקרב לא תמיד שווה לאומץ פוליטי. עוד לא ראיתי גנרלים שנאבקים בוועדות הרווחה, הבריאות והכספים על התנאים והזכויות של האזרחים".

יאיר לפיד כנס איכות השלטון  (צילום: רויטרס, חורחה נובמינסקי)
גנץ ולוי-אבקסיס. היא מאשימה: "היה פה פאק באמינות"(צילום: רויטרס, חורחה נובמינסקי)

 

 

היא הציגה התייחסות מתחמקת לנושא המדיני, לאחר שנשאלה האם תהיה התייחסות אליו במהלך קמפיין המפלגה: "אנחנו לא הולכים להרכיב את הממשלה, ומשום כך אני לא חושבת שנכון להכריז על תוכנית מדינית. אני חושבת שזה תפקידם של אלו שטוענים לכתר. מי שרואה עצמו כראש ממשלה, חשוב שיציג תוכנית כזו ואנחנו נחווה את דעתנו. החלוקה בין ימין ושמאל היא חלוקה שבעבר לא תפסה ולא תופסת גם בעתיד".


פורסם לראשונה 10/03/2019 20:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אורלי לוי-אבקסיס מציגה את קמפיין גשר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים