שתף קטע נבחר
 

עובדי מלאנקוס על האקזיט הענק: "מקווים שהמפעל יישאר בארץ"

חברת הטכנולוגיה נמכרה ב-6.9 מיליארד דולר ליצרנית השבבים האמריקנית אנבידיה - האקזיט השני בגובהו לחברה ישראלית אי פעם, אחרי מובילאיי שנמכרה לאינטל. העובדים מקווים שהמהלך לטובתם: "זו הצלחה ישראלית". אנבידיה מתחייבת להשאיר את פעילות החברה בארץ לפחות שנתיים

 

צפו בעובדי מלאנוקס אחרי ביצוע עסקת הענק    (צילום: עידו ארז)

צפו בעובדי מלאנוקס אחרי ביצוע עסקת הענק    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סכום לא מבוטל של 6.9 מיליארד דולר תשלם יצרנית השבבים האמריקנית אנבידיה עבור חברת הטכנולוגיה הישראלית מלאנוקס. מדובר באקזיט השני בגובהו לחברה ישראלית אי פעם, אחרי מובילאיי שנרכשה על ידי אינטל.

 

מדובר ברכישה הגבוהה ביותר של אנבידיה אי פעם, כאשר המחיר משקף פרמיה של כ-17% על שווי השוק של מלאנוקס - לפי מחיר הנעילה ביום שישי בבורסת נאסד"ק: 5.93 מיליארד דולר. לפי פרטי העסקה, אנבידיה תרכוש את כל הון המניות של מלאנוקס במזומן לפי מחיר מניה של 125 דולר.

 

אקזיט ענק להייטק הישראלי: מלאנוקס נמכרת לאנבידיה ב-6.9 מיליארד דולר

עסקת מלאנוקס: באוצר לא פותחים שמפניות - המדינה תקבל פחות מ-300 מיליון שקל מס

 

את מהלך המכירה של מלאנוקס הוביל המנכ"ל איל וולדמן, שגם ייסד את החברה הפועלת מיקנעם. החברה מייצרת טכנולוגיה להעברה מהירה של מידע, שמסייעת בין היתר בייצור תרופות, שיפור בטיחות בכלי רכב וגם בתעשיית הבידור. היא הוקמה ב-1999 ויש לה כ-3,000 עובדים, רובם בישראל, וגם מרכז פיתוח בעזה. וולדמן מחזיק ב-3.6% ממניות החברה ועל פי ההערכות, על רווח של כמעט 250 מיליון דולר (905 מיליון שקל) ישלם מס של כ-225 מיליון שקל.

 

אותם עובדים קרנו היום מאושר ולא הצליחו לכבוש את החיוכים הגדולים כשיצאו מדלתות הכניסה למפעל, בדרכם לאסיפת עובדים חגיגית. "אנו מקווים שזה לטובה, התחושה מעורבת, מקווים שנהיה שמחים ובעיקר שהחברה תצליח", אמר מיכאל, אחד העובדים, בכניסה למפעל. "אנו שמחים כמו כולם, לחלקנו יש אופציות ומניות, אבל הכל אישי ותלוי בוותק", הוסיף עובד אחר; עובדת נוספת סיפרה: "לי זה עצוב, זה מפעל של 25 שנים בישראל ומקווים שהוא יישאר כאן". עובד אחר קבע: "זו הצלחה ישראלית" והשאר הדגישו: "לא הסבירו לנו כלום, רק אמרו לנו לא לדבר".

מלאנוקס (צילום: מלאנוקס טכנוגיות, רויטרס)
(צילום: מלאנוקס טכנוגיות, רויטרס)

 

 

  ()

חלק מהעובדים קיוו שהרוכשת תהיה אינטל 

יצוין כי חברת אנבידיה התחייבה להשאיר בישראל את הפעילות של מלאנוקס, כך נודע ל"כלכליסט". במקביל, ההערכות הן שגם לאחר מכן אין בכוונת החברה האמריקנית להוציא את הפעילות מישראל. אנבידיה, שהעסיקה עד לרכישה 13 אלף עובדים ברחבי העולם, הקימה מרכז מחקר ופיתוח בישראל לפני כחצי שנה, אך היא מעסיקה בו כמה עשרות עובדים בלבד. בעקבות הרכישה, יתווספו אליהם 2,000 עובדי מלאנוקס בארץ.

 

עובדי מלאנוקס מרוכזים בעיקר ביקנעם. חלק מהעובדים קיוו כי הרוכשת תהיה דווקא אינטל, שלה מסורת של שימור עובדים בחברות שרכשה בארץ, וכן היכרות עם ה-DNA הישראלי, לאור העובדה שהיא מעסיקה פה כ-10,000 עובדים.

 
בתוך כך, מקורבים לחברה מעריכים כי וולדמן לא ישאר לאורך זמן בחברה והוא יפרד ממנה. זאת, בשל כוונתה של אנבידיה להטמיע את מלאנוקס בתוך החברה ולא להשאיר אותה כיחידה נפרדת. למעשה מודל הרכישה של מלאנוקס דומה יותר לזה שבו רכשה IFF את פרוטרום הישראלית תמורת 7.1 מיליארד דולר. אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, לא נשאר בחברה, אלא מספר חודשים כיועץ כדי להעביר אותה בצורה חלקה לרוכשת. מצב כזה צפוי להיות גם המודל במקרה של מלאנוקס ואנבידיה.

 

שני המנכ"לים של החברות הם דומיננטים ואין מקום לשניהם יחד, למרות קשרי הידידות, אמרו מקורבים לעסקה. גורם אחר העריך כי "זהו יום לא קל לוולדמן, שהקים את מלאנוקס לפני 20 שנה ולאחרונה אמר כי הוא מקווה להיות במלאנוקס ב-20 השנים הבאות". אותו גורם סיפר כי לוולדמן היו תוכניות להפוך את מלאנוקס למובילה עולמית, בליווי חזון ציוני, אבל הוא נאלץ להיכנע לרצונם של בעלי המניות של החברה והדירקטוריון שלה, ולמכור, למרות שלא התלהב מכך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מלאנוקס ואנבידיה
צילום: shutterstock
מומלצים