"אמריקה יותר מפחידה היום ליהודים"
הרצח של ארי פולד בפיגוע בגוש עציון, גרם לבן דודו האמריקני לארוז את המזוודות ולתכנן עלייה לישראל. הזוג פולד, יחד עם אלף יהודים אמריקנים נוספים לקחו חלק ביריד עלייה הגדול ביותר של "נפש בנפש" בצפון אמריקה
חנה ואליעזר פולד רצו לעשות את הצעד הזה במשך שנים, אבל הרצח של בן הדוד, ארי פולד, בפיגוע בגוש עציון לפני כחצי שנה, היה הזרז הסופי. עכשיו הם מתכוננים לצעד הגדול בחייהם: עלייה לישראל בקיץ הקרוב, עם חמשת ילדיהם. חנה יושבת עם ערימת דיפלומות ממוסגרות שהסירה מהקירות כדי לזרז את תהליך הרישוי באגף המיוחד למקצועות הרפואה שהוקם ביריד במלון בטינק, ניו-ג'רזי. ליום אחד הפך המקום לזירה נטולת ציניות ומלאה בציונות.
יחד עם הזוג פולד, כאלף יהודים לחקו חלק ב"מגה איוונט" - יריד העלייה השנתי והגדול ביותר בצפון אמריקה, שהתקיים בניו-ג'רזי זו השנה ה-11, ונערך בשיתוף עם "נפש בנפש", משרד העלייה והקליטה, הקרן קיימת לישראל, הסוכנות היהודית לישראל ו-JNF-USA. צעירים ומבוגרים, בודדים ומשפחות עם ילדים - כולם מוכוונים למטרה אחת: להגשים את מה שהם מכנים: "החלום היהודי" - עלייה לישראל.
"זו לא אותה אמריקה", אומרים נחמה ובנימין קוהן. "היא יותר מפחידה היום ליהודים. אפילו במקום הכי יהודי בארה"ב, ניו-יורק, קוראים כמעט כל יום על אירועים אנטישמיים סביבנו". הם ושני ילדיהם יגיעו לארץ בקיץ ויתיישבו באפרת. "אני בן אדם מאוד הגיוני, וזה הצעד הכי פחות הגיוני שעשיתי, אבל אתה חייב שתהיה לך אמונה במה שאתה עושה".
"הבן הגדול שלנו כבר בן 10, והרגשנו שזה עכשיו או לעולם לא", אומרת גם חנה פולד. "המוות של ארי בהחלט היה חלק מזה. הייתה לזה השפעה. שני אחיי מאוד תומכים. להוריי זה קשה".
בכנס השתתפו נציגי רשויות מקומיות המעוניינות למשוך את העולים לגור בשטחן, נציגי חברות פיננסיות, יועצי תעסוקה, יועצי מס וביטוח, חברות נדל"ן, נציגי שירותים רפואיים ועוד, ונטלו חלק קונסול ישראל בניו יורק, דני דיין, יו"ר קק"ל, דניאל עטר, מנכ"ל המשרד לפיתוח הנגב והגליל, אריאל משעל - ומנכ"ל "נפש בנפש", הרב יהושע פס.
יו"ר קק"ל, דניאל עטר, הציג את פרויקט ישראל 2040 של קק"ל, שמטרתו להביא מיליון מתיישבים חדשים לנגב וחצי מיליון תושבים חדשים לגליל ואמר כי: "בשנים האחרונות שמה לה קק"ל כמטרה מרכזית לחזק את הגליל והנגב ולהביא לצמצום הפערים בין המרכז לפריפריה מתוך הבנה שענין זה הוא הכרחי לשמירת חוסנה החברתי, ומתוך כך גם חוסנה הבטחוני של מדינת ישראל, כי אין מדינה בטוחה בלי חברה מאוזנת וחזקה. אני מאמין שיהודי התפוצות יכולים וצריכים למלא תפקיד חשוב בהגשמת המטרה הזו, קודם כל באמצעות עליה לישראל ויישוב האזורים הללו".
"עבור רבים מן העולים, צעירים ומבוגרים, זהו יום חשוב שבו הם לוקחים צעד משמעותי לקראת הגשמת חלומם הציוני", אומר הרב פס. "עבורנו, כארגון, אנחנו זוכים היום לראות מה צפון בעתידה של העלייה מצפון אמריקה ובעתידה של מדינת ישראל, והוא נראה מבטיח מתמיד".
הכותבת הייתה אורחת "נפש בנפש" ביריד העליה
הזוג פולד
מומלצים