איגרוס האוסטרלית תקים בישראל מפעל תרופות חדשני
החברה תקים את המפעל בירושלים, על חורבות המפעל של אומריקס לייצור חיסונים, בעלות של 53 מיליון שקל. איגרוס צפויה לקבל מעמד של "מפעל מאושר" - עם מענקי מדינה של 20% מההשקעה
>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
נסגר מפעל ספירל זכוכיות המעסיק 70 עובדים בברקן
חגי שלום סוגר את מפעל המתכת בברקן: "העבודה כבר לא כדאית"
יותר היגיינה, פחות סלמונלה: חברת מ. לסר תבנה מפעל ביצים מתקדם בפרדסיה
בצירוף מקרים מוצלח מבחינת החברה, שבבעלות דוקטור הארי נאיר, ג'ון מנוסו ומשקיעים, המפעל יוקם על חורבות המפעל של אומריקס לייצור חיסונים ודבק ביולוגי.
ב-2008 נמכרה אומריקס לענקית הפארמה ג'ונסון אנד ג'ונסון ב-438 מיליון דולר, כולל אתרי ייצור בתל השומר ובירושלים. אחרי שהמכירות איכזבו ולא הצדיקו הפעלת שני אתרים החליטה ג'ונסון אנד ג'ונסון להסתפק בתל השומר וסגרה אשתקד את המפעל הירושלמי.
במקביל פנתה איגרוס לחברה הישראלית ביופרמקס, המתמחה בבניית מפעלי תרופות בארץ ובעולם (הפרויקט האחרון שלה בישראל היה מפעל החיסונים ביונוקס בהר חוצבים). היא ביקשה ממנה הצעה להקים בסינגפור מפעל לייצור תרופות ממוצרי דם, תחום דומה לזה של המפעל הירושלמי של אומריקס. העלות להקמת מפעל מאפס הייתה גבוהה, וביופרמקס הציעה לה לשקול כניסה למפעל שנסגר, והדבר התקבל.
גם הטכנולוגיה תהיה חדשה
איגרוס הייתה סטארט אפ שפיתח טכנולוגיה חדשנית וזולה לייצור תרופות ממוצרי דם, וכעת היא מקימה לראשונה מפעל שייצר תרופות בטכנולוגיה שפיתחה. הכניסה למפעל מוכן חסכה לה שלוש שנות בנייה, וגם עשרות מיליוני דולרים.
הטכנולוגיה של איגרוס מאפשרת הפרדת מוצרים מהדם, כגון פלזמה, על ידי ממברנה וזרם חשמלי - שיטה זולה מהמקובל כיום (הפרדה באמצעות אלכוהול).
בישראל, בה מנסים כבר שנים לקדם את הענף ולהביא לארץ חברות תרופות, תהיה לאיגרוס קבלת פנים חמה: היא תקבל ממרכז ההשקעות שבמשרד הכלכלה מעמד של "מפעל מאושר", עם מענקי מדינה של 20% מההשקעה; כן תקבל מהרשות לפיתוח ירושלים (הרל"י) תמיכה בעלות השכר לעובדים; בנוסף, כמפעל מייצא שבו הכוונה היא לשכפל את הידע לעוד מקומות בעולם, החברה תיגש למכרז למענקי מחקר ופיתוח של רשות החדשנות. במקביל לאישור הסיוע הממשלתי הודיעה החברה כי תעביר לישראל את מרכז המחקר והפיתוח שלה.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון מסר: "הגעתה של חברת Aegros לבירה היא חלק מתוכנית הפעולה להחזרת הצעירים לעיר. לאחר שחתמנו על הסכם הגג שיוסיף לעיר כ- 23 אלף דירות, אנו במקביל דואגים גם לתעסוקה. 100 מקומות התעסוקה שיתווספו לבירה הם תחילת תהליך שבמסגרתו נוסיף עוד אלפי מקומות".