שתף קטע נבחר

 

עתירה לבג"ץ: החזירו את משרדי הממשלה לירושלים

סיעת "התעוררות" בירושלים עתרה בבקשה להחזיר את משרדי הממשלה לבירה ולמנוע את העברת הדואר מירושלים למודיעין. יו"ר הסיעה עופר ברקוביץ: "הממשלה מפרה חוקי יסוד ומזלזלת בהחלטות שלה עצמה בכל הנוגע לירושלים"

העברת משרדי הממשלה לירושלים מגיעה לדיון בבג"ץ: סיעת "התעוררות" הירושלמית הגישה עתירה נגד השר לענייני ירושלים ומורשת זאב אלקין, שר התקשורת איוב קרא ומינהל הדיור הממשלתי במשרד האוצר בדרישה לבטל את העברת דואר ישראל מירושלים למודיעין, וכן ליישם את החלטת הממשלה להחזיר את משרדי הממשלה לירושלים.

 

משרדי הממשלה הראשיים אמנם יושבים בירושלים, אך רובם מחזיק ביחידות נוספות מחוץ לבירה. ההערכה היא כי נכון למועד הגשת העתירה, מדובר בכ-140 יחידות ארציות של 25 משרד ממשלה, ובהן כ-2,700 עובדים. בשנת 2007, התקבלה החלטת ממשלה מס. 1661 בנושא "העברת היחידות הארציות של הממשלה לירושלים" שקבעה כי על הממשלה להעביר את היחידות לירושלים עד שנת 2015.

ידון בעתירות בנושא ירושלים. בג"ץ (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
ידון בעתירות בנושא ירושלים. בג"ץ(צילום: אלכס קולומויסקי)

עופר ברקוביץ'  (צילום: יואב דודקביץ)
עופר ברקוביץ' (צילום: יואב דודקביץ)

בהמשך ניתנה ארכה נוספת, עד למאי 2019, אך מבדיקת מבקר המדינה רק תשע יחידות יעברו לירושלים עד סוף השנה. משמעות הדבר היא הפסד של מקומות עבודה איכותיים שיכולים למשוך אוכלוסיה חזקה לעיר. לטענת העותרים, המיוצגים על ידי עו"ד שמואל ברקוביץ, "אי העברת היחידות והחברות הממשלתיות לירושלים מונע מכ-4,360 עובדים לעבור לעבוד בירושלים, ולהפסד כספי בשיעור של כמאה מיליון שקלים בשנה לבעלי העסקים בירושלים, בגלל הפסד כוח הקנייה של העובדים האלה".

 

"יישום המעבר של כלל היחידות הממשלתיות הינה פעולה מורכבת", מתח ביקורת מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא, "ממאי 2018 דפוסי הפעולה שהסתמנו בעניין זה מתאפיינים בהיעדר יוזמה, בגרירת רגליים ובהיעדר התמודדות ממשית עם קשיים וחסמים, ואין בהם כדי לחולל את השינוי שמבקשת הממשלה להשיג. משרדי הממשלה אינם נחושים ליישם את ההחלטות שהתקבלו בנושא, ולמעשה אלו משמשות כהצהרת כוונות המפורסמות, מדי שנה, בסמוך ליום ירושלים בלא שעומדת מאחוריהן תכניות פעולה ממשיות".

סניף דואר ישראל הדואר איוב קרא (צילום: ירון ברנר, עמית שאבי)
"לא עשה דבר כדי למנוע את העברת דואר ישראל מחוץ לירושלים". שר התקשורת איוב קרא(צילום: ירון ברנר, עמית שאבי)

הבעיה צפויה להחריף עם מעבר מטה דואר ישראל למודיעין. לפני כשנתיים העבירה דואר ישראל את המערך התפעולי שלה מירושלים למודיעין – צעד מוצדק מבחינה מקצועית, בגלל הקירבה לנמל התעופה בן גוריון. אך יחד עם המטה התפעולי הוחלט להעביר גם את מטה ניהול החברה ואת בנק הדואר, ולהקים קריה דוארית חדשה במודיעין.

 

משמעות הדבר אובדן של כאלף מקומות עבודה מירושלים. לטענת העותרים, שר התקשורת קרא לא עשה דבר כדי למנוע את העברת דואר ישראל מחוץ לירושלים, והשר אלקין לא פעל מספיק כדי ליישם את העברת משרדי הממשלה, ועל כן הם דורשים את התערבותו של בג"ץ בנושא. זאת, על אף שהממשלה תתחלף בחודשים הקרובים בשל הבחירות בחודש אפריל.

 

יו"ר התעוררות עופר ברקוביץ מסר בשם העותרים: "ממשלת ישראל מפרה חוקי היסוד ומזלזלת בהחלטות שלה עצמה בכל הנוגע לירושלים. ירושלים היא בירת ישראל, אבל בפועל מאות יחידות ממשלתיות לא פועלות בה, בניגוד לחוק".

 

"זהו מחדל אדיר שפוגע באופן קשה בפיתוחה הכלכלי של העיר, ובעתידה כעיר ציונית ומשגשגת. כל זמן שמחדל זה נמשך, ירושלים מפסידה אלפי משרות איכותיות, כ-85 מיליון ש"ח בשנה, ומאות מיליונים נוספים שישפיעו על המגזר הפרטי בעיר".

 

הוא הוסיף: "מנכ"לי משרדי הממשלה גוררים רגליים וועדי העובדים- שמים רגליים. זאת, למרות התנאים המעולים והמענקים הכרוכים במעבר. למרות שדד-ליין המעבר מתקרב, אין אף יחידה באופק. חמור מכך, יחידות אחרות שכבר פועלות בה - עוזבות את העיר, בהן מטה הדואר, על 1,000 משרותיו וגם על כך עתרנו. זאת בזמן שירושלים יורדת לאשכול סוציו אקונומי 2. המחדל הזה חייב להיפסק. הממשלה חייבת להכיר בירושלים כבירת ישראל, באופן אמיתי ולא רק בדיבורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מירב קריסטל
מרכז הדואר במודיעין
צילום: מירב קריסטל
מומלצים