99.99 אחוזי הצבעה בבחירות בצפון קוריאה
הימאים מנעו אחוז הצבעה מושלם בבחירות לפרלמנט בצפון קוריאה. בכל מחוז בחירה הופיע פתק של מועמד אחד. אף בוחר לא העז להצביע נגד
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הבחירות בצפון קוריאה הן יותר הבעת תמיכה במשטר מאשר התמודדות תחרותית על תפקידים פוליטיים. בבחירות השבוע בחרו הצפון קוריאנים 687 חברים לפרלמנט של המדינה, "אסיפת העם העליונה". על הנייר מדובר בגוף השלטוני העליון בצפון קוריאה, אך בפועל האסיפה כפופה לשליט הכל יכול קים ג'ונג און.
חברי האסיפה באים מכל רחבי צפון קוריאה ומכל שדרות החיים. הם נבחרים על ידי מפלגת השלטון, "מפלגת הפועלים הקוריאנים", ועל ידי שתי מפלגות קואליציה קטנות יותר. למפלגות האלה מוקצים מושבים באסיפה, אולם אין להן כוח עצמאי של ממש.
כיאה לדיקטטורה כמו צפון קוריאה, בפני הבוחרים מוצג רק מועמד אחד לכל מושב ב"אסיפת העם העליונה", והמצביעים נדרשים לתת את קולם בעד המועמד או – ונדיר מאוד שזה קורה – נגדו. כמו ב-2014, גם הפעם הצביעו כל האזרחים בעד המועמדים שאותם נדרשו לבחור.
"כל הבוחרים הגיעו להצביע כגוף אחד כדי להראות שהכוח של העם שלנו איתן כמו סלע", מסרה ועדת הבחירות המרכזית. "כל ה-100% בחרו במועמדים לחברי האסיפה שנרשמו במחוזות הבחירה הרלוונטיים".
באופן מפתיע שמו של קים ג'ונג און לא הופיע על הפתקים. ב-2014 קיבל קים 100% הצבעה למושב שהוקצה לאזור הבחירה בפרלמנט. רשמית קים מכהן כיו"ר מפלגת הפועלים וכיו"ר ועדת החוץ – הגוף הבכיר של הממשלה. סבו, קים איל סונג, הוא עדיין "הנשיא הנצחי" של צפון קוריאה – למרות שהלך לעולמו ב-1994.
חברי האסיפה מתכנסים בדרך כלל רק פעם או פעמיים בשנה, בדרך כלל במרץ או באפריל, ואז הם מאשרים את המדיניות שגיבשה עוד לפני כן מפלגת השלטון, שבראשה יושב כמובן קים ג'ונג און. בין החברים החדשים בפרלמנט נמצאת אחותו הצעירה של קים והיועצת הבכירה שלו – קים יו ג'ונג.