מתקשים לישון? אולי תנועה תעזור
מחקר חדש שנערך בז'נבה מצא כי תנועה קצובה עדינה עוזרת לשינה טובה יותר ומשפרת את הזיכרון אצל מבוגרים. "חשבנו שרק תינוקות נרדמים טוב יותר בתנועה", אומרת החוקרת הראשית, "המחקר האחרון מראה שלתנועה יש השפעה מיטיבה גם על מבוגרים"
בשיתוף "מגדלי הים התיכון"
כולם יודעים שתינוקות אוהבים שמנענעים אותם לפני השינה, עכשיו מחקר חדש מצא כי גם מבוגרים השוכבים לישון במיטה שנעה בתנועה עדינה וקצובה נרדמים מהר יותר, ישנים שינה עמוקה הרבה יותר וזיכרונם טוב יותר - בבוקר שלמחרת.
עוד במדור 60 פלוס:
תתכוננו: המלצות לשמירה על תזונה ופעילות בפסח למבוגרים
5 צמחים לעציץ - שישפרו לכם את השינה
מחקר: שיגרת שינה קבועה בקרב מבוגרים - תמנע מחלות
המחקר: תנועה משפיעה על המוח לטובה בשינה
במחקר שנערך באוניברסיטת ז'נבה, לקחו חלק כ-18 מבוגרים אשר ישנו לילה אחד במיטה רגילה, וכעבור מספר ימים, במיטה מתנועעת. החוקרים מדדו את הפעילות החשמלית של המוח בשני המצבים.
כמו כן בכל לילה נערכו למשתתפים מבדקי זיכרון ובבוקר לכשהתעוררו, מבדקים נוספים במטרה לבדוק את השפעת השינה.
תוצאות המחקר הראו כי המשתתפים שהתנועעו נרדמו מהר יותר. במיטה הרגילה נדרשו כ-16 דקות, בממוצע להיכנס לשינה קלה ואילו במיטה הנעה כ-10 דקות בלבד, בממוצע.
עוד מצאו החוקרים כי הנבדקים שנעו שהו זמן רב יותר בשינה עמוקה והתעוררו פחות פעמים במהלך הלילה. מהבדיקות שנעשו הוברר כי הם ישנו שינה טובה יותר.
"לצד היתרונות שבשינה טובה יותר ראינו גם שהתנועה שיפרה את הזיכרון", אומרת החוקרת הראשית לורנס באייר, חוקרת מוח מאוניברסיטת ז'נבה שערכה את המחקר.
"לפני השינה למדו המשתתפים זוגות מילים ונתבקשו לזכור אותן. בבוקר שלמחרת ערכנו מבדק שמצא כי המשתתפים שנעו היו בעלי זיכרון טוב יותר מאלה שישנו במיטה הרגילה", היא מספרת.
בעתיד: תנועה במקום כדור לשינה טובה
"אם נוכל לעזור כך לאנשים לישון טוב יותר, זו יכולה להיות חלופה טובה לגלולות שינה או לפחות טיפול משלים להן", אומרת באייר.
"אולם חשוב לזכור שיש צורך במחקר נוסף שכן המחקר הנוכחי נעשה על אנשים צעירים יחסית שאינם סובלים בדרך כלל מבעיות שינה, והשאלה הנשאלה היא איך משפיעה התנועה על אנשים מבוגרים יותר וכמו גם על אלה הסובלים מנדודי שינה".
עוד שלוש המלצות לשינה טובה יותר בכל גיל
בשיתוף מגדלי הים התיכון