פרשת אפי נוה: הותר לפרסום שם השופטת החשודה
חודשיים אחרי התפוצצות הפרשה התיר העליון לפרסם: אתי כרייף היא השופטת החשודה במתן טובות הנאה ליו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, תמורת מינויה לתפקיד. פרקליטה: "הקשר ביניהם חברי ולא קשור למינויה"
פרשת מין תמורת מינויים : היום (ד') הותר לפרסום שם השופטת המעורבת בפרשה - אתי כרייף, החשודה במתן טובת הנאה ליו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, שפעל לכאורה למענה תוך ניצול מעמדו דאז בלשכה והשפעתו על הכוחות בוועדה למינוי שופטים. שופט העליון יצחק עמית קיבל באופן חלקי את בקשת עיתון "הארץ", והורה על הסרת צו איסור הפרסום המתייחס לשמה. שמה של עורכת הדין החשודה בפרשה עדיין אסור בפרסום.
הפרשה עוסקת בחשד לשוחד מיני תמורת התערבות במינויי שופטים. נוה נעצר בינואר האחרון והוא נחשב לחשוד המרכזי. בנוסף לנוה ולכרייף מעורבת בפרשה גם עורכת דין החשודה שפעלה לקידום בעלה השופט. באמצע ינואר הובאו השלושה לחקירה ביחידת להב 433. נוה שוחרר למעצר בית למשך שבוע ובהמשך התפטר מתפקידו בלשכה. השופטת כרייף ועורכת הדין שוחררו גם הן למעצרי בית של ארבעה וחמישה ימים, בהתאמה.
החשדות המרכזיים בפרשה, לפי המשטרה, הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים (כרייף) ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.
בהחלטת העליון היום צוין כי מאז שהוצא צו איסור הפרסום, המשטרה שינתה את עמדתה והסירה את התנגדותה לביטול הצו. בנסיבות אלו, נקבע כי עקרון היסוד של פומביות הדיון מצדיק את הסרת הצו נוכח משקלם המצטבר של כמה נימוקים: העניין הציבורי המיוחד בפרסום הפרשה, מהות החשד, חלוף הזמן מאז נחשפה ופרסומים ברשתות החברתיות שיצרו חרושת של שמועות וגוזמאות.
מנגד נקבע כי צו איסור הפרסום ייוותר על כנו בכל הנוגע לשמה של עורכת הדין החשודה בפרשה. זאת, בשל העובדה שהיא, להבדיל מהשופטת, אדם פרטי, כך שהאינטרס הציבורי בפרסום שמה אינו גובר על הנזק החמור העלול להיגרם לה בעקבות הפרסום.
השופט עמית הסביר בהחלטתו: "החלטה זו לא הייתה קלה עלי. דרכו של שופט להתלבט ואף להתייסר בינו לבין עצמו, מבלי לשתף את הקורא בתהפוכות נפשו. ימים קשים עברו מן הסתם על השופטת ועל בני משפחתה בחודשים האחרונים, והחלטה זו בוודאי שלא תקל עליהם. מכל מקום, על מנת למנוע פרשנויות וחרושת שמועות, אדגיש כי אין להסיק מהחלטה זו לגבי עוצמת הראיות כנגדה, כפי שאין להסיק ממנה לגבי עוצמת הראיות לגבי עורכת הדין. ההחלטה בעיקרה מעוגנת בשיקול של פומביות הדיון".
פרקליטה של השופטת כרייף, עו"ד אופיר סטרשנוב ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון - מסר בתגובה: "היא נקלעה, שלא באשמתה, לקרב ענקים בין גורמים שונים במערכת המשפט, והקשר בינה לבין אפי נווה היה קשר חברי בלבד ואינו קשור למינויה כשופטת. מדובר בשופטת מצטיינת, מקצועית, חרוצה, יסודית וישרה, הזוכה לשבחים רבים על עבודתה המקצועית בעת כהונתה כשופטת, ולפני כן בעבודתה רבת השנים במשטרת ישראל. לא בכדי שמונה חברי הועדה למינוי שופטים ובהם נשיאת בית המשפט העליון בחרו בה לכהונה. השופטת כרייף משוכנעת כי חקירת המשטרה תוכיח כי לא נפל כל רבב בהתנהלותה". את "הארץ" ייצגה עו"ד טלי ליבליך ממשרד ליבליך-מוזר.
עורך הדין עדי כרמלי, שמייצג את עורכת הדין שאת שמה אין לפרסם לפי שעה, מסר: "ככל שמדובר במרשתי - מדובר בהחלטה שקולה וראויה שכל אזרח במדינה ראוי שיברך עליה . זכויות חשודים חשוב שיישמרו וחזקת החפות תישאר חיה ובועטת. אני משוכנע כי לא דבק רבב בהתנהלות מרשתי וחקירת המשטרה תוכיח זאת. טוב עשה בית המשפט כאשר קבע שנקודת האיזון יכול ותשתנה באם יוגש כתב אישום - דבר שלהערכתנו לא יקרה".