ענקית האנרגיה אקסון מוביל בוחנת כניסה לחיפושי גז בישראל
גורמים במשק האנרגיה מאשרים כי החברה האמריקאית רכשה את מסמכי המכרז הלאומי השני, שמציע שטחים לחיפושי גז או נפט מול חופי ישראל. עד היום נמנעו ענקיות האנרגיה מלהיכנס לישראל או שנחסמו בדרך לכאן, וייתכן שהתעניינות החברה קשורה למאגר הגז שגילתה לאחרונה בקפריסין
ענקית האנרגיה אקסון מוביל האמריקאית בוחנת אפשרות להרחיב את פעילותה באגן הים התיכון: גורמים במשק האנרגיה מאשרים היום (ה') לכלכליסט כי אקסון מוביל שילמה עשרות אלפי דולרים כדי לרכוש את חבילת המידע שמציע משרד האנרגיה עבור חברות שרוצות לחפש גז או נפט מול חופי ישראל. זאת לאחר שאתמול בלילה דווח ברויטרס שהחברה רכשה את מסמכי המכרז הלאומי השני, שמציע שטחי חיפושי גז או נפט במים הכלכליים של ישראל, ללא התייחסות של החברה.
נובל ודלק כבר לא לבד: אקסון מוביל מצאה מאגר גז גדול מול קפריסין
משרד האנרגיה עושה עוד ניסיון להביא משקיעים שיחפשו גז בים "עם הפנים מזרחה": המשמעות של יבשת אסיה לשוק הגז הישראלי
המכרז יצא לדרכו בנובמבר האחרון, לאחר שהסבב הראשון שלו מסוף 2017 כשל ולא הצליח למשוך לישראל חברות אנרגיה גדולות מאוד, דוגמת אקסון מוביל. במידה ואקסון אכן תכנס לחיפושי גז בישראל הדבר יהווה פריצת דרך, משום שעד היום רוב החברות הבולטות בתחום נמנעו או נחסמו מלהכנס לישראל. בעיקר זכור מזכר ההבנות למכירת גז ממאגר תמר למזרח הרחוק שנחתם בזמנו מול גזפרום הרוסית והתאדה כלעומת שבא.
>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
אקסון מוביל נסחרת לפי שווי שוק של כ-340 מיליארד דולר והיא נחשבת לאחת החברות ההגדולות בתחומה, אולם הבשורה אם היא באמת נרשמת לחיפושי גז בישראל או לא תיאלץ לחכות לאמצע יוני הקרוב, או אז יוגשו הצעות הרשימות.
אפשרות אחרת שיכולה להסביר את ההתעניינויות של אקסון מוביל באגן הים התיכון היא מאגר הגז שגילתה בחודש האחרון בקפריסין. בסוף פברואר דיווחה החברה על מציאת תגלית גז חדשה בקפריסין שמיועדת לפיתוח יחד עם שותפתה שם, קאטאר פטרוליום. לפיכך, ייתכן שאקסון מוביל לא מתכננת בכלל להגיע לישראל אבל כן ניצלה את ההזדמנות לקבל מידע מהימן על הפוטנציאל האזורי, עם אפשרות ללמוד יותר על הגיאולוגיה של הצד המזרחי של אגן הים התיכון.
במידה וזה המצב, נתוני משרד האנרגיה הישראלי יכולים להשלים עבורם את התמונה המלאה. יצוין שהכניסה של אקסון מוביל כששופתה במאגרים הקיימים נפסלה הבוקר לאחר בדיקה מול גורמים בענף שמקורבים למחזיקי המאגרים הישראלים הידועים