דרמה בשוק הטלוויזיה: yes תפסיק לשדר באמצעות לוויין
החברה הודיעה שתעבור לשידורי טלוויזיה על בסיס האינטרנט בלבד, בדומה לסלקום ולפרטנר; המהלך צפוי להביא לחיסכון משמעותי בהוצאות החברה. על פי yes, המעבר לשידורים על בסיס אינטרנט צפוי להימשך כמה שנים, ולא ידוע מתי יושלם. גורם בשוק: "yes יוצאת למהלך באיחור. זה יעלה להם המון, בתקופה של ירידת מחירים בשוק"
התייעלות אגרסיבית בקבוצת בזק: תקצץ 750 משרות ב-3 השנים הקרובות
בזק צופה "ירידה מהותית בחברות הבנות" - השווי של yes צפוי להיחתך פרטנר חידשה את מבצע נטפליקס חינם וביטלה את הטבת ערוצי הספורט
לפי ההודעה, מדובר בהליך הדרגתי וארוך שיימשך מספר שנים, במהלכו תעקוב yes "באופן שוטף אחר תנאי השוק, התחרות והסביבה הטכנולוגית, ותבחן בצורה תדירה את ישימות המתווה ואת הצורך, ככל שיהיה, בביצוע שינויים בו, בקצב ביצועו או באופן יישומו, וזאת בשים לב גם לצרכי לקוחותיה ובהתחשב במחויבויות רגולטוריות".
>>לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דירקטוריון yes קיבל את ההחלטה בשל המגמות הקיימות בשוק התוכן בטלוויזיה, ובהן: ירידת חסמי הכניסה, כניסת שחקניות חדשות, שינוי בהרגלי הצריכה וביסוס טכנולוגיית השידור על גבי האינטרנט (OTT). "כל אלה, לצד ההבדלים בין טכנולוגית השידור הלוויינית הוותיקה וטכנולוגית שידור ה-OTT, על היתרונות הגלומים בה, חייבו בחינה של הצורך בביסוס שידורי ה-OTT על ידי yes", נכתב בהודעת בזק. "זאת, בשים לב, בין היתר, להתחייבויות הקיימות בכל הנוגע לטכנולוגיה הלוויינית, למשק הממירים, לרישוי במסגרתו פועלת yes, לזכויות התוכן העומדות לרשותה ולהתפתחות קצבי הגלישה בשוק".
הודעת בזק מדגישה, עם זאת, שאין כל ודאות למשך ביצוע המהלך או השלמתו.
"היום הודענו על החלטה חשובה שקיבלנו, להשקיע בטכנולוגיה נוספת לצד הלוויין", אמר מנכ"ל yes, רן גוראון. "זוהי נקודת ציון משמעותית בחיי החברה, שתאפשר לנו להמשיך ולהעניק ללקוחותינו את חוויית הצפייה החכמה והמתקדמת ביותר, בהלימה לדפוסי השימוש הדינמיים ולהתפתחויות הטכנולוגיות בארץ ובעולם. החברה פועלת על בסיס תכנית פעולה עסקית מיטבית בעלת היבטים טכנולוגיים ופיננסיים ובמהלך שנת 2019 נצא עם בשורה צרכנית משמעותית לצרכני הטלוויזיה בישראל".
חברת yes היא הלקוחה השנייה בגודלה של חלל תקשורת, ובתוך כך מניית האחרונה מגיבה בצניחה מיידית של 13% בבורסה.
"הלוויין עדיין מספק את איכות השידור הטובה ביותר"
גורם בעל ידע בנושא אמר ל"כלכליסט" שבשבע השנים הקרובות תבצע yes תהליך הדרגתי של שילוב טכנולוגיות שידור מבוססות אינטרנט, לצד המשך השידור באמצעות הלוויין. במהלך התקופה יבחנו ההתפתחויות בשוק תשתיות האינטרנט המקומי, ובעיקר את קצב פריסת הסיבים האופטיים. אחרי שבע שנים, אם יחליטו בחברה שמצב תשתיות האינטרנט יציב ומתקדם מספיק, יושלם המהלך והחברה תיפרד באופן סופי ומלא משידורי הלוויין היקרים.
"yes לא נוטשים מיד את הלוויין, הם סבורים שנכון להיום הוא עדיין מספק את איכות השידור הטובה ביותר", אמר הגורם. "הם לא מאמינים שמחר בבוקר אפשר לעשות מוצר אינטנרטי חזק, כי מי שמשלם 199 שקל בחודש למוצר פרימיום לא יתפשר על איכות שידור. צריך סיבים אופטיים ותשתית יציבה מספיק כדי לספק איכות שידור מעולה. הם לא יוציאו עכשיו את הממירים הלווייניים מהבתים. זה מהלך הדרגתי, בשנים הקרובים יהיו בתים עם ממיר אינטרנט וממיר לווייני, ועוד שבע שנים הם יבחנו את הדברים".
כחלק מהמהלך צפויה yes להשיק עד סוף השנה מוצר שידור לווייני, תחת המותג yes, שצפוי להיות שונה מהשירותים של סלקום ופרטנר וגם ממותג סטינג המוזל של החברה, ולהציע תכונות ושירותים חדשים במחיר גבוה יותר לעומת שירותי הטלוויזיה האינטרנטיים האחרים. במקביל לא מתכוונת yes להזניח את השירות הלווייני ובכוונתה להמשיך לפתח אותו ולהוסיף לו תכונות ויכולות חדשות.
גורם אחר בשוק הטלוויזיה אמר ל"כלכליסט" כי yes יוצאת למהלך באיחור, אחרי שסלקום ופרטנר חוללו מפץ בשוק. "yes בדיליי", הוא אמר. "הבעיה המרכזית שלהם היא שהם אומנם הגיעו בדיליי להבנה שזה מה שהלקוחות רוצים - הגיוסים של פרטנר וסלקום מוכיחים זאת, לצד התחזקות של שירותים כמו נטפליקס - אבל זה יעלה להם המון (טכנולוגיה חדשה, החלפה של כל הממירים, הסכמים חדשים מול ספקים וכדומה), בתקופה של ירידות מחירים בשוק כולו - וזה ייקח להם שנים".