סמסונג עובדת על "המסך המושלם" לסמארטפונים
ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית רוצה לייצר מכשיר נטול חורים או מגרעות, עם מצלמת הסלפי מתחת לתצוגה. הבעיה? "זה לא יקרה בשנה-שנתיים הקרובות". וגם: מה קורה עם חיישן טביעות האצבע בגלקסי S10?
השלב הבא: בסמסונג עובדים על יצירת מסכים לסמארטפונים ללא מגרעת או חור, כמו במכשירי ה-S10, שמתחתם תמוקם מצלמת הסלפי ושאר החיישנים – מבלי פגיעה באיכות הצילום. כך דיווחה סוכנות הידיעות הקוריאנית "יונהאפ".
יאנג ביונג-דוק, סגן הנשיא למחקר ופיתוח המסכים בסמסונג, אמר כי "למרות שייצור מכשיר מסוג זה לא יהיה אפשרי בשנה-שנתיים הקרובות, הטכנולוגיה תוכל להתקדם למצב שבו חור המצלמה יהיה בלתי נראה, מבלי לפגוע בפעולת המצלמה".
הדברים מגיעים פחות מחודש אחרי שהחברה הוציאה את סדרת מכשירי הגלקסי S10, שהביאו איתם לראשונה חור ייעודי במסך למצלמת הסלפי, כאשר שאר החיישנים נמצאים מתחת למסך.
יאנג כינה את התצוגה של סדרת המכשירים "אבן דרך" מבחינת החברה, אך אמר כי בסופו של דבר התוכנית של סמסונג היא יצירת מכשיר עם מסך מקצה חקצה, כשהמצלמה מתחת לתצוגה. יאנג לא פירט מתי הטלפון בעל "המסך המושלם" של סמסונג יהיה מוכן, אך שב וציין שהמהלך לא צפוי לקרות בשנה-שנתיים הקרובות.
למרות שאיפותיה של סמסונג בכל הקשור למסך נטול החורים הייעודיים למצלמה, הסיכוי שהיא תהיה החלוצה בתחום לא גבוה. למרות שאיכות המכשירים שלהם נתונה לוויכוח, חלק מהיצרניות הסיניות הצליחו לעקוף את ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית מבחינת חידושים בתחום הסמארטפונים.
סמסונג אמנם השיקה עם מכשירי ה-S10 את התצוגה עם החור הייעודי למצלמה, אך היא לא הייתה הראשונה לעשות זאת. Honor הסינית עשתה זאת עם דגם ה-View 20 שלה, ואילו Vivo ויצרניות סיניות נוספות הספיקו לעקוף את סמסונג גם בהשקת מכשירים עם מסך שלם, כשהחליטו להעביר את המצלמה לגוף הטלפון.
סמסונג גם לא הייתה הראשונה להשיק מכשיר עם חיישן טביעת אצבע מתחת למסך, כשכמה יצרניות סיניות הספיקו לעקוף אותה בסיבוב.
"עדכוני תוכנה לשיפור חיישן טביעת האצבע של ה-S10"
בינתיים, סמסונג מתמודדת עם תלונות של חלק מרוכשי הגלקסי S10 וה-S10 פלוס על כך שחיישן טביעת האצבע החדש לא מתפקד כראוי. בחברה אישרו כי החיישן יזכה לעדכוני תוכנה שאמורים לשפר את ביצועיו. כך דווח ב"קוריאה הראלד".
חלק מהמשתמשים פקפקו ביכולת הדיוק של החיישן של קוואלקום שהותקן במכשירי הדגל החדשים של סמסונג. בחברה בחרו דווקא בחיישן זה כשהם טוענים שמדובר באופציה בטוחה יותר מאשר סריקת הקשתית של המשתמשים.
"ייתכנו מקרים רבים שבהם המשתמשים יגלו שחיישן טביעת האצבע לא פועל בצורה מיטבית, בין השאר כשהם בסביבה יבשה או כשיש שריטה על טביעת האצבע שלהם", מסר גורם רשמי בחברה, "הדיוק של החיישן השתפר בעדכון התוכנה הראשון ששחררנו – שבוע מהשקת המכשיר. אנו נמשיך לספק עדכונים כדי לשפר את חיישן טביעת האצבע".