שתף קטע נבחר

למה הצרפתיות לא משמינות?

מהו הסוד שמסתתר מאחורי הגזרה הדקה של הצרפתיות, שאוכלות קרואסונים, גבינות שמנות והמון חמאה ועדיין הרבה יותר רזות מאיתנו, אוכלי הסלט? מה הן עושות ולא עושות על מנת להישאר רזות והאם ניתן ליישם את השיטה הזו גם בארץ?

אחד הדברים שכל אישה בעלת גזרה ממוצעת שטסה לפריז יודעת הוא שרוב הבגדים בחנויות האופנה הצרפתיות לא יהיו במידה שלה. הסיבה לכך לא קשורה לאפליה, אלא לעובדה פשוטה בשטח: הצרפתיות פשוט יותר רזות מאיתנו – הנשים הישראליות הממוצעות.

 

מה שמפליא הוא שעל פניו הגזרה הדקה של הנשים הצרפתיות אינה מתכתבת לא עם המטבח הצרפתי שרווי בחמאה, ולא עם הפטיסרי הצרפתי שרווי בסוכר. השילוב בין מאפייני המטבח הצרפתי לבין המראה החטוב של הנשים הצרפתיות מעורר תהייה - האם האומה הצרפתית נולדה עם גן מיוחד השומר על הרזון? ברגע שרואים את גודלה של הסעודה הצרפתית, התעלומה הגדולה נפתרת בן רגע, כי על כמות השומן מפצות הכמויות הקטנות של האוכל.

 

אישה שותה קפה (צילום: shutterstock)
יותר חטובות. נשים צרפתיות(צילום: shutterstock)
 

 

גם מעט יכול לספק הרבה

כשאנחנו מדברים על "מעט" במושגים צרפתיים, אנחנו מדברים על מעט מאכלים איכותיים, משביעים ומזינים מאוד. אם זו פלטת גבינות, יהיה עליה ביס מכל גבינה, אבל כל גבינה תהיה בעלת אחוזי שומן גבוהים וטעם מרוכז.

 

אם זה מרק בצל, הקערה תכיל מנה של מרק מרוכז עתיר טעמים ואם זה נתח בשר הוא יהיה קטן בהרבה מה-300 גרם שאנחנו רגילים לקבל בעת הזמנה של סטייק, אבל זה יהיה בשר מהאיכות הגבוהה ביותר. אז מה מונע מאיתנו לשבוע מביס של גבינה, ממנת מרק או מפרוסת בגט נימוח עם מריחה של חמאה טובה? התשובה היא עיניים גדולות וחוסר היכולת להתחבר לתחושות פיזיות של עונג, רעב ושובע בזמן האכילה.

 

התענגות במקום הימנעות

על פי מיריי ג'וליאנו, מחברת רב המכר ״נשים צרפתיות לא משמינות, סוד האכילה לשם תענוג״, ההימנעות, שהיא חלק בלתי נפרד מכל דיאטה, היא ההפך המוחלט מהגישה הצרפתית שמעצימה את אפקט ההנאה מאוכל. כל ביס, כך על פי הגישה של הצרפתים, מיועד לספק תחושת עונג, ולשם כך יש להפעיל במהלך האכילה את כל חמשת החושים.

 

אישה שותה קפה (צילום: shutterstock)
לאכול לשם התענוג(צילום: shutterstock)
 

 

דבר נוסף שעליו מקפידות הצרפתיות הוא אכילת מזונות מזינים ועתירי רכיבים חיוניים, מכיוון שאלה מספקים תחושת שובע גם בכמות קטנה. לסיכומו של עניין, על פי ג׳וליאנו, צריך ליהנות מהריח של האוכל, מטעמו וגם מהקולות שלו, ולאכול מהכל כדי שיהיה מגוון וטעים, אבל תמיד במידה הנכונה.

 

הקשבה לצרכי הגוף זה הסוד הגדול

אכילה של מזונות מזינים כמו לחם מלא, מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן גבוהים ובשר איכותי תספק תחושת שובע כבר אחרי מספר ביסים ראשונים, אבל רק במידה ונתענג עליהם. זה מה שעושות הצרפתיות, כי למרות מה שנדמה לנו, אין להן גן נוסף שיודע לפרק את האוכל, אבל הן יודעות להפיק הנאה מכל ביס ולזהות מתי לעצור.

 

זו גם הסיבה לכך שהמנות במסעדות צרפתיות הרבה יותר קטנות, פשוט כי זוהי צורת האכילה הנכונה. האכילה הזו מבוססת על ההבנה שלא צריך להגביל את עצמך מבחינת מבחר המנות או סוגן, אלא פשוט לאכול רק את הכמויות הדרושות לגוף על מנת לחוש שובע.

 

כיצד תיישמו את הדיאטה הצרפתית?

אין צורך לעבור לתפריט צרפתי או לאכול פירורים על מנת להיות רזים כמו הצרפתיות. מה שכן כדאי לעשות הוא לבחור מזונות איכותיים ועתירי רכיבים חיוניים. דוגמאות לכך מהמטבח הישראלי תוכלו למצוא בגבינת עמק (28%), בקר מקומי טרי, בשר הודו, חלב מלא ולחם מחמצת מקמחים איכותיים. הוסיפו לכל אלו ירקות ופירות טריים, והרי לכם צלחת טעימה מלאה בכל טוב, שלא צריך לאכול ממנה הרבה כדי לשבוע וליהנות.

 

חשוב לא פחות לאכול עם מודעות וליהנות גם אם אתם אוכלים את האוכל הכי ישראלי שרחוק אלפי שנות אור מהגורמה הצרפתי. בקיצור, התענגו על החמימות של פרוסת גבינת עמק שנמסה בין שתי פרוסות לחם שמשמיעות קולות מתפצחים בכל ביס. התמקדו בעושר הטעמים שממלא לכם את הפה ותחשבו על כמה אתם מאושרים אתם כשאתם אוכלים את זה וכמה נעים זה כל ביס עושה לכם בפה וגם בבטן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה הסוד של הנשים הצרפתיות?
צילום: shutterstock
מומלצים