שתף קטע נבחר
 

ממשלת ישראל כעיר מקלט לחשודים בפלילים

חרף הדיון הציבורי בעניין, טרם שמענו מנתניהו ושותפיו הצהרה שלא יהיה ניסיון להעביר חוק שיקפיא את ההליכים המשפטיים. מדובר בסכנה ממשית

 

אריה דרעי (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

האם ישנה סכנה שלאחר הבחירות ייעשה ניסיון לשנות את החוק כך שיוקפאו ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה? האם אפשרי שחברי כנסת החשודים בפלילים, בהם ראשי מפלגות, ידרשו שמהלך כזה יחול גם עליהם כתנאי לתמיכה בו? עד כה לא שמענו מראש הממשלה בנימין נתניהו ומרוב שותפיו הודעה ברורה שלא יתמכו במהלכים כאלה.

 

 

למה זה מסוכן? הפיכתו של משרד ראש הממשלה לעיר מקלט מפני רשויות החוק, עלולה להביא חשוד בפלילים להקריב אינטרסים לאומיים כדי להימלט ממשפט ולהישאר בתפקידו. הדבר נכון שבעתיים במדינה שבה אין מגבלה על מספר השנים שבהן יכול אדם לכהן כראש הרשות המבצעת.

 

הכניעה לשותפים הקואליציוניים על חשבון טובת המדינה והאזרחים, וההתבצרות בין כתלי משרד ראש הממשלה, רק כדי לא להתקרב לשערי הכלא, לא יידעו גבול. הרוב בכנסת יחוקק חוקים מזיקים ומופרכים, ובמשרדי הממשלה יישבו שרים מופרכים ומזיקים לא פחות. כשנבחרי העם יציבו את עצמם מעל החוק, יחושו האזרחים שאין צדק בסיסי, שלא כולם שווים בפני החוק, ושכיבוד החוק הוא עניין לפראיירים בלבד.

 

לפני זמן לא רב ביקרתי בווייטנאם. מדובר היא מדינה מתפתחת שכלכלתה צומחת להפליא, אפילו יותר מאשר זו של ישראל. בשונה מישראל, וייטנאם היא גם מדינה מושחתת להחריד. שמעתי על הורים הנותנים למורים מעטפות עם כסף כדי שילדיהם יקבלו ציונים יותר טובים, על חולים הממתינים על מיטותיהם בבתי החולים ושלא יקבלו טיפול אם לא ישלשלו מזומנים לכיסי הרופא או האחות. במחסום משטרתי עיכבו אותנו עד שהנהג שילם לשוטרים את פיסת השוחד שלהם.

 

נתניהו מגיב להכרעת היועמ"ש    (צילום: אלכס גמבורג)

נתניהו מגיב להכרעת היועמ"ש    (צילום: אלכס גמבורג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הבנתי שמתוך השלל מעבירים השוטרים אחוזים למפקדיהם, ואלה לשלהם, עד למעלה. השחיתות מתחילה למעלה ומחלחלת למטה. השלטון בווייטנאם חזק ומערכת המשפט לא יכולה להגן על האזרחים. במשך כל הביקור חזרנו והודינו על כך שאנחנו חיים בישראל.

 

האם ישראל חסינה מפני הידרדרות לשחיתות, לשלטון של מקורבים ולפרוטקציה על כל צעד ושעל? היינו לא רחוק משם לאחר הקמת המדינה. שלטון מפא"י היה חזק ומושחת. את האפליה הרגישו אז בעיקר בני עדות המזרח, אנשי הימין, יוצאי המחתרות וערביי ישראל. בזכות מנהיגותו של מנחם בגין ובזכות מערכת המשפט, השתחררה ישראל מן הפחד מהשלטון ומהתלות בו לפרנסה.

 

האם אנחנו מוכנים להסתכן בחזרה לימים האפלים האלה? אם לא, אנו חייבים למנוע את הפיכת קריית הממשלה בירושלים למבצר הדואג לעצמו ולשרידותו על חשבונם של האזרחים.

 

יש לתבוע מראש הממשלה ומן המפלגות להודיע פומבית וחד-משמעית שלא ינסו לחוקק חוק המגונן עליהן מפני הצדק. יש להצביע רק למפלגות – מימין, מהמרכז ומהשמאל - שמבטיחות לא לתת ידן למהלך מסוכן כזה. על כף המאזניים לא ימין ושמאל, אלא החופש והצדק של כולנו.

 

  • סלי מרידור היה שגריר ישראל בארה"ב, יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
סלי מרידור
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים