ביהמ"ש החליט לסגור זמנית את מתחם המריבה בהר הבית
בית משפט השלום בירושלים קיבל את בקשת המדינה ונתן צו ל-60 יום לסגירת באב א-רחמה, שבו הקימו מתפללים מוסלמים מסגד. ירדן גינתה את ההחלטה: "ישראל אחראית להשלכות המסוכנות"
הדיון הבוקר התנהל בדלתיים סגורות, ובאישור בית המשפט ניתן לפרסם אך ורק את ההחלטה שלפיה בית המשפט האריך את צו המניעה הזמני לסגירת המתחם, וזאת עד לדיון בתיק העיקרי. בנוסף, ניתן לווקף זמן של 60 יום לתגובה בתיק. התיק העיקרי הוא הדיון בצו הסגירה הקבוע.
כזכור, לפני יותר מחודש נכנסו המתפללים המוסלמים למתחם והקימו בו מסגד על אף שבמשך 16 שנים היה צו סגירה למבנה מסיבות ביטחוניות. בשל כך המדינה ביקשה לסגור את המקום. מסיבה זו פרצו עימותים קשים בין המתפללים למשטרה, שעצרה יותר מ-100 חשודים בהתפרעויות.
בדיון הקודם בבקשת המדינה, שהתקיים לפני שבוע, הוחלט שלא לקבל החלטה בעניין והדיון נדחה בשבעה ימים עד היום. היום כאמור החליט בית המשפט לקבל את עמדת המדינה באופן זמני, עד לדיון בצו הקבוע. מאז נכנסו המתפללים המוסלמים למתחם והמדינה ביקשה לסגור את המקום, המתיחות בין הצדדים רק גוברת.
משרד החוץ הירדני גינה את החלטת בית המשפט: "מזרח ירושלים, ובכלל זאת מסגד אל אקצא, הן חלק מאדמות פלסטיניות שנכבשו ב1967, וזאת בהתאם לחוק הבינלאומי והחלטות חוקיות. מסגד אל-אקצה ומזרח ירושלים לא עומדים תחת סמכות שיפוטית של מערכת המשפט הישראלית. הבניין הוא חלק חשוב ממסגד אל-אקצה, והנהלת הווקף היא הרשות האמונה על ניהול ענייני המסגד בהתאם לחוק הבינלאומי. ירדן רואה בישראל האחראית להשלכות המסוכנות של החחלטה".
ביום שישי האחרון 200 מתפללים מוסלמים שהגיעו למתחם עקרו את הדלתות במקום ואף שברו אותן. המתפללים גם תלו כמה דגלי פלסטין בכניסה למתחם, שאותו הפכו למסגד. שוטרים שהוזעקו למקום הסירו את הדגלים ועצרו את החשודים במעשה.
יום קודם לכן, ביום חמישי, עלו 250 מתפללים יהודים להר הבית. בכל פעם שבה הגיעו למתחם באב א-רחמה במסגרת הסיור בהר, הורגשה מתיחות באוויר. לנוכח עליית היהודים, הגיעו גם מתפללים מוסלמים להר הבית. באחד הסיורים פנה אחד היהודים לאחד המוסלמים ואמר לו כי הם מעט אנשים לעומת הקבוצות היהודיות. המתפללים המוסלמים השיבו בקריאות "בדם ואש נפדה את אל-אקצה" ו"אללה אכבר".