המן בעידן הבריאות
כולנו אוהבים את חג פורים. אם אנחנו לא מתחפשים, אנחנו חוגגים עד-לא-ידע או לפחות נהנים ממשלוחי מנות מתוקים (או מלוחים). קארין אדוני בן-דוד מסבירה כיצד יכול המשלוח שלנו להיות גם טעים וגם בריא. וכן, יש דבר כזה
מי לא אוהב לקבל משלוח מנות מפנק, טעים ומפתיע? טוב, אולי לא ממש מפתיע, בכל זאת, אוזני המן, חטיפים ופירות יבשים הם הקונספט הדי קבוע, ובכל זאת, תמיד כיף לפתוח את האריזה ולגלות את
כל המטעמים המתוקים אשר מחכים לנו שם.
כמה פעמים מצאתם את עצמכם משכנעים את עצמכם שמדובר במנהג חגיגי, שבסה"כ מדובר בכמה חטיפים ופורים מגיע רק פעם בשנה? אז נכון, יש כיף גדול עם קבלת המשלוח, להינות מכל אוזן, אך אפשר גם לשמוח ממשלוח מנות טעים, מפנק ובריא יותר, עם קצת פחות סוכר מעובד, בלי צבעי מאכל ומבלי להתפשר על הטעם אפילו לא לרגע.
לכבוד החג, הנה כמה רעיונות ומתכונים בריאים לקראת פורים למשלוח מנות מפנק וטעים לפורים ולכל השנה.
ניתן לאפות בבית מאפים בריאים ומשופרים מבחינת ערכם התזונתי, כדוגמת עוגות מקמח כוסמין המכילות כמות סוכר מופחתת או תחליפי סוכר, עוגיות ללא קמח המבוססות על טחינה, אגוזים ושקדים.
אוזני המן שווים וטעימים, קרקרים, צנצנות של ממרחים טעימים כמו נוטלה ביתית או ממרח
אגוזי לוז.
אין שום סיבה לוותר גם על היהלום שבכתר, השוקולד שבסלסלה ולהינות עם שוקולד מריר איכותי של 70% קקאו.
נוטלה ביתית
כוס וחצי אגוזי לוז קלופים
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קוקוס מומס
⅓ כוס דבש או מייפל
½ כפית מלח ⅓-¼ כוס מים
הוראות הכנה:
במעבד מזון חזק בלנטק או ויטמיקס.
הוסיפו את האגוזי לוז עד שהם מתחילים לקבל מרקם של חמאת אגוזים, הוסיפי
מעט מים במידת הצורך.
הוסיפו את השמן קוקוס, קקאו ואת הדבש וערבבו שתי דקות נוספות.
הוסיפו את המים לתערובת וערבבו שוב.
העבירו לצנצנת אטומה ושמרו במקרר.
15מנות הגשה כף לכל מנה 70 קלוריות / 7 גרם פחמימה / 4.2 גרם שומן / 5.7 גרם סוכר / 1.5 חלבון
אוזני המן
לבצק:
1 כוס קמח כוסמין
קורט מלח ¼ כפית אבקת אפייה 3 כפות מייפל סירופ
3 כפות שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס
¼ כוס חלב שקדים
למלית שוקולד ותמרים:
5 תמרים קצוצים דק
100 גרם חבילת שוקולד מריר 70%
15 פקאנים קצוצים רבע כוס חלב שוקולד שקדים כץ ליקר שוקולד / קפה
ערבבו את כל החומרים היבשים ביחד במעבד מזון או בקערה גדולה , הוסיפו את כל החומרים הרטובים וערבבו היטב עד ליצירה
של בצק אחיד.
יוצרים עיגול גדול , עוטפים בנייר נצמד, ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המלית:
קצצו את הפקאנים והתמרים , הכניסו לסיר את השוקולד ,וחלב השקדים והמיסו על אש נמוכה לכמה דקות, הוסיפו את האגוזים,
תמרים וליקר שוקולד.
כבו את האש והניחו למלית להתקרר עד שהיא נהיית צמיגית.
רדדו את הבצק לעובי של 3 מ״מ וצרו עיגולים שווים כ12 עיגולים, שימו ככף מהמלית במרכז העיגול, קפלו את הבצק לצורת
משולש.
הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה , חממו את התנור לחום של 350 ואפו בתנור למשך 20 דקות.
עוגיות קינמון ותפוח
תפוח מגורד 1/3כפות מחית תפוחים ללא סוכר4
כף שמן קוקוס כפות מייפל או דבש 2
כפיות תמצית וניל 2
כוס וחצי קמח שקדים חצי כפית קינמון
חצי כפית סודה לשתייה אי אבקת אפייה
קורט מלח
בקערה גדולה ערבי את התפוח המגורד , רסק תפוחים תמצית וניל שמן וקוקס ודבש
בקערה נפרדת ערבבו את כל החומרים היבשים ערבבו בעדינות את החומרים הרטובים עם היבשים, צרו עיגולים קטנים, הניחו בתבנית אפייה עם נייר
אפייה, ושטחו מעט את הכדור אמורים לספק את לכם 16 עוגיות שוות
אפו על חום של 350 כ- 30 דקות, העוגיות יוצאות במרקם רך, תנו להם להתקרר והגישו
כדורי שוקולד פאדג'
כוס אגוזי לוז קלופים 4 תמרים מגהול
רבע כוס חמאת קקאו מגורדת
2 כפות אבקת קקאו 2 כפיות תמצית וניל
רבע כוס שוקולד מריר קצוץ
קורט מלח כף מייפל סירופ
הוראות הכנה:
במעבד מזון הכניסו חצי כוס אגוזי לוז ותמרים על מהירות גבוהה ל 2 דקות.
לאחר מכן הוסיפו את חמאת הקקאו, הקקאו , תמצית ונילה, מייפל סירופ, מלח ותמרים על מהירות גבוהה ל 2 דקות הניחו נייר אפייה בתבנית אפייה , וגלגלו את הכדורים לעיסה קטנה
כ 2 כפיות עיסה לכל כדור
הכניסו את הכדורים למקפיא לקירור .4 המיסו את השוקולד במיקרו או בקערה עם תחתית כפולה באן מרי
זלפו את השוקולד בעזרת שקית או מזלף על הכדורים והכניסו למקרר - אחסנו במקרר