תגובות סוערות לפסילת בן-ארי: "ברוך שפטרנו"
המערכת הפוליטית סוערת בעקבות ההחלטה לפסול את מועמדותו של מיכאל בן-ארי ברשימת איחוד מפלגות הימין. שרת המשפטים תקפה: "התערבות בוטה בליבת הדמוקרטיה הישראלית". סמוטריץ': "בג"ץ לא מפספס הזדמנות להוכיח שהוא מנותק". גנץ בירך על ההחלטה: "טוב שיש שופטים בירושלים"
המערכת הפוליטית סוערת בעקבות החלטת בג"ץ הערב (א') שלא לאפשר לד"ר מיכאל בן-ארי, נציג עוצמה יהודית, להתמודד בבחירות לכנסת ה-21 ברשימת איחוד מפלגות הימין. הסערה גברה במיוחד נוכח החלטת השופטים לאפשר את התמודדות רשימת בל"ד-רע"ם.
כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
יו"ר מפלגת האיחוד הלאומי, בצלאל סמוטריץ', תקף את ההחלטה: "כשאין ציפיות אין אכזבות. בג"ץ לא מפספס שום הזדמנות כדי להוכיח עד כמה הוא מנותק מהציבור ועד כמה אינו ראוי לאמונו. שום תעלול משפטי לא יכול להסביר את עיוות הדין האבסורדי הזה".
ברשימת איחוד מפלגות הימין פרסמו סרטון שבו תקפו את בג"ץ והבטיחו לצמצם את השפעתו בקדנציה הבאה. גם שרת המשפטים איילת שקד (הימין החדש) תקפה את ההחלטה: "שופטי בג"ץ קרעו את החבל והפכו עצמם לגורם פוליטי. החלטת בג"ץ לפסול את בן-ארי ולהכשיר מפלגות תומכות טרור היא התערבות בוטה ומוטעית בליבת הדמוקרטיה הישראלית ורמיסה של החלטת ועדת הבחירות".
מפלגת הימין החדש פרסמה היום קמפיין חדש נגד בית המשפט העליון, שבמסגרתו נתלו שלטי ענק מול בית המשפט העליון עם הכיתוב: "שקד תנצח על בג"ץ, בנט ינצח את חמאס". שקד הודיעה שתפרסם מחר את תוכניתה להשלמת המהפכה המשפטית שתקדם בקדנציה הבאה.
בש"ס תקפו גם כן את החלטת בג"ץ: "הוכח שוב שבג"ץ נוטל לעצמו סמכויות יתר ומשבש את ההליך הדמוקרטי. זה מתחיל בהתערבות בוטה בענייני דת ומדינה והערב הוא פוסל אדם מלהעמיד עצמו לבחירות הציבור ונוקט איפה ואיפה בגלל שיקולים פוליטיים זרים".
במקביל, במחנה המרכז-שמאל בירכו על ההחלטה. יו"ר רשימת "כחול לבן", בני גנץ, בירך על החלטת בג"ץ ואמר בכנס בחיפה: "עודכנתי שבג"ץ פסל את מיכאל בן-ארי לרוץ לכנסת ואני חושב שטוב שיש שופטים בירושלים שיודעים לשים גבולות ולהקפיד על חוק ועל אתיקה ועל נוהג נכון".
עם זאת, בהודעה הרשמית של המפלגה התייחסו גם להחלטת השופטים לאשר את התמודדות של רשימת בל"ד-רע"ם: "אנו מכבדים את פסיקת בג"ץ, אך סברנו שיש לפסול גם את מפלגת בל"ד, שלתפיסת עולמנו לא ראויה להיבחר לכנסת ישראל. הכנסת לא צריכה להכיל בתוכה את הקיצוניים שבקיצוניים".
יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי בירך על ההחלטה: "ברוך שפטרנו. מברך על החלטת בג"ץ שלא לאשר למיכאל בן-ארי להתמודד ולהיבחר לכנסת בחסות נתניהו. נלחמנו על כך יחד עם ח"כ סתיו שפיר ושותפים נוספים והערב גם בג"ץ הכריע, אין מקום לגזענים, מסיתים וחשוכים בכנסת ישראל".
יו"ר מרצ, ח"כ תמר זנדברג, בירכה גם היא: "ביבי הכניס ומרצ הוציאה. מי שמאמין בעליונות הגזע צריך להיות מאחורי סורג ובריח ולא בכנסת ישראל, וטוב שבית המשפט אמר את דברו באופן ברור. הניסיון של ראש הממשלה להכניס את הכהניסטים הוא עוד חוליה בשרשרת הגזענית והאפלה שנוצרה כאן בשנים האחרונות, וטוב שיש את מרצ ששוב עמדה מולו".
התנועה הרפורמית, שהייתה בין מגישי העתירה נגד בן-ארי לבג"ץ, מסרה: "בית המשפט העליון העביר מסר חשוב שלפיו הסתה גזענית אינטנסיבית ומתמשכת אינה חלק ממרקם החיים הדמוקרטי במדינת ישראל. אין בלבנו ספק שבית המשפט לא הקל ראש בחומרת ההחלטה ובמשמעותה, אולם לנוכח התשתית הראייתית הברורה והחד משמעית שהצגנו ביחס לפעילותו ומשנתו של בן-ארי, כל החלטה אחרת היתה מרוקנת מתוכן את הוראות חוק יסוד הכנסת".
תנועת עדאללה, שהייתה בין העותרים לבג"ץ נגד פסילת עופר כסיף והמפלגות הערביות, מסרה בתגובה: "הגיעה העת להכיר בכך שוועדת הבחירות המרכזית אינה צריכה או יכולה לדון בבקשות פסילה של מועמדים ורשימות. כבר עשרים שנה שפוליטיקאים משתמשים בבמה זו באופן גזעני, אך ורק כדי לעשות דה לגיטמציה לרשימות הערביות ולנציגיהן, ללא כל בסיס חוקתי".