שתף קטע נבחר

 

"יהדות התפוצות היא גם של השמאל"

קרוליין גליק מ"הימין החדש" הבהירה כי מפלגתה תדרוש את תיק התפוצות כחלק מהמו"מ הקואליציוני, סתיו שפיר הביעה צער על "מדיניות שהביאה לדור יהודי שלא מכיר את ישראל, אלא רק את נתניהו", ויו"ר מרצ חושבת כי "הגיע הזמן שהשמאל יתבע שותפות בתיק התפוצות". קבלו את הסחורה שלא ידעה שהיא חמה כל כך

תיק התפוצות, אחד הנשכחים בדרך כלל במהלך הרכבת קואליציה, זכה אתמול למעט נחת: בפאנל מיוחד שנערך בבית התפוצות דיברו נציגי המפלגות על המצע שלהם בנוגע ליהודי התפוצות ועל רצונם באיחוי המשבר שנוצר עם יהדות ארה"ב.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >> 

 

את האמירה הנחרצת ביותר סיפקה נציגת "הימין החדש", קרולין גליק (ילידת שיקגו), שהצהירה כי מפלגתה תדרוש את משרד התפוצות כחלק מהמו"מ הקואליציוני. "אשמח להיות שרת התפוצות ולהרחיב את הפעילות שעשה בתחום נפתלי בנט", אמרה.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

היא הוסיפה כי לדעתה "עד עתה נעשו טעויות בגישה כלפי יהדות ארה"ב, ואנחנו חייבים לתת דגש על כך שנסביר להם יותר על מדינת ישראל, על הנס שלאורו הוקמה ועל האמת לגבי מה שקורה כאן. זו צריכה להיות ציונות בלי קשר לפוליטיקה. יש שם תהליכים של נטישת הציונות, ובזה צריך להילחם".

 

  (צילום: דרור סיתהכל)
קרוליין גליק(צילום: דרור סיתהכל)

 

סתיו שפיר (העבודה) אמרה כי תיק התפוצות לא טופל נכון בעבר, וכי הפעילות של הממשלה היוצאת הפכה גם את נושא התפוצות לפוליטי: "זה דבר פסול. השותפות שלנו עם התפוצות היא מעל לכל ולא צריך להיות לה קשר לפוליטיקה. יהודי התפוצות הם חלק מהעם שלנו ואנחנו חלק מהעם שלהם, וזה מה שהכי חשוב".

 

היא הוסיפה כי "נוצר מצב שבגלל המדיניות הזאת יש בארה"ב דור יהודי צעיר שלא מכיר את ישראל, אלא רק את נתניהו".

 

לגבי יהודים שתומכים בתנועת החרם על ישראל (BDS ) אמרה שפיר כי "הם עושים טעות איומה. מותר להם לבקר ומותר להם להחזיק בדעות פוליטיות, אבל אג'נדה כמו של BDS רק גורמת לריחוק. הכי גרוע זה כשלא מדברים. חברים ושותפים, כמו שאנחנו רוצים להיות, יודעים לדבר ולעבוד ביחד".

 

"קשר קריטי"

יו"ר מרצ, תמר זנדברג, אמרה כי "הגיע הזמן שהשמאל יתבע שותפות בתיק התפוצות. מי שמכיר את התפוצות יודע שערכים רבים שבהם הם מחזיקים כמו פלורליזם יהודי, הומאניות ודמוקרטיה באים לידי ביטוי בתפיסה של מרצ. זו תפיסת עולם ערכית שלמה. יש שותפות עם יהודים בתפוצות שרואים במגילת העצמאות ערכים נשגבים".

 

  (צילום: דרור סיתהכל)
תמר זנדברג(צילום: דרור סיתהכל)

 

ניר ברקת (הליכוד) אמר כי הקשר עם התפוצות הוא קריטי: "גם בתור ראש עיריית ירושלים לא החרמתי אף אחד, ואנחנו צריכים לכבד כל אחד מיהודי התפוצות. יש להם דעות שונות וזה לגיטימי, אבל לצד הכבוד ההדדי אנחנו לא חייבים לקבל כל דעה וכל אמירה, אנחנו מספיק חזקים להכיל את כל גווני העם היהודי".

 

יצחק פינדרוס (יהדות התורה) הודה שהתפוצות הוא תיק חשוב מאוד אך שאיננו מתאים למפלגה שלו. לדבריו, "מעצימים יותר מדי את המשבר עם התפוצות. להערכתי, מרבית יהדות ארה"ב לא עוסקת בנושאי הכותל או הגיור. האורתודוכסיה זו היהדות האותנטית". לגבי הקואליציה הבאה אמר כי הסיכוי שיצטרפו לממשלה בראשות גנץ ולפיד שואף לאפס.

 

  (צילום: דרור סיתהכל)
ניר ברקת(צילום: דרור סיתהכל)

 

אורית פרקש הכהן (כחול לבן) סיפרה כי חיה בעבר בבוסטון, ורק שם היא הבינה את המשמעות של להיות מיעוט וכיצד מרגישים יהודי הגולה: "זו הייתה חוויה משנה תפיסת עולם בקשר לתפוצות. המצע שלנו מכבד את כל הזרמים השונים בתפוצות, את הפורמטים השונים של הזוגיות ושם דגש על כבוד הדדי. ובכל מקרה, בהקשר למשבר שהיה לאחרונה עם איפאק, אסור לנו לחטוא בשום אופן, ואפילו לא למראית עין, בגזענות. זה ממש קו אדום".

 

את הפאנל, שאורגן על ידי משרד התפוצות, מכון גשר וקרן משפחת רודרמן, חתם נציג הקרן, אהרון קלמן, שאיחל כי נושא התפוצות יבוא לידי ביטוי בממשלה הבאה ושהקשרים בין הצדדים יהיו חזקים ופוריים יותר.

 

שירה שרז-זיק, מנהלת מכון גשר למנהיגות, הוסיפה כי השיח חשוב דווקא בימי הבחירות "בכדי להישיר מבט אל הפוליטיקאים ולשאול אותם מה הם מתכוונים לעשות כדי לקדם את הקשר החשוב והאסטרטגי עם העם היהודי בתפוצות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור סיתהכל
קרוליין גליק
צילום: דרור סיתהכל
מומלצים