איגוד המזון: צפוי מחסור בחלב 1% בפסח
לפי התקן הישראלי, חלב 1% נדרש בתוספת ויטמין A ויש מחסור בויטמין כשר לפסח. עקב כך איגוד המזון פנה לשירות המזון הארצי במשרד הבריאות לייצר חלב ללא תוספת הויטמין, אך המשרד סירב
מסתמן: מחסור בחלב 1% בפסח. לפי התקן הישראלי, מוצרי חלב 1% שומן נדרשים בתוספת ויטמין A ואין למצוא ויטמין כשר לפסח בימים אלה.
המגעים בין האוצר למחלבות כשלו, מחירי מוצרי החלב שבפיקוח צפויים לעלות ב-3.4%
גם שופרסל הפסיקה לייבא חמאה - והמחסור לא ייפתר בקרוב
הלחץ התקשורתי עבד: כחלון הצליח להשיג פטור ממכס על חמאה
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
מנכ"לית איגוד המזון, גליה שגיא, פנתה לשירות המזון הארצי במשרד הבריאות וביקשה מהם לייצר חלב 1% שומן ללא תוספת של ויטמין A בשל המחסור. ל-ynet נודע כי משרד הבריאות סירב לייצר את החלב ללא תוספת ויטמין A, מה שצפוי למנוע מכל המחלבות לייצר חלב 1% לפסח.
גורמים אחרים בענף טוענים שיש ויטמין A בשוק, אך הוא כשר לאוכלי קטניות בלבד, כך שאין מחסור אבל החלב לא יהיה מתאים לכלל האוכלוסייה.
בישראל מכירות החלב הניגר עומדות על כ-1.4 מיליארד שקל בשנה. מכירות חלב 1% שומן מהוות 8% מכלל מכירות החלב הניגר.
כרגע יש מחלוקת האם גם משקה חלב 1% שומן (כדוגמת שוקו ומשקאות בטעמים) יחויב בתוספת של ויטמין A. לדברי גורם משפטי בכיר, כל משקאות החלב צריכים להיות מיוצרים לפי התקן עם ויטמין A לכן גם בהם צפוי מחסור בויטמין A.
גורמים במשרד הבריאות טוענים כי לטענת המחלבות מדובר בעניין שידוע להם מזה שנים, וכי ניתן היה לצפות שהמחלבות ייערכו מראש וימצאו פתרון.
משרד הבריאות מסר בתגובה: ישנו תקן המחייב הוספת ויטמין A לחלב 1%. המחלבות טוענות שיש להם קושי להשיג ויטמין בכשרות מהדרין לפסח, ולכן ביקשו שנאפשר להם לא להוסיף את הויטמין בתוצרת שמשווקת לקראת החג. מכיוון שמדובר בתקן מחייב על פי חוק, אין למשרד סמכות לפטור את המחלבות מהוספת הויטמין".