מהפכת הגיימינג של גוגל יוצאת לדרך
הפלטפורמה החדשה "סטאדיה" תאפשר לגיימרים להתחבר כמעט מכל מכשיר למשחקים שנמצאים על הענן של גוגל, בלי צורך בקונסולה או במחשב חזק במיוחד. כמה זה יעלה? עדיין לא ידוע
תכירו את Stadia, שירות המשחקים החדש של גוגל: ענקית הטכנולוגיה הציגה הערב (יום ג') את הפלטפורמה החדשנית שלה, שתאפשר לגיימרים לשחק באמצעות הדפדפן במקום לרכוש קונסולה או מחשב גיימינג ייעודי. השירות החדש יושק בהמשך השנה בארה"ב, קנדה, בריטניה ורוב מדינות אירופה. עדיין לא ברור איך השחקנים ישלמו על המשחקים - האם מדובר ברכישה, שכירות או דמי מנוי.
בגוגל טוענים כי המשחקים בסטאדיה, שיישבו על ענן של החברה, ייטענו תוך חמש שניות עם חיבור מהיר מספיק. הדפדפן אפילו לא צריך להיות במחשב. סטאדיה תתמוך במשחקים על מחשב, לפטופ, טאבלט, סמארטפון או מסך טלוויזיה (באמצעות כרומקאסט). השירות אף יאפשר לעבור ממסך למסך ולהמשיך לשחק.
הסיבה לכך שאין חשיבות לפלטפורמה היא שאין הבדל מהותי בין משחק בטלוויזיה לבין משחק במחשב מבחינת השירות - שהרי המשחק רץ בענן. חשבו על זה כעל סרטון יוטיוב שמוזרם אליכם, כשפקודות השליטה מועברות בחזרה לענן. בהינתן חיבור מהיר מספיק, השירות יתמוך כבר מהיום הראשון בחיבור 4K, שישים פריימים לשנייה, HDR ואודיו רב-ערוצי. בעתיד, תתווסף תמיכה בשידורי 8K וב-120 פריימים לשניה.
הקונטרולר של גוגל
Stadia תתמוך בבקרים קיימים, אך לצד השירות החדש היא משיקה בקר ייעודי. הבקר הזה לא מתחבר למחשב או לטלוויזיה, אלא ישירות לשרתי גוגל באמצעות WiFi. זה אומר שהוא יוכל לשלוט במשחק על כל מסך, והחיבור שלו לא מואט על-ידי מחשב. הבקר אף כולל כפתור ייעודי להזרמת משחקים ליוטיוב.
מכיוון שהחשיפה נעשתה בכנס המפתחים GDC, חלק ניכר מהאירוע הוקדש ליתרונות הפיתוח של סטאדיה. מכונת סטאדיה כוללת מעבד גרפי שפותח במיוחד עבורה על ידי AMD, המספק למפתחים כוח עיבוד הרבה יותר גבוה מפלייסטיישן 4 פרו או אקס-בוקס וואן X. העובדה כי כל המכונות נמצאות בחוות השרתים של גוגל מאפשרת להן לפעול יחד במהירות ויעילות.
לטענת גוגל, סטאדיה תספק יתרון גם במשחקים מרובי-משתתפים, זאת מכיוון שאלה ירוצו כולם בתוך הענן של גוגל. פיל האריסון, שאחראי על המיזם בתוך גוגל (ועבד לאורך השנים גם בסוני וגם במיקרוסופט), אמר כי הפלטפורמה תאפשר למשחקי באטל רויאל, למשל, להגדיל את מספר השחקנים ממאה לאלפים. בנוסף, מכיוון שהמשחק רץ על שרת מרוחק, הוא צפוי להיות יותר מאובטח, וקשה יותר לפריצה.
סנכרון עם יוטיוב
היות ואנחנו חיים בתקופה שבה הזרמת וידאו ממשחקים היא תעשייה עצומה, סטאדיה כוללת מגוון יכולות הקשורות להזרמת תכנים ביוטיוב. כך, למשל, אם אתם רואים מישהו משחק במשחק מרובה-משתתפים ביוטיוב, האדם הזה יוכל לאפשר לכם להיכנס למשחק בלחיצת כפתור ולשחק יחד איתו דרך הדפדפן. ואם אתם נתקעים במשחק, במקום שתצטרכו להיכנס ליוטיוב ולראות איך פותרים את הבעיה, תוכלו לבקש מהעוזרת הקולית של גוגל להראות לכם - היא כבר תמצא את הסרטון הרלוונטי והחלק הרלוונטי בו. יכולת ייחודית נוספת של סטאדיה היא שיתוף מצב משחק: שחקנים יוכלו לשלוח לחבריהם קישור שיכניס אותם לרגע ספציפי בתוך משחק.
בנוסף לפלטפורמת סטאדיה, משיקה גוגל כעת חטיבת משחקים משלה. בראש החברה תעמוד ג'ייד ריימונד - מי שהייתה אחראית ביוביסופט על פיתוח סדרות Assassin's Creed ו-Watch Dogs. החטיבה תפתח משחקים ותעבוד עם שותפים כדי להביא משחקים של אולפנים אחרים לסטאדיה.
נזכיר כי גוגל אינה היחידה שעובדת על דור חדש של שירות הזרמת משחקים. מיקרוסופט כבר הודיעה כי היא עובדת על שירות בשם xCloud, וכך גם Electronic Arts (שמפתחת את השירות שלה בקיסריה). בנוסף, יש כבר היום מספר חברות שמציעות שירות הזרמת משחקים דרך הענן, ביניהן סוני ו-Nvidia.