"לא ישברו אותנו": קריאת מגילה מהישיבה של הרב שנרצח בפיגוע
למרות העצב הגדול מתאספים מאות בישיבה שבראשה עמד הרב אחיעד אטינגר שהובא אתמול למנוחות לאחר שנרצח בפיגוע. "התלבטנו אם לקיים את האירוע, והחלטנו להוסיף 'אורה ושמחה' דווקא במקום שרבנו מסר את נפשו עליו". שידרנו את הקריאה משם - ומבית הכנסת הבינלאומי בתל אביב
יממה לאחר שהרב אחיעד אטינגר, שנרצח בפיגוע באריאל, הובא למנוחות - נערכה הערב (ד') קריאת מגילה בישיבת "עוז ואמונה" בשכונת נווה שאנן שבדרום תל אביב, שאותה ניהל בשלוש השנים האחרונות. ynet העביר את האירוע בשידור חי.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
ואתם חייבים להיכנס לעמוד פורים המיוחד שלנו
פנחס סברי, שלימד עם הרב אטינגר בעבר, פתח ואמר: "המעבר בין אבל לשמחה ומיגון ליום טוב הוא מעבר קשה. כל חייו הרב חלם שתהיה פה ישיבה גדולה בתל אביב ומסר את נפשו על זה, והיום החלטנו שלא ישברו אותנו ונמשיך ונגדל, והישיבה הזו תפרח ונגשים את חלומו של הרב הי"ד".
"אנחנו מצפים לכמות גדולה של אנשים", אומר הרב ירון אדוריאן המלמד בישיבה. "לאחר מכן תהיה סעודה ואז הרקדה". למקום הגיעו איתמר בן גביר ושרת המשפטים אילת שקד. הרב אדוריאן מספר כי בישיבה התלבטו האם לקיים את האירוע כמתוכנן. "לאחר התלבטות קצרה החלטנו שזה בוודאי מה שהרב אטינגר היה רוצה יותר מכל דבר אחר. הוא היה רוצה שהמקום יתמלא ושנמשיך קדימה בכל הכוח.
"ההחלטה התקבלה כמובן בתיאום עם המשפחה, שחיזקה אותנו מאוד ושמחה על העניין. עם זאת, אנחנו ברגשות מעורבים לקראת האירוע הזה, מאחר ואנחנו ימים ספורים לאחר הרצח הנורא והאבדה הבלתי נתפשת שאנחנו עוד לא לגמרי מעכלים. מצד שני, זה הסיפור שלנו. עם ישראל חווה הרבה משברים וקם והתרומם מהם. זה מה שאנחנו רוצים לעשות".
"להוסיף אורה ושמחה"
הרב אטינגר, תושב עלי, שנרצח ביום ראשון הותיר אחריו 12 ילדים. בפיגוע נרצח גם סמ"ר גל קיידאן, בן 19 מבאר שבע. בהזמנה לאירוע נכתב כי "מתוך המשבר של הילקח מאיתנו האור הגדול מבית מדרשנו, נקיים את צוואת ראש הישיבה, הרב אחיעד אטינגר זצ"ל, ונוסיף 'אורה ושמחה' דווקא במקום שרבנו מסר את נפשו עליו. אנו קוראים לכל אוהבי עמנו, ארצנו ותורתנו להשתתף עמנו בשמחת הפורים בישיבתנו בדרום תל אביב ברוב עם, ובכך נרומם ונאדיר את קומת התורה אשר החלה להיבנות על ידי מורנו ורבנו זצ"ל".
עם היוודע דבר פטירתו של הרב אטינגר, התכנסו אתמול (יום ג') בישיבה מספר חברים ותושבי השכונה וסיפרו על האובדן. "היה כמו אבא בשבילי", סיפר בבכי אחד מתלמידי ישיבת ההסדר. "הוא תמיד היה אומר 'אני לא מתפעל מהצלחות, אני מתפעל מעשייה'. הוא התקשר אתמול 14 דקות לפני הפיגוע, אני ישבתי ולמדתי ולא שמעתי את הצלצול. אמרתי שהוא יבוא לפה ואראה אותו כבר פה".
סברי סיפר כי "אני מכיר את הרב כבר 12 שנה. כשהיה גר בשכונות היה עוזר להרבה אנשים. הוא היה עוסק גם בדיקור סיני והפנה הרבה אנשים לטיפולים. כשבא לפה אמר שצריך להכניס כוח תורני. היו פה רק נרקומנים והוא החיה את המקום. הרצון שלו היה לראות את המקום הזה גדל".
שידור - גם מבית הכנסת הבינלאומי
לפי ההלכה, מחויבים כל היהודים בשמיעת סיפור הנס של אסתר ומרדכי, פעמיים במהלך החג (הערב, יום ד', ובמהלך יום הפורים, מחר). כמדי שנה, ynet מעביר לכם בשידור חי את קריאת המגילה ברוב עם.
העברנו את קריאת המגילה גם מבית הכנסת הבינלאומי בתל אביב, "בית אל", במסגרת מיזם "מגילה בקהילה", שם ארגן "צהר" בשיתוף רשת "יחד" של אור תורה סטון, קריאה משותפת לדתיים ולחילונים – בתרגום לשפת הסימנים.
פורים הוא חג ההודיה על נס ההצלה שנעשה לעם ישראל בימי גלות פרס. זהו החג היחיד שנקבע בעידן ובהקשר של גלות, והדבר ניכר באופיו של החג. הרבה עליצות, תחפושות ושכרות, שבמידה מסוימת גם מחפות על עוגמת נפש: בסופו של דבר, גם אחרי ההצלה, נותרו היהודים בגלות, כשהם נתונים לחסדיהם של שליטים זרים ולגחמותיהם של אנשי החצר והשרים המקיפים אותם.
אבל "פורים לנו נשכח את הכול", ואנו מתמקדים בהיבטים החיוביים והשמחים של הישועה, של הידוק הרעוּת הפנימית בין היהודים, של האפשרות לבטוח בה' בכל מצב, ומתעלמים ושוכחים את צער הגלות.