שתף קטע נבחר

משרד הבריאות: השנה - פחות נפטרו משפעת מהשנה שעברה

עם סיום החורף כבר אפשר להכריז: מספר הנפטרים משפעת נמוך השנה משמעותית בהשוואה לתקופה אשתקד. למרות הנתונים המעודדים, במשרד הבריאות ממליצים לציבור להתחסן נגד המחלה מדי חורף כדי למנוע סיבוכים מיותרים

בשורות טובות: החורף עומד להסתיים, ותחלואת השפעת כבר כמעט מאחורינו. מנתוני משרד הבריאות עולה כי השנה השפעת הייתה פחות קטלנית באופן משמעותי בהשוואה לשנה שעברה.

  

בתחילת העונה הקרה היה נדמה שתחלואת השפעת תהיה קשה וקטלנית יותר, ומשרד הבריאות אף יצא בקריאה לאזרחים ללכת להתחסן, אולם נדמה שככל שהחורף התקדם שיעורי התחלואה התמתנו, אף שעדיין הם עומדים מעל הממוצע של השנים האחרונות העומד על 134 חולים במצב קשה ו־41 נפטרים מהשפעת וסיבוכיה.

 

קיראו עוד:

"נהייתי יותר חולה בגללו": 10 מיתוסים על החיסון לשפעת – והאמת

שפעת או סתם צינון? כך תזהו - ותטפלו ביעילות

 

חיסון (צילום: shutterstock)
לא להפסיק להתחסן משפעת(צילום: shutterstock)

  

מתוך דו"ח העוסק בחקר מגיפות עונתיות עולה כי השנה נפטרו 54 חולים כתוצאה משפעת, זאת לעומת שנה שעברה בה נפטרו 127 בני אדם. גם מספר החולים הקשים השנה היה פחות מהתקופה המקבילה אשתקד. על פי נתוני משרד הבריאות, עד כה דווח על 209 חולים קשים, ואילו בשנה שעברה דווח על 280 חולים שסבלו משפעת וסיבוכיה.

  

למרות הירידה בתחלואה ובתמותה של החולים, שיעור המתחסנים נגד שפעת היה דומה השנה לשנה שעברה. ועדיין, מספר המתחסנים לא מספיק גבוה. על פי הנתונים של משרד הבריאות רק אחד מכל חמישה בני אדם בישראל מתחסן נגד המחלה המסוכנת.

 

הערכה: זני השפעת היו פחות אלימים

אז מדוע דווקא השנה חלה ירידה במספר החולים בשפעת? ההערכה היא שזני השפעת השנה היו פחות אלימים, ולכן בבתי החולים נצפתה תחלואה פחות קשה ומספר הנפטרים מהמחלה וסיבוכיה היה נמוך יותר בהשוואה לאשתקד. בנוסף, החיסונים השנה לשפעת היו מדויקים יותר. בכל שנה בתקופת הקיץ ארגוני הבריאות בעולם מנסים לשער מה יהיו הזנים של השפעת ולאור ההמלצות שלהם מזמינות קופות החולים בישראל את החיסונים.

  

בחודש שעבר הגיעה צעירה בהיריון לבית החולים מאיר בכפר־סבא במצב קשה מאוד בגלל סיבוכי שפעת מאחר שהיא לא התחסנה השנה. היא אושפזה במצב קריטי כשהיא מורדמת ומונשמת ועברה ניתוח קיסרי בהול. לאחר עשרה ימים היא התאוששה ושוחררה מבית החולים לביתה. מקרה זה ממחיש את חשיבותו של החיסון, בעיקר בקרב אוכלוסיות בסיכון כמו נשים בהיריון.

  

מחלת השפעת באה לידי ביטוי בחום גבוה, כאבי שרירים, כאבי ראש, שיעול, נזלת, חולשה והרגשה כללית רעה. ביטוייה חריפים יותר מאשר של הצטננות רגילה, והיא עלולה להיות מלוּוה גם בכאבי גרון, בדלקת בלחמיות העיניים ובהגדלת קשרי הלימפה בצוואר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שפעת. פחות קטלנית מהשנה שעברה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים