שתף קטע נבחר

 

בשל דיווח כוזב של המשטרה: שני נערים בילו לילה במעצר

שני נערים בני 15 ו-17 שנחשדו כי היו מעורבים בקטטה בבאר שבע נעצרו. נציגת המשטרה טענה בדיון בפני השופט כי "טרם התקבלה החלטה" לעצרם - והם נשלחו למעצר. בבוקר שלאחר מכן התברר כי גרסת המשטרה הייתה שגויה - והשופט זעם: "כל הוראות חוק הנוער נרמסו ברגל גסה". המשטרה: "נפיק לקחים"

שני נערים בילו לילה מיותר במעצר בעקבות דיווח כוזב של קצינת משטרה בפני שופט. השניים, בני 15 ו-17, נעצרו לפני כחודש בחשד שלקחו חלק בקטטה בבית החולים סורוקה בבאר שבע. פרקליטיהם ביקשו לשחרר אותם כדי שלא ייעצרו למשך הלילה בשל היותם קטינים. השופט צבי פורר פנה למשטרה כדי שתגיב - ונציגה מטעמה מסרה כי "טרם התקבלה החלטה לעצור אותם". השופט דחה את בקשת השחרור, ואף נזף בפרקליטי הנערים.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

אחרי ששהו לילה במעצר, הובאו השניים לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט - שם התברר כי המשטרה לא הציגה את כל המידע בפני השופט, שהבין שהשניים נעצרו בניגוד גמור לדברי המשטרה ערב קודם לכן. השופט פורר נזף במשטרה וקבע כי יש לשחרר את הקטינים לאלתר.

 

בהחלטתו כתב השופט: "תוך כדי הדיון, מסתבר כי כמעט כל הוראות חוק הנוער נרמסו כאן ברגל גסה". הוא ציין כי הנערים לא הובאו בפני קצין רלוונטי, לא נחקרו על-ידי חוקר נוער - והוסיף כי "לא ברור למה הקטינים ראו קצין ממונה למעלה מ-12 שעות לאחר מעצרם". מדובר בביקורת חריגה של בית המשפט, שכן חוק הנוער נחקק כדי להקפיד על זכויות הקטינים.

צבי פורר שופט (צילום: אתר בתי המשפט)
השופט צבי פורר(צילום: אתר בתי המשפט)

השופט פורר הוסיף כי ייתכן שאם היו מובאות בפניו העובדות הנכונות, היה נכון לקיים את הדיון בבקשת השחרור שהגישו עורכי הדין ואף לשחרר את הקטינים מבלי שיבלו לילה במעצר.

 

בהחלטתו הודיע השופט למשטרה שעליה לספק הסבר למה עליו לא להשית עליה את תשלום ההוצאות כלפי הנערים. בדיון שהתקיים בנושא הוא קבע: "אני רוצה להאמין שתגובת קצינת המשטרה ניתנה על סמך הנתונים שהובאו לה על ידי החוקרים, ולכן אינני מוצא מקום להורות על חיוב בהוצאות".

 

בית המשפט התיר לפרסם את פרטי המקרה לבקשת הסנגוריה הציבורית, למרות שמדובר בפרשה שנידונה בבית המשפט לנוער.

 

עו"ד רן אבינועם מהסנגוריה הציבורית, שייצג את אחד הנערים, מסר: "בית המשפט מצא לנכון לבקר את המשטרה, והפעם מצא לנכון לבקר את המשטרה בלבד, תוך תקווה שהיא תקפיד על זכויות עצורים, ובמיוחד כשמדובר בקטינים".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה: "בעקבות דיווח שהתקבל בגין קטטה מרובת משתתפים בבית החולים סורוקה, הגיעו שוטרים למקום. בסמוך למעצרם של שני קטינים חשודים הוגש ערר אשר נדחה. בניגוד לאמור, לא נטען כי קצינת המשטרה שיקרה, וכראיה, בהמשך הדיונים השתכנע בית המשפט שלא לפסוק צו הוצאות. המשטרה פעלה במקצועיות, ולפי הנהלים בבואה להפסיק את אירוע התקיפה ומעצר החשודים. יחד עם זאת, ככל שמושמעת ביקורת שיפוטית בהקשר זה או אחר, היא נלמדת ובמידת הצורך מופקים הלקחים הנדרשים בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים