בגולן מברכים על הכרזת טראמפ: "ניצחנו, אף ר"מ לא יעז לרדת מפה"
בעקבות הכרזת הנשיא האמריקני, ולפיה "הגיע הזמן שארה"ב תכיר בריבונות ישראל על הגולן", אמר מייסד היישוב מרום גולן: "מסתיים פרק שנמשך יותר מ-50 שנה". ראש המועצה האזורית גולן: "טראמפ מוזמן מאוד לבקר כאן"
ברמת הגולן בירכו הערב (חמישי) על הכרזתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שאמר כי "הגיע הזמן שארצות הברית תכיר בריבונות ישראל על רמת הגולן".
ראש המועצה האזורית גולן, חיים רוקח ממושב נוב, אמר כי ההכרה האמריקנית בריבונות הישראלית ברמת הגולן היא בשורה משמחת לא רק לתושבים בגולן אלא לכל תושבי מדינת ישראל. "אין ספק שהגיע הזמן להכיר בריבונות ישראל על הגולן. אני מקווה שההמשך יהיה שמדינת ישראל והממשלה שתקום ישקיעו ברמת הגולן כמו שצריך, כדי שהרמה תפרח אף יותר ממה שהיא פורחת עכשיו".
"יש ביישובים השונים בגולן 18 אלף תושבים ובקצרין עוד 8,000 תושבים, והגיע הזמן שהממשלה תעשה את המהלך שיביא להכפלת כמות האוכלוסייה", הוסיף רוקח. "לטראמפ אני אומר שהוא מוזמן מאוד. שיבוא ויטייל פה. שיבוא לאום אל קנאטיר (עין קשתות). זה מקום מדהים שמסביר את הזיקה של עם ישראל לגולן. שיבקר בבית הכנסת העתיק בקצרין. לא חסרים בגולן מקומות היסטוריים שקשורים ומבהירים את הקשר הזה".
יהודה הראל, חתן פרס ישראל ומי שהיה ממקימי מרום גולן, היישוב הראשון ברמת הגולן אחרי מלחמת ששת הימים, אמר היום כי לא האמין שהעולם יכיר בריבונות הישראלית בגולן. "כעת אני צריך לאכול את הכובע", אמר. "מסתיים פרק שנמשך יותר מ-50 שנה. נושא הגולן סגור כעת. אחרי שטראמפ הכיר בריבונות הישראלית ברמת הגולן, שום ראש ממשלה בישראל לא יעז להעלות על דעתו לרדת מהגולן. צריך לזכור שחמישה ראשי ממשלה – מכל המפלגות – שקלו את האפשרות הזו והיו במשא ומתן עם סוריה".
לדברי הראל, "במערכת הבחירות הזו כל אחד מהמועמדים מגיע לרמת הגולן ומצטלם פה, כי יודעים מה דעת העם בנושא הזה. אפשר להגיד שניצחנו.
"צריך לזכור. לאורך השנים שלפני מלחמת ששת הימים הגולן לא היה חלק ממדינת ישראל, וגם בתודעה הישראלית הוא לא היה חלק. קראו לו הרמה הסורית. זאת בניגוד לירושלים, לשכם או לחברון. כדי שהמצב הזה ישתנה, היה צורך בכמה דברים. קודם כל ההתיישבות, בהמשך הכרה של מדינת ישראל וסיפוח חוקי, מה שהיה בתקופת בגין, אחר כך יש צורך בהכרה של מדינות העולם. בסוף צריך גם את ההכרה של סוריה במהלך הזה. אולי זה ייקח עוד 50 שנה, אבל בסוף זה יקרה".
"עכשיו צריך לקוות רק שטראמפ יכיר גם במזרח ירושלים כחלק ממדינת ישראל", הוסיף הראל.
ראש המועצה המקומית קצרין, דימי אפרצב, אמר: "ביום חג הפורים מצהיר נשיא ארה"ב על הכרה בריבונות ישראלית ברמת הגולן, אשר מהווה ציון וסיכום ליום שמח זה. אני מודה לנשיא טראמפ, על האמירה וההכרה החשובה לנו, תושבי ישראל בכלל ותושבי קצרין ורמת הגולן בפרט. הכרזה על הכרה בריבונות ישראלית ברמת הגולן תביא לקפיצת מדרגה נוספת בתנופת פיתוח הגולן וקצרין בירתה".
הדרוזים בגולן מברכים: "אנחנו ישראלים לכל דבר"
גם התושבים הדרוזים בגולן בירכו על הכרזת טראמפ. עבאס אבו עוואד, ראש מועצת בוקעאתא אמר: "אנחנו תושבי רמת הגולן כבר 50 שנה, חיים בשטח שנכבש על ידי ישראל. השנה בפעם הראשונה היו בחירות מקומיות בכפרים הדרוזיים ברמה. אנחנו מרגישים שאנחנו ישראלים לכל דבר ועניין, אנחנו חלק מעם ישראלי ועדיין אוהבים את סוריה ומאחלים להם רק טוב ושלום. אנחנו חיים בישראל ונישאר כאן. אנחנו נישאר באדמתנו שלנו תחת שלטון ישראל".
אמל ספדי, 43, דרוזי מהיישוב מסעדה בירך גם הוא: "זה קורה מאוחר מאוד, לאחר 52 שנים של שליטת ישראל ברמת הגולן, פרק הזמן מאז הקמת סוריה עד כיבוש רמת הגולן הוא קטן יותר מהזמן שרמת הגולן נמצאת תחת שליטת ישראל. יש לזה משמעות מאוד גדולה, במיוחד לאור האירועים שקורים בצד השני.
"נכון שיש כאלה שמסרבים לקבל את האזרחות, אבל בסופו של דבר זה לא ככה. אנשים מקבלים תנאים סוציאליים, ביטוח לאומי ורווחה. הם חיים כאזרחים ישראלים לכל דבר ועניין. תסתכל על המציאות, האנשים מעדיפים לחיות פה כמובן, למרות מה שרואים בתקשורת של הנפת דגלי סוריה. מי שעושה את זה זה נטו פוליטי. אם תעשה סקר בקרב תושבי רמת הגולן הדרוזים תראה שהרוב לא ירצו לחזור".
"אחרי 52 שנים, הגיע הזמן שארצות הברית תכיר באופן מלא בריבונות הישראלית על הגולן, שיש לו חשיבות אסטרטגית וביטחונית עבור ישראל ועבור יציבות האזור כולו", צייץ הערב הנשיא האמריקני בטוויטר.
ראש הממשלה נתניהו צייץ בתגובה: "בתקופה שבה איראן מבקשת להשתמש בשטח סוריה כפלטפורמה להשמדת ישראל, נשיא ארה"ב טראמפ מכיר בריבונות הישראלית ברמת הגולן. תודה לנשיא טראמפ!".