שתף קטע נבחר

 

15 שנה אחרי רצח השופט: חלקי איבריו הובאו לקבורה

מחדל שמירת האיברים במכון לרפואה משפטית: במשך יותר מעשור נשמרו בצנצנת רקמות מגופו של עדי אזר ז"ל מבלי שיקיריו עודכנו. אתמול הן הובאו לקבורה בטקס הטמנה מרגש. אלמנתו, בלהט: "זה כמו פצע שעוד לא הגליד"

 

איבריו של השופט עדי אזר הובאו לקבורה    (צילום: עמית הובר)

איבריו של השופט עדי אזר הובאו לקבורה    (צילום: עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הפצע נפתח מחדש: דגימות מגופו של השופט עדי אזר ז"ל הובאו אתמול (א') לקבורה בטקס מרגש, כמעט 15 שנה לאחר שנרצח. לפני שמונה חודשים נחשף ב"ידיעות אחרונות" ו-ynet שמשפחתו של אזר פנתה למכון לרפואה משפטית באבו כביר וביקשה לקבל את ממצאי הנתיחה, ובעיקר לגלות איזה איברים עדיין נשארו במכון ולהביאם לקבורה. בימים הקרובים מתכוונת המשפחה להגיש תביעת נזיקין נגד משרד הבריאות.

 

לפני כארבע שנים התקבל מכתב ממשרד הבריאות, שבו התבשרה משפחתו של השופט שקיים מיכל עם פורמלין במכון לרפואה משפטית ובו דגימות מאיבריו של השופט. בשנים האחרונות פעלו בני המשפחה ארוכות על מנת להביא את רקמות האיברים לקבורה, ואתמול התקיים טקס ההטמנה. בטקס נטלו חלק האלמנה בלהט, בניו של השופט תום ועומר ובני משפחה נוספים.

עדי אזר ז
השופט המנוח, עדי אזר ז"ל

בלהט אזר (צילום: שאול גולן )
האלמנה, בלהט אזר. בטקס ההטמנה אתמול(צילום: שאול גולן )
 

איבריו של עדי עזר מובאים לקבורה (צילום: שאול גולן )
(צילום: שאול גולן )

בלהט, אלמנתו של אזר, סיפרה: "לפני ארבע שנים בערך קיבלתי מכתב, פתחתי ונדהמתי. הזדעזעתי עד עמקי נשמתי. הייתה לי תחושה קשה שלא יכולתי להתגבר עליה. לא ידעתי איך אני מספרת לילדים, שגם ככה עברו טראומה אחרי הרצח של אבא שלהם. הסתובבתי שבועות עם התחושה הנוראית הזו בבטן. זה כמו פצע שעוד לא הגליד והרקמה מצולקת ופתאום מישהו דחף למקום הפגוע צבת מלובנת".

 

בלהט זועמת על התנהלות משרד הבריאות: "זה מחדל. אני לא מבינה למה במשך שנים הרקמות נותרות במכון לרפואה משפטית מבלי ליידע אותנו. ריבונו של עולם, זה חלקים מהבעל שלי. אני מרגישה תחושת שליחות וקוראת למשפחות שיקיריהן נותחו במכון לרפואה משפטית לבדוק ולשאול את השאלות הנדרשות. אני מרגישה שאני פה להרבה אנשים שאולי קרוביהם לא היו באירוע עם פרופיל ציבורי כמו של בעלי".

 

מיד לאחר הרצח הוצע לבני המשפחה לבצע נתיחה שלאחר המוות על מנת לגלות ממצאים שיכולים לסייע בהרשעת הרוצח. בני המשפחה שוכנעו וחתמו על טפסים שבהם הם מסכימים לנתיחה, והדגימות מהאיברים של אזר יובאו לקבורה לאחר שיסתיים ההליך המשפטי.

איבריו של עדי עזר מובאים לקבורה (צילום: שאול גולן )
איבריו של עדי עזר מובאים לקבורה(צילום: שאול גולן )
  

איבריו של עדי עזר מובאים לקבורה (צילום: שאול גולן )
איבריו של עדי עזר מובאים לקבורה(צילום: שאול גולן )
אולם למרות שהמשפט הסתיים ב-2006, הרקמות מעולם לא הובאו לקבורה. לאחר חשיפת "ידיעות אחרונות" על התנהלות המכון לרפואה משפטית בתקופת פרופסור יהודה היס, יצא משרד הבריאות במבצע "מנוחה נכונה" על מנת לטמון את כל האיברים שנותרו במכון. אולם באותה העת בני משפחת אזר לא ידעו ש-68 דגימות מגופו של יקירם נותרו במכון.

 

עורכי הדין עדו אורלנסקי וטוני ימין, שמייצגים את משפחת אזר, הסבירו כי "מבחינת המשפחה, כמו הרבה משפחות, יש חשיבות גדולה להביא את גופתו של קרוב משפחתם למנוחות באופן שלם. למרבה הצער, במכון לרפואה משפטית לא היה תיעוד מדויק של הפרטים שנותרו, ואנחנו מקווים שאכן כל הרקמות הובאו למנוחות". בימים הקרובים תגיש המשפחה תביעת נזיקין נגד משרד הבריאות.

 

ד"ר עדי אזר, בן 49, שופט בית המשפט המחוזי בתל־אביב, נורה למוות ב-18 ביולי 2004, בכניסה לביתו ברמת השרון. בפברואר 2006 הורשעו יצחק זוזיאשווילי ורפי נחמני ברצח השופט אזר, ונשלחו למאסר עולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים