שתף קטע נבחר
 

המכשול החדש של מעסיקים בארה"ב: לאתר עובד לא מסומם

מאז הלגליזציה של מריחואנה לצרכי פנאי בעשר מדינות בארה"ב, חברות מתקשות למצוא מועמדים שיעברו את מבדקי הסמים. פיתרון מסתמן: הורדת הרף של הכמות המותרת. בכיר בחברת מזון: "סוגיית הבטיחות הפכה לדאגה משמעותית"

חברות בארצות הברית הסובלות ממחסור בעובדים נאלצות כעת להתמודד עם אתגרים מסוג חדש - מציאת מועמדים שיעברו בהצלחה את בדיקות הסמים במדינות שבהן המריחואנה לצריכת פנאי הפכה חוקית. על כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

עליבאבא רוכשת את אינפינטי AR הישראלית

חווה לגידול אוטומטי של קנאביס תוקם בקיבוץ דן

תעשיית הקנאביס: המרוויחים האמיתיים של הבחירות 

 

עד כה, עשר מדינות בארצות הברית, נוסף על וושינגטון הבירה, עיגנו בחוק את המריחואנה לצורכי פנאי. יותר מ-60% מהאמריקנים תומכים בלגליזציה, כך לפי סקר שערך מכון המחקר Pew, שיעור גבוה פי שניים לעומת שנת 2000.

 

קנאביס רפואי (צילום: EPA)
"עשר מדינות בארצות הברית, נוסף על וושינגטון הבירה, עיגנו בחוק את המריחואנה לצורכי פנאי"(צילום: EPA)

 

השימוש במריחואנה מייצר הכנסות נוספות ממסים בהיקף של מיליוני דולרים עבור המדינות שעיגנו אותה בחוק. בה בעת, מחפשי עבודה במדינות הללו נכשלים במבחנים לאיתור סמים בשיעורים גבוהים יותר מאשר הממוצע הלאומי. כך לפי בדיקה שערכה Quest Diagnostics ספקית גדולה של שירותים לאיתור סמים. כך, למשל, על פי נתוני החברה, מועמדים למשרות שונות בקליפורניה, שם אושר הקנאביס לשימוש פנאי עוד ב-2016, נכשלו ב-2017 במבחני הקבלה בשיעור גבוה ב-60% לעומת 2015.

 

כעת, ישנם מעסיקים הטוענים, כי לא הוקדשה מחשבה להשפעה שתהיה ללגליזציה על מציאת עובדים ועל הבטיחות במקומות עבודה מסויימים.

 

"אנחנו עובדים עם רכבי הובלה מסוגים שונים", אומר צ'אק טוול, מנהל משאבי אנוש בחברת ג'וזפ'ס גורמה פסטה במסצ'וסטס, שם אושר השימוש במריחואנה ב-2016. "סוגיית הבטיחות הפכה לדאגה משמעותית".

   ()
 

המבחנים מונעים תאונות עבודה

לדבריו, החברה שכרה באחרונה 100 עובדים זמניים מניו המפשייר השכנה למשרות שהוא התקשה למצוא להם מועמדים. מדובר בכמעט מחצית עובדי פס הייצור.

 

על פי סקר שערך איגוד משאבי האנוש האמריקני, יותר ממחצית המעסיקים כיום מבקשים מהמועמדים לעבור מבחני סמים. לפי חלק מהחברות, המבחנים הללו חשובים במניעת תאונות במקום העבודה.

 

בה בעת, חברות במדינות שבהן קיימת לגליזציה של מריחואנה, כבר הוציאו את המריחואנה מערכת בדיקות הסם או הורידו את הרף הנדרש למעבר. "מריחואנה הפכה ל'אל תשאלו, אל תספרו' החדש", כך לפי ג'יימס ריידי, פרקליט בחברת שיהאן פיני באס אנד ברין, בניו המפשייר, שיעץ ללקוחות, ביניהם מפעילי אתרי סקי, מתקנים רפואיים וקמעונאי דגים, להפסיק את בדיקות המריחואנה במשרות זוטרות שאין בהן רגישות בטיחותית.

  

בדיקות הסמים בארצות הברית נכנסו לפרוטוקול בעקבות תאונת רכבת קטלנית שאירעה במרילנד ב-1987, שבעקבותיה נתגלו שרידי מריחואנה בגופם של עובדים. מאז, הקונגרס הורה על קיום בדיקות עבור עובדים בתחומי המשאיות, הרכבות ועוד תעשיות. למרות הבדיקות, מהנדס רכבות שהיה מעורב בתאונה קטלנית ב-2016 נכשל בבדיקת מריחואנה שנערכה לאחר האירוע.

 

אולי גם בניו ג'רזי

ברקע הדיווחים על הקושי למצוא עובדים נקיים מסם, היום צפוייה להתקיים בניו ג'רזי הצבעה על לגליזציה של מריחואנה לצרכי פנאי. מי שבלטה בעידוד היוזמה היא השחקנית וופי גולדברג, שבבעלותה חברת הקנאביס הרפואי וופי אנד מאיה, שמשווקת מוצרים להקלה בכאבי מחזור.

 

בשבוע שעבר טילפנה גולדברג לשורה של מחוקקים במדינת ניו ג'רזי כדי להפציר בהם לתמוך בהצעת החוק. במאמר מערכת ל"יו.אס.איי טודיי" החודש, ציינה גולדברג כי היא צורכת מריחואנה באמצעות מכשיר אידוי כדי להקל על כאבי ראש כרוניים.

 

אם לא תזכה ההצעה למספיק תומכים בניו ג'רזי, ההצבעה ככל הנראה תידחה לסוף השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים