שתף קטע נבחר

 
צילום: קובי תמם, דוברות כבאות והצלה, יאיר שגיא

במקרה של אזעקה: אלו הנחיות פיקוד העורף

מתי נכנסים לממ"ד? מתי נשכבים על הארץ? מה עושים נוסעים בכביש? והיכן יסתתר מי שגר בבניין בן שלוש קומות בלי ממ"ד? מדריך מציל חיים

 

רחפן מעל הריסות הבית שנפגע בשרון    (צילום: יאיר שגיא)

רחפן מעל הריסות הבית שנפגע בשרון    (צילום: יאיר שגיא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על רקע המתיחות הערב (יום ב') בדרום: אלו הנחיות פיקוד העורף להתנהגות נכונה בזמן אזעקה על מנת למזער את הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מירי טילים או רקטות.

 

בהישמע אזעקה יש להיכנס למרחב המוגן במסגרת פרק הזמן העומד לאזור הרלוונטי, לפי ההנחיות הבאות: השוהים במבנה ייכנסו לממ"ד, מקלט, חדר מדרגות או חדר פנימי ויסגרו דלתות וחלונות. השוהים בחוץ בשטח בנוי ייכנסו למבנה או למחסה קרוב. על השוהים בחוץ בשטח פתוח יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים. חשוב: יש להישאר במרחב המוגן 10 דקות.

 

הירי לשרון - כתבות נוספות:

 

על נוסעים ברכב לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה או למחסה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה או למחסה יש לצאת מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

 

על נהג אוטובוס בכביש בין עירוני לעצור בהישמע אזעקה ולפתוח את הדלתות. על הנוסעים להתכופף מתחת לקו החלונות ולהגן על הראש באמצעות הידיים. לאחר 10 דקות ניתן להמשיך בנסיעה. בצירים עירוניים על הנהג לעצור בצד הדרך ולפתוח את הדלתות, ועל הנוסעים לרדת ולהגיע למבנה קרוב במידה שיש כזה. במידה שלא, ניתן לרדת מהאוטובוס, להתכופף מתחת לקו חלונות ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

הנחיות פיקוד העורף  ()

יירוט כיפת ברזל עוטף עזה הגנה אווירית רקטה חמאס (צילום: רויטרס)
יירוט כיפת ברזל. ארכיון(צילום: רויטרס)
 

מקום הפגיעה של הטיל ששוגר מעזה לאזור השרון (צילום: קובי תמם, דוברות כבאות והצלה)
הריסות הבית שנפגע במושב משמרת(צילום: קובי תמם, דוברות כבאות והצלה)

 

איך בוחרים מרחב מוגן?

את המרחב המוגן יש לבחור בהתאם לזמן העומד לרשותנו מרגע הישמע אזעקה לפי סדר העדיפויות הבא:

1. ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) הם הבחירה המועדפת.

 

2. מקלט:

א. מקלט בבניין משותף – בתנאי שהמקלט פנימי ונמצא בתוך הבניין ובתנאי שניתן להגיע אליו דרך חדר מדרגות פנימי ללא תלות בזמן ההתרעה.

ב. מקלט ציבורי – בתנאי שניתן להגיע אליו תוך פרק הזמן הנדרש מרגע הישמע אזעקה.

 

3. חדר מדרגות פנימי:

א. דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין בן יותר משלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט פנימי - ירדו שתי קומות ויישארו בחדר המדרגות. בבניין בין יותר משלוש קומות, כל קומות חדר המדרגות מוגנות פרט לקומת הקרקע ושתי הקומות העליונות.

ב. דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין בן שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד, ממ"ק או מקלט פנימי, ירדו קומה אחת ויישארו בחדר המדרגות. בבניין בן שלוש קומות קומת חדר המדרגות המוגנת ביותר היא הקומה האמצעית (קומה שנייה).

 

4. באין ממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר מדרגות פנימי, יש לבחור חדר פנימי שבו מינימום קירות חיצוניים, חלונות ופתחים.

 

אין לבחור מקלחת או שירותים, יש להתרחק מקרמיקה, חרסינה וזכוכיות שעלולות להתנפץ. אזרחים נדרשים לא להימצא ברחבת הכניסה לבניינים, כיוון שקיים סיכון לרסיסים והדף כתוצאה מנפילות טילים בסמוך לבניינים. בחירום, השאירו את דלת הכניסה פתוחה לטובה הציבור השוהה בחוץ.

 

הנחיות נוספות באתר פיקוד העורף

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ארכיון. כיפת ברזל
צילום: רויטרס
מומלצים