שתף קטע נבחר

 

המדריך לבוחר: כל מה שצריך לדעת בדרך אל הקלפי

ההודעה נשלחה מזמן בדואר, ואם לא קיבלתם אותה תוכלו כאן לברר היכן נמצאת הקלפי שבה תצביעו. איזה תעודות קבילות לצורך הזיהוי? מי יכול להצביע בקלפי שאינו רשום בה? ואיפה מצביעים משרתי המילואים? כל הפרטים לקראת הבחירות

 

מצביעים בבחירות. כל מה שצריך לדעת (צילום: רויטרס, AP,EPA) (צילום: רויטרס, AP,EPA)
מצביעים בבחירות. כל מה שצריך לדעת(צילום: רויטרס, AP,EPA)

בעוד פחות מיממה ייפתחו 10,720 הקלפיות ברחבי הארץ ו-6,339,729 אזרחי ישראל יוכלו לממש את זכות ההצבעה בבחירות לכנסת ה-21. רגע לפני שאתם מגיעים אל הקלפי - כל מה שצריך לדעת לקראת הבחירות.

 

לא יודעים איפה הקלפי? לחצו כאן ובררו היכן תוכלו להצביע

כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

במרבית המקומות הקלפי תהיה פתוחה ביום הבחירות מהשעה 7:00 בבוקר ועד ל-22:00. ביישובים הקטנים שעות ההצבעה הן מהשעה 8:00 ועד לשעה 20:00. כך גם בבתי החולים ובבתי הסוהר והמעצר. כל מי שיגיע לקלפי לפני שעת הסגירה יוכל להצביע, גם אם לא הספיק עדיין להיכנס אל מעבר לפרגוד.

 

בימים האחרונים נשלחו לבתי התושבים הודעות לבוחר שבהן מצוין היכן כל אזרח רשאי להצביע. לא ניתן להצביע בקלפי שאינה הקלפי אליה האזרח משויך. מי שלא קיבל את ההודעה לבוחר יכול לבדוק את מיקום הקלפי שלו באמצעות אתר האינטרנט של ועדת הבחירות המרכזית - בקישור הזה.

הבחירות במספרים ()
הבחירות במספרים

בחירות בכפר אחים (צילום: אסף קמר )
הודעה לבוחר. עוזרת לדעת איפה מצביעים, לא חייבים להציג בקלפי(צילום: אסף קמר )

המדריך לבוחר ()

 


  

גלגולו של פתק: כל הפתקים של הבחירות    (מגיש: איתי שיקמן, צילום: אורי דוידוביץ, במאי: אסף קוזין, עריכת וידאו ואנימציה: תמר אברהם,)

גלגולו של פתק: כל הפתקים של הבחירות    (מגיש: איתי שיקמן, צילום: אורי דוידוביץ, במאי: אסף קוזין, עריכת וידאו ואנימציה: תמר אברהם,)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביום הבחירות הבוחר תידרשו להזדהות באמצעות אחד מאמצעי הזיהוי הבאים, שנושא את תמונתו: תעודת זהות, דרכון ישראלי בתוקף, רישיון נהיגה ישראלי בתוקף או תעודה צבאית אישית תקפה. אין צורך להציג את ההודעה לבוחר.

 

מאחורי הפרגוד בוחר המצביע בפתק הצבעה אחד בלבד, שעליו רשומים אות וכינוי הרשימה שבעדה החליט להצביע, ומכניס אותו למעטפת ההצבעה שקיבל. הבוחר רשאי להשתמש בפתק הצבעה לבן ריק שעליו יוכל לרשום, בעט כחול בלבד, את אות הרשימה או האות והכינוי של הרשימה שלה הוא מצביע.

 

פתקים לבנים שלא רשום עליהם שום דבר נחשבים פתקים פסולים שאינם נספרים כלל, ולא באמת נחשבים כהצבעת מחאה.

 

מצביעים שמאושפזים בבית חולים, אסירים, חיילים ודיפלומטים בחו"ל יצביעו בקלפיות מיוחדות באמצעות מעטפות כפולות - קולותיהם ייספרו לאחר ספירת כלל הקולות.

חיילים מצביעים. משתמשים במעטפות כפולות (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
חיילים מצביעים. משתמשים במעטפות כפולות(צילום: דובר צה"ל)

אנשים שמוגבלים בניידות יכולים להצביע בקלפיות נגישות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אנשים שמוגבלים בניידות יכולים להצביע בקלפיות נגישות(צילום: רויטרס)
 

בוחרים שמוגבלים בניידות יוכלו להצביע בקלפיות שהגישה אליהן וסידורי ההצבעה בהן מותאמים עבורים. אם לא ניתן לראות את המוגבלות, הבוחר נדרש להצהיר בכתב כי הוא מוגבל בניידות. הצהרת שווא היא עבירה פלילית שדינה חצי שנת מאסר או קנס.

 

 

בוחרים עם לקות ראייה יכולים להצביע בסיוע מלווה או באופן עצמאי בסיוע אמצעי טכנולוגי שיקריא להם את פתק ההצבעה שיוצב כפיילוט ב-12 מוקדים של קלפיות ברחבי הארץ. ניתן לברר את מיקומן של כלל הקלפיות הנגישות במוקד הטלפוני שמספרו 3857* ובאתר האינטרנט של ועדת הבחירות המרכזית.

 

לראשונה יופעלו שירותי הרכבות והאוטובוסים הבינעירוניים בחינם במהלך יום הבחירות לשימוש כלל האזרחים, כדי להקל על ההגעה לקלפי.


פורסם לראשונה 27/03/2019 17:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתכוננים לבחירות
צילום: רויטרס
מומלצים