40 שנה לשלום עם מצרים: ממשלת ישראל התעלמה
משרד החוץ ומערכת החינוך נהגו לציין את המאורע ההיסטורי מדי שנה, אבל דווקא במלאות 40 שנים להסכם עם מצרים הוא לא צוין כלל - פרט לסדרת ציוצים בערבית. הערכה: בקהיר ביקשו מישראל להנמיך פרופיל
אתמול (יום ג') חלפו בדיוק 40 שנים מהסכם השלום בין ישראל למצרים - אבל הממשלה בחרה שלא לציין זאת בשום אירוע, טקס או הודעה רשמית. משרד ראש הממשלה התחמק מלמסור תגובה רשמית לעניין, אך גורמים מדיניים העריכו שמצרים ביקשה מישראל לשמור על פרופיל נמוך בנושא ולא לחגוג את המאורע ההיסטורי. במשרד החוץ ציינו כי המשרד היה שותף לארגון כנס אקדמי גדול באוניברסיטה העברית, ולאירוע בקהיר בהובלת שגרירות ארצות הברית.
מדוע חשוב למצרים להגיע לרגיעה בעזה?
משרד החוץ נוהג באופן מסורתי לציין את מועדי חתימת הסכמי השלום עם מצרים וירדן בימי עיון ובאירועים רשמיים. גם מערכת החינוך נהגה בעבר לציין את היום הזה בפעילויות חינוכיות לתלמידים.
תנועת "שלום עכשיו" פרסמה פוסטים שבו קראה להורים ולמורים לקחת מערכי שיעור שהוכנו ביוזמה עצמאית, ולהיעזר בסרטון הסברה שהפיקו עם השחקן ליאור אשכנזי לרגל ציון 40 שנה לחתימה על הסכם השלום.
"במדינה מתוקנת, עם ממשלה מתפקדת, היו מציינים במשך שבוע שלם את 40 שנות השלום והברית האסטרטגית עם מצרים, אך נתניהו ובנט עסוקים בקרב על קולות הימין וכך הפכנו למדינה שמתגאה בקשרים עם צ'אד והונדורס, מקדשת את יום גוש קטיף במערכת החינוך ומעלימה מסדר היום את השלום שכבר השכנו עם שכנתנו מצרים", אמרה מנכ"לית הארגון שקד מורג.
מורג ציינה כי מורה שהקרינה לתלמידי כיתה ז' את הסרטון עם אשכנזי סיפרה בתדהמה כי בסופו שאלו אותה התלמידים: 'מה, באמת עשינו שלום עם הערבים?'. תלמידים שלא מכירים את היסטוריית השלום - כך נראית מערכת החינוך הישראלית אחרי 4 שנות בנט ו-10 שנות נתניהו".