יותר צריכה, פחות תאונות דרכים: המשק ירוויח 350 מיליון שקל משעון הקיץ
שעת אור נוספת גם צפויה לחסוך מיליוני שקלים בטיפול רפואי ותעלה את פריון העבודה. השבוע החליט האיחוד האירופי לבטל את שעון הקיץ, וגם בישראל ייאלצו להחליט בקרוב אם להשאיר כל השנה שעון קיץ או שעון חורף
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
האיחוד האירופי: סוף למעבר משעון חורף לקיץ
לאחר 38 שנה: הסתיים מפקד החקלאות בתקציב של 10 מיליון שקל
המבקר: הלמ"ס לא מעודכנים ולא רלוונטיים
"שעון הקיץ" חוסך בעיקר באנרגיה, אך גם מביא ליותר בילויים, קניות וטיולים בשעות הערב בין השעות 18:00 ו-20:00. שעת האור הנוספת מביאה גם לעלייה בפריון העבודה, שנמוך יותר בשעות החושך, ותורמת לנהיגה בטוחה יותר בדרכים.
באיגוד לשכות המסחר אמרו כי העלייה בפדיון היומי של החנויות ובתי העסק בארץ בתקופת שעון הקיץ יכולה להגיע ל-15% לעומת שעון החורף, בעיקר בשל הגידול בצריכה הפרטית בשעת האור הנוספת. לפי החישוב של התאחדות התעשיינים וארגוני הסוחרים, החיסכון באנרגיה יגיע ל-50 מיליון שקל, והשיפור בפריון העבודה ובכושר התחרות של המשק, יחד עם העלייה במכירות של ענפי הבילוי, הפנאי והתיירות, יגיע ל-240 מיליון שקל.
צעד חשוב בעבודה המשותפת מול אירופה
כל שעת אור נוספת מעלה את הפדיון בעסקים מהצריכה הפרטית בכ-350 אלף שקל ומגדילה צריכה פרטית ב-15% ביום, כ-50 מיליון שקל. הירידה בתאונות צפויה לחסוך מיליוני שקלים בטיפול רפואי ונזקים לכלי הרכב. היבט חיובי נוסף: עלייה בפעילות המשק בשעון הקיץ תורמת לגידול של כ-0.1% בשיעור הצמיחה.
בהתאחדות התעשיינים ציינו כי המעבר לשעון קיץ מהווה גם צעד חשוב בעבודה המשותפת מול אירופה, וכי שעת האור הנוספת מעודדת פעילות תרבות ופנאי משפחתית וקהילתית, בדגש על ילדים ובני נוער.
השבוע החליט האיחוד האירופי לבטל את שעון הקיץ, וכל מדינה תקבע מהשנה הבאה אם להשאיר כל השנה שעון קיץ או שעון חורף. גם בישראל ייאלצו להחליט על כך בקרוב. במנדט הבריטי הוזז השעון בארץ ישראל במשך שנים אחדות בשעה נוספת, שעתיים בסך הכל, ביוני עד אוגוסט.