שתף קטע נבחר

 

סוריה בדיון באו"ם על הגולן: "יש רק ברירה אחת - שימוש בכוח"

מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה לדיון על ההחלטה האמריקנית להכיר בריבונות ישראל בגולן. רוב המדינות גינו את ההחלטה, מלבד ישראל, ארה"ב וגרמניה שתמכו. דנון: "אף מדינה לא הייתה מוסרת שטח אסטרטגי לאויביה הגדולים". הנציג הסורי: "הצהרת טראמפ היא סטירה בפני העולם"

מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הלילה (חמישי) לדיון מיוחד בנושא ההכרה האמריקנית בריבונות ישראל ברמת הגולן, עליה הכריז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. שגריר סוריה באו"ם איים כי "מעשיה של ארצות הברית משאירים רק ברירה אחת - שימוש בכוח".

 

מועצת הבטחון של האו
מועצת הבטחון של האו"ם. ארכיון (צילום: EPA)

 

הדיון, שכונס לבקשתה של סוריה, עסק גם בפעילות של כוחות אונדו"ף שהוצבו בין ישראל לסוריה לאחר מלחמת יום הכיפורים. במהלך הדיון, גינו רוב המדינות את ההחלטה של הממשל האמריקני, שזכתה לתמיכה רק מישראל, ארה"ב וגרמניה.

 

הדיון התקיים כשבמקביל לו דווח בסוריה על תקיפה אווירית בשדה התעופה בחלב, תקיפה שסוריה טענה כי בוצעה על ידי ישראל. לאחר מכן דיווח המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, גוף אופוזיציה סורי, כי יעד התקיפה הישראלית היה מחסני נשק השייכים לכוחות האיראנים באזור שדה התעופה הבינלאומי של חלב.

 

שגריר סוריה באו"ם, בשאר ג'עפרי, התייחס לתקיפה במהלך דבריו ואמר כי "בזמן שמועצת הביטחון מתכנסת, ישראל תקפה מהאוויר בחלב המרוחקת מאות קילומטרים מרמת הגולן".

 

 

העיר חלב לאחר התקיפה

העיר חלב לאחר התקיפה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, אמר בנאומו בדיון כי "אף מדינה בעולם לא הייתה מוסרת שטח אסטרטגי לאויביה הגדולים. ללא נוכחות ישראלית בגולן, נמצא חיילים איראנים על שפת הכנרת, מציאות שישראל לא תאפשר לעולם". דנון הוסיף כי "שנים שאסד טובח בבני עמו ומאפשר לאיראן להתבסס צבאית בתוך סוריה כדי לפגוע במדינת ישראל. למי האו"ם רוצה לתת את הגולן - ללוחמים איראניים, למליציות שיעיות או לכוחות ג'יהאד?״

דני דנון  ()
דני דנון

"יום יבוא ופשעי המלחמה של הרודן מדמשק ייעצרו. ריבונות ישראל בגולן תישאר לנצח", סיכם דנון. נציג ארה"ב בדיון אמר כי "מדובר בהחלטה חשובה ואסטרטגית לביטחון ישראל וארה״ב תמשיך לפעול ליציבות האזור".

 

השגריר הסורי לאו"ם, בשאר ג'עפרי, כינה את הצעד האמריקני "חלק מפרויקט קרימינלי של ארצות הברית" והוסיף כי "הצהרתו של הנשיא טראמפ היא סטירה בפני העולם". לדבריו, "מעשיה של ארה"ב יותירו את התושבים עם אפשרות יחידה לסיום הכיבוש - שימוש בכוח"

 

ג'עפרי גם האשים את טראמפ בכך שהכיר בגולן על מנת לקבל תמיכה מהלובי היהודי בארה"ב, ועקץ את הנציג האמריקני: "אם אתם כל כך רוצים תמיכה ישראלית, אולי תתנו להם כמה מהמדינות שלכם? למה שלא תתנו להם את צפון קרוליינה?".

 

הנציג הרוסי טען כי הצעד האמריקני עשוי להוביל להידרדרות במצב הביטחוני בגבול הצפון, וטען כי תפקידם של כוחות האו"ם למנוע אותה. "לא ייתכן שיחתרו תחת האו"ם, טען. "ארה"ב הכירה בריבונות הישראלית על אף האזהרות שהיו, וצעד כזה לא רק מהווה עבירה על החוק הבינלאומי אלא גם מפר את החלטות מועצת הביטחון, ועידת מדריד ואת היוזמה הערבית. החלטה חד צדדית כזו עשויה לסבך כל אפשרות להסכמי שלום במזרח התיכון".

 

מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, אמר לפני הדיון כי "ההחלטה של ממשל טראמפ להכיר בריבונות הישראלית תסייע לפתרון הסכסוך עם הפלסטינים בכך שהיא מסירה את אי-הבהירות בנושא". מוקדם יותר אתמול שרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני, הודיעה כי מדינות האיחוד אינן מכירות בריבונות הישראלית וכינתה את האזור "רמת הגולן הכבושה".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מועצת הביטחון של האו"ם. ארכיון
צילום: EPA
מומלצים