שתף קטע נבחר
 

התופעה המדאיגה שמראה כי ארה"ב קרובה למיתון

הגרף הזה ניבא בהצלחה 9 מיתונים כלכליים מאז סוף מלחמת העולם השנייה. האם זה יקרה הפעם? האזינו לפודקאסט מנועי הכסף

דמיינו סיטואציה: אתם רוצים לרכוש דירה וצריכים משכנתה של מיליון שקל. לצורך כך אתם הולכים לבנק ומבררים מה הן האפשרויות העומדות בפניכם. יועץ המשכנתאות בבנק חוזר אליכם עם תשובה ומציג לכם שני מסלולים אפשריים למשכנתה.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

פחות עסקאות, יותר כסף: לאן הולך ההייטק הישראלי?

איך מצאה את עצמה ישראל באמצע מלחמת הסחר?

חמישה דברים ששר האוצר הבא חייב לעשות

 

לפי היועץ, במסלול הראשון אתם לוקחים את המשכנתה ל-10 שנים עם ריבית ממוצעת של 4% לאורך התקופה. המסלול השני שמוצע לכם מכיל משכנתה ל-30 שנה עם ריבית ממוצעת של 3% לאורך התקופה. נשמעת לכם הצעה מוזרה? כנראה שכן.

 

דולרים (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בניגוד למצב שהוצג בפסקה הקודמת, אם הבנק שלכם רוצה להתנהל כמו שצריך, סביר להניח שככל שתקופת המשכנתה ארוכה יותר - כך הריבית שתשלמו תהיה גבוהה יותר. ההסבר לכך הוא פשוט. הסיכון שהבנק לוקח על עצמו גבוה יותר ולכן הריבית תהיה גבוהה יותר.

 

אז כנראה שהסיטואציה הבלתי הגיונית הזו לא תקרה לכם אם תלכו לבנק לבקש משכנתה, אבל היא בהחלט מתרחשת בשווקים הפיננסים. למעשה, היא מתרחשת בשוק הפיננסי הסחיר הגדול בעולם - שוק איגרות החוב האמריקאיות.

 

 

עקום התשואות של ארצות הברית, המייצג את הפער בתשואה על אגרות חוב לטווח ארוך, לתשואה על אגרות חוב לטווח קצר, ירד השבוע לראשונה מאז 2007 אל מתחת ל-0. במילים אחרות, הריבית על אגרת החוב האמריקאית לעשר שנים נמוכה יותר מהריבית על האיגרת המקבילה לשלוש שנים. אז מה הבעיה הגדולה? ירידה של עקום זה אל טריטוריה שלילית, ניבאה בהצלחה בתשעה מיתונים כלכליים מאז סוף מלחמת העולם השנייה.

 

בפרק ה-50 של פודקאסט מנועי הכסף דיברנו על כמה היפוך עקום התשואה מקרב אותנו למיתון ומה בכל זאת יכול לקרות כדי שהעקום יחזור למצבו הטבעי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים