חדש באונ' חיפה: עתודה אקדמית להכשרת אחיות לצה"ל
באוניברסיטת חיפה אמרו כי במסלול לומדים לתואר בסיעוד במשך שלוש שנים, במקום ארבע שנים במסלול האקדמי הרגיל, ובמימון מלא של הצבא. ועוד בחדשות האקדמיה: מכללת כנרת העניקה אותות לדוד לוי ולחוה אלברשטיין
תוכנית ייחודית מסוגה בצפון: תוכנית "פסגה" לעתודאים ועתודאיות בסיעוד, המיועדת להכשרת אחים ואחיות מוסמכים ושילובם בסיום לימודיהם בתפקידי מפתח בצה"ל בכלל ובחיל הרפואה בפרט, נפתחה באוניברסיטת חיפה.
העתודאים מתחילים את לימודיהם באקדמיה עם סיום התיכון ומתגייסים עם תום הלימודים האקדמיים ליחידות הייעודיות. באוניברסיטת חיפה אמרו כי עד שנה זו מסלול "פסגה" פעל במרכז הארץ בלבד והחל מהשנה הוא פועל גם בצפון. על פי מטרות המסלול שנפתח באוניברסיטת חיפה, הכשרת האחים והאחיות היא חלק מתהליך שבו בכל מרפאה צבאית יהיו גם אח או אחות, ולא רק חובשים כפי שקיים כיום בחלק מהמרפאות. העתודאים במסלול לומדים לתואר בסיעוד במשך שלוש שנים, במקום ארבע שנים במסלול האקדמי הרגיל, ובמימון מלא של הצבא.
ד"ר עינב סרולוביץ מהחוג לסיעוד ע"ש שריל ספנסר באוניברסיטת חיפה העומדת בראש התוכנית, אמרה: "בוגרי התוכנית ישרתו כקצינים אקדמאים בצה"ל בתפקידי פיקוד וניהול מגוונים בשדה ובעורף: במרפאות לרפואה ראשונית, ברפואה תעסוקתית ובגדודים השונים. לאחר שחרורם מצה"ל יצאו הבוגרים והבוגרות עם ניסיון תעסוקתי רב אשר ימנף את אפשרויות התעסוקה שלהם באזרחות".
פרופ' ענת דרך-זהבי, ראש החוג לסיעוד באוניברסיטת חיפה, הוסיפה כי גם מסלול "פסגה" ישתלב במהפכת המולטיברסיטה של האוניברסיטה, ששמה דגש רב על הכשרת הבוגרים והבוגרות לעולם התעסוקה. "במקרה של 'פסגה', העתודאים ילמדו בצוותא עם הסטודנטים מהחוג לסיעוד, אבל הם גם יעברו סימולציות לתרגול יחסי מטפל מטופל המתאימות להקשר הצבאי, יקיימו סיורים במרפאות ובסיסים צבאיים, וילמדו תכנים המתואמים לצרכי הצבא", היא אמרה.
דוד לוי וחוה אלברשטיין - יקירי המכללה האקדמית כנרת
אות יקירי המכללה האקדמית כנרת הוענק לזמרת והיוצרת חוה אלברשטיין ולשר החוץ לשעבר דוד לוי. בנוסף הוענק האות גם ליוסי שמעיה סמנכ"ל להנדסה במקורות שפעל רבות לפיתוחה וקידומה של המחלקה לתעשיות מים במכללה. את התארים העניקו יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית כנרת, האלוף במיל' אילן בירן, יו"ר קק"ל דני עטר ונשיא המכללה פרופסור שמעון גפשטיין.
בין הנימוקים להענקת האות לאלברשטיין: "פעילותה האומנותית אשר עיצבה ועודנה מעצבת את זהות החברה הישראלית, היותה יוצרת בלתי מתפשרת שיצירתה נשארת עדכנית לאורך שנים רבות של פעילות, ועל תרומתה לפיתוח וגיוון המוסיקה הישראלית באופן המחבר לבבות וחוצה גבולות. לצד היותה יוצרת ומבצעת יצירות אשר מיוצבות כקונצנזוס בליבת מדורת השבט הישראלית, אלברשטיין מקפידה על קול ייחודי, ערכי וביקורתי הבא לידי ביטוי ביצירות רבות המתייחסות לנושאים אקטואליים על סדר היום החברתי בישראל".
השר לשעבר דוד לוי זכה לקבל את אות יקיר המכללה "על היותו מהחלוצים לקידום הפריפריה וסמל למאבק בלתי מתפשר בהכרת השכבות החלשות בחברה.
על תרומתו ארוכת השנים לציבור ותשומת ליבו לצרכים החברתיים המהווים עדות לרוח הציונית השוויונית, ועל כך שפעל בשמם של דור שלם ממקימי המדינה אשר התוו יחד את הרוח הישראלית".
תוכנית MBA למנהלי פרויקטים בהנדסה אזרחית במכללת נתניה
האקדמית נתניה בשיתוף עם איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות הודיעו על פתיחת תכנית למנהל עסקים MBA התמחות ניהול פרויקטים ומערכות מידע, אשר מטרתה הכשרת מהנדסים אזרחיים בתחום של ניהול פרויקטים.
התוכנית, אשר תיפתח ביוני 2019 (סמסטר קיץ) ותיארך שנתיים (5-6 סמסטרים), תכלול קורסים הניתנים במסגרת לימודי ה-MBA במכללה ומותאמים למאפיינים הייחודיים של ההתמחות. תוכן קורסי ההתמחות עבר עיבוד על ידי הצוות האקדמי המוביל בבית הספר ותיקוף מול נציגים בכירים בענף ניהול פרויקטי ההנדסה בארץ, כאשר הדגש בכל קורס הוא על חומר אקדמי מחד והכשרה מעשית מאידך. לרוב המרצים, שהינם חברי סגל המכללה, ניסיון שטח רב המאפשר חיבור למציאות ואפקטיביות בהוראה.
בין היתר, תכלול ההתמחות קורס הכנה למבחן ה- PMP) Professional Management Project) שמבוצע על ידי הסניף הישראלי של ה-PMI) Institute Management Project). הקורס הזה משמש את הבסיס לקורסים המתקדמים ואת עוגן ההכשרה של מנהל הפרויקט.
ד"ר גדי רביד, דיקן בית הספר למנהל עסקים באקדמית נתניה, אמר: "מרבית המהנדסים עוסקים בעבודתם היום יומית בניהול פרויקטים הנדסיים. זווית הראייה של המהנדס היא זווית ראייה הנדסית ולא ניהולית. התואר השני במנהל עסקים, עם התמחות בניהול פרויקטים ומערכות מידע באקדמית נתניה, ייתן למהנדסים אספקטים נוספים, כדי שיוכלו לנהל פרויקטים בצורה טובה יותר".