בנט דרש לכנס את הקבינט - והישיבה בוטלה
שר החינוך ביקש ממנדלבליט לחייב את ראש הממשלה לכנס את חברי הקבינט בעקבות שיגור הרקטות למרכז הארץ ואירועי סוף השבוע. לאחר דרישתו: בוטלה הישיבה שתוכננה ליום רביעי, ובמקומה תתקיים ישיבת סיעה לליכוד ברמת הגולן
שר החינוך נפתלי בנט פנה הבוקר (יום א') ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בעקבות האירועים בעזה ודרש לכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני בהקדם האפשרי. בפנייה כתב בנט כי "לא הגיוני שראש הממשלה מנהל את האירועים בעזה במידור שרי הקבינט" ודרש מהיועמ"ש לחייב את נתניהו לכנס את חבריו "כאשר מהלך העניינים עודנו רלוונטי".
כשעתיים לאחר שפרסם את הדרישה - השרים עודכנו על כך שהישיבה שתוכננה ליום רביעי בוטלה, אך לא קיבלו הסבר לכך. במקום ישיבת הקבינט, יקיימו בליכוד ישיבת סיעה ברמת הגולן לאחר ההכרה האמריקנית בריבונות ישראל עליה.
לקריאת הפנייה של בנט ליועמ"ש - לחצו כאן
לאחר קבלת ההודעה על ביטול ישיבת הקבינט, מסר בנט: "ביטול הקבינט הביטחוני הוא הפקרת תושבי הדרום בשביל פוליטיקה. תושבי הדרום לא יכולים להיות בני ערובה של קמפיין בחירות". הוא הוסיף: "נתניהו נמנע מכינוס הקבינט כי הוא יודע שאתנגד לעסקה מבישה עם חמאס. יש לכנס את הקבינט מיד ולקבל החלטה להכריע את ארגון הטרור חמאס".
במכתב שהעביר בנט ליועמ"ש, פירט את האירועים האחרונים ברצועת עזה ובעניין חמאס, בהם שיגור הרקטות לגוש דן, הפגיעה הישירה בבית במושב משמרת, שיגור המטחים ליישובי הדרום וההפגנה אתמול ברצועה. "לאורך כל אלו, מדינת ישראל פעלה באופן נקודתי בלבד שאינו מייצר את ההרתעה הנדרשת למול פעולות החמאס שנועדו לפגוע בביטחון אזרחי ישראל", כתב בנט והוסיף כי "לפי הדיווחים בתקשורת, ממשלת ישראל מנהלת מגעים מתקדמים לקידום הסדרה מול חמאס".
עוד ציין כי פניותיו למזכיר הצבאי לראש הממשלה ולראש המועצה לביטחון לאומי לכנס דיון קבינט בנושא לא נענו. "לא סביר בעיניי כי ניהול אירועים ביטחוניים כה מהותיים מתבצע ע"י ראש הממשלה ומערכת הביטחון בלבד, מבלי ששרי הקבינט המדיני-ביטחוני, הנושאים באחריות על פי חוק, נותנים על כך את הדעת".
פנייתו של בנט ליועמ"ש הגיעה על רקע הדיווחים על הבנות בין ישראל לחמאס. סגן מנהיג חמאס, סאלח אל-עארורי, התייחס אתמול להבנות המתגבשות ואמר כי הן ישראל והן חמאס נמצאים בצומת: "כל הדרכים אפשריות - הרקטות והצעדות שניהם נמצאים. לא מדובר בשלום עם ישראל, אין לסוגיה הזו צד מדיני. אנו מעוניינים להפסיק את הלחימה בתמורה להסרת המצור. ישראל הפרה את ההסכמים ולכן חזרו הצעדות".
"אנו צופים חתימה על הסכמים בתוך ימים", המשיך אל-עארורי. "אנו נמשיך בכל הפעילויות הלאומיות ודרכי ההתנגדות לכיבוש, עד שנשיג את הסרת המצור. אנו מוכנים למאבק בכל רגע כדי להשיג את זכויותינו. הסרת המצור היא המטרה המרכזית. אנו רוצים להפסיק את התוקפנות הישראלית נגד עמנו, ולהשיג תנאים טובים יותר שיחזקו אותו - בתנאי המחייה שלו ובזכויותיו. אנו מניחים שזה יהיה בקרוב. יהיו הבנות לרגיעה שיקלו מאוד את המצור", אמר.
ברקע הדיווחים על הסדרה, נורו הלילה חמש רקטות מרצועת עזה לעבר המועצה האזורית אשכול. הרקטות התפוצצו בשטחים פתוחים מבלי לגרום לנפגעים או לנזק.
בתגובה, תקפו טנקים של צה"ל כמה עמדות חמאס בשטח הרצועה. הבוקר מעבר כרם שלום ומעבר ארז שבו לפעילות סדירה, לראשונה אחרי שנסגרו ביום שני, בעקבות ירי הרקטה שהחריבה בית במושב משמרת בשרון.
הרקטות שוגרו הלילה לאחר שעשרות אלפי פלסטינים הגיעו אתמול תחת גשם שוטף למוקדי ההפגנות בגדר הגבול עם ישראל לציון יום האדמה. ארבעה מפגינים נהרגו ועשרות נפצעו, בהם שבעה במצב אנוש וקשה. המפגינים יידו אבנים והבעירו צמיגים בכמה מוקדים לאורך הגדר בגבול הרצועה.