עתיד הערים החכמות
אירוע סייבר של הקונסוליה הכללית בניו יורק, סוסא וה- NYCEDC חיבר השבוע בין אנשי הסייבר הישראלים והמקומיים שחלקו שאלות, פתרונות ורעיונות חדשים
בכנס השתתפו דוברים מוכרים בתחום, ביניהם אנה ארינו, מנהלת אסטרטגית ב- NYCEDC וד"ר יניב הראל, מנכ"ל קבוצות פתרונות סייבר EMC Dell שדיבר בין היתר על העדיפות שממשלת ישראל נותנת לנושא הסייבר.
"ערב זה היה אירוע ייחודי המציג את עולם אבטחת הסייבר בערים חכמות המציבות גם את ישראל כמובילה בתחום האבטחה הקיברנטית", אמר גיא פרנקלין, מנהל סוסא ניו יורק. "בשנה שעברה, 16% מההשקעות בתחום הסייבר בעולם היו בחברות סטארט-אפ ישראליות. ערים מהוות יעד להתקפות: התשתית שלהם, גודלם, התקשורת שלהם – כל אלו הופכים אותם מטרה קלה. האקרים יכולים לקבל גישה למידע רגיש על התושבים יכולים לגשת ולהשפיע על מגוון רחב של מערכות ותשתיות כגון מערכת האיתות של הרכבת התחתית, להשתלט על מכונית אוטונומית בעתיד ועוד. פרנקלין מזכיר את שיתוף הפעולה הפורה של העיר עם הישראלים המקומיים: "באמצעות מרכז הסייבר הגלובלי של העיר ניו יורק, אשר מופעל על ידי SOSA הישראלית שזכתה במכרז של עיריית ניו יורק, לערים וחברות יש גישה למערכת ולפתרונות הרלוונטיים בתחום הסייבר. אנחנו מתמקדים בחיבור בין התאגידים הזקוקים לטכנולוגיות כדי להיות חדשניים ולהגן על עצמם לבין הטכנולוגית שהם מחפשים."
בנוסף, התקיים פאנל בהשתתפות מיקה קוך, מנכ"ל עירוני Urban-X, שאש דרוויש, מנכ"ל RBC שוקי הון ואוהד שניר, מנכ"ל בחברת Nexar, שמספק שירותי ענן חינמיים, מזהה סכנות ומספק הזהות מצילות חיים. Urban-X מתמקד בסטרטאפים בנושאי אתגרים הייחודים של עבודה עירונית: תחבורה, נדל"ן, ממשל מקומי, שירותים מקומיים ועוד. כמו כן השתתפו נציגי רשויות מקומיות מניו יורק וניו ג’רזי, כולל הרגולטור של מדינת ניו ג’רזי, וניצב הלוט״ר של מכבי האש של העיר ניו יורק.
"שמחנו לארח יחד אירוע המדגיש את הקשר המיוחד ואת שיתוף הפעולה ההדוק בין חברות טכנולוגיה ישראליות ואמריקאיות", אמרה גלית פלג, קונסול דיפלומטיה ציבורית בקונסוליה הכללית בניו יורק. "שיתוף פעולה פורה זה בין המדינות שלנו מוכיח שבטכנולוגיה, הגודל לא קובע - אלא מה שחשוב זה האנשים וסדרי העדיפויות."
ינון אלרועי, ראש המשלחת הכלכלית בניו יורק, הוסיף: "אנו שמחים לשתף פעולה עם העיר ניו יורק, שמהווה את אחת הדוגמאות הטובות ביותר בעולם לעיר חכמה. ניו יורק זיהתה את נושא ביטחון הסייבר הן כסיכון שיש לטפל בו ברצינות, וגם כהזדמנות לפיתוח כלכלי. ישראל נמצאת בחזית הטכנולוגיה והחדשנות, מקדמת במידה רבה את השימוש בדיגיטליזציה בתוך הפלטפורמות הלאומיות והמוניציפאליות שלה. ישראל מהווה את המרכז השני בעולם לתחום ומכך הפוטנציאל להרחיב את שיתוף הפעולה בין הצדדים הוא טבעי."