עוד כישלון למיי: הסכם הברקזיט נדחה, חשש מכאוס
הפרלמנט הבריטי הצביע בפעם השלישית נגד ההסכם שגיבשה תרזה מיי עם האיחוד האירופי על תנאי הפרישה. המשמעות: בריטניה עלולה לעזוב את האיחוד בלי הסכם כבר בעוד שבועיים, צעד שעלול לגרום לכאוס כלכלי ותחבורתי
נכשל הניסיון השלישי להעביר את ההסכם שפילג את בריטניה: חברי הפרלמנט הבריטי דחו הערב (יום שישי) בפעם השלישית את הסכם הברקזיט לעזיבת בריטניה את האיחוד האירופי, הסכם שגיבשה ראש הממשלה תרזה מיי עם האיחוד, ושנדחה כבר פעמיים לפני כן. שלשום הודיעה מיי כי אם ההסכם יאושר, היא תתפטר מתפקידה ותפנה את המקום להנהגה חדשה - אבל היא שוב נחלה כישלון. בעקבות זאת, עולה האפשרות שבריטניה תעזוב את האיחוד בלי הסכם עוד שבועיים, מה שעלול לגרום לכאוס כלכלי ותחבורתי.
על מנת לאפשר את העברת ההסכם, הפעם ההצבעה הייתה רק על החלק בהסכם שמגדיר את תנאי הפרישה, ולא על ההסכם כולו - שכולל גם חלק שעוסק ביחסים העתידיים בין הצדדים. אבל גם זה לא עזר. 286 תמכו בהצעה שהביאה ראש ממשלת בריטניה, לעומת 344 שהתנגדו. בהצבעות הקודמות הפער לרעת מיי היה אף גדול יותר, אבל זה לא צפוי לנחם אותה. כעת בריטניה צריכה להחליט עד 12 באפריל כיצד לנהוג - האם לבטל את ברקזיט, לבקש דחייה נוספת, כנראה ארוכה בהרבה, או לצאת מהאיחוד ללא הסכם.
היום, 29 במרץ, הוא התאריך המקורי שבו היה אמור להתבצע הברקזיט - אבל בעקבות חוסר הצלחתה של מיי לקבל את אישור הפרלמנט הבריטי להסכם הפרישה, ובניסיון להימנע מפרישה ללא הסכם שעלולה להוביל לכאוס כלכלי ותחבורתי בממלכה, ביקשה בריטניה מהאיחוד לדחות את יציאתה ממנו. האיחוד הסכים לפי שעה לדחות את הפרישה רק עד 12 באפריל. אם הפרלמנט היה מאשר את ההסכם שגיבשה מיי עם בריסל, הוא היה מתבצע ב-22 במאי - אבל זה כבר לא יקרה.
מוקדם יותר היום הודיע שר החוץ לשעבר בוריס ג'ונסון כי הוא משנה את עמדתו ותומך בהסכם שהביאה מיי - אבל התנגדות שמרנים אחרים ונציגים נוספים מהקואליציה של מיי הביאה לכך שגם הפעם הוא לא אושר. אנשיה של מיי הזהירו כי כישלון שלישי יוביל לבחירות ולכך שבריטניה תהיה "לכודה" בתוך האיחוד האירופי לחמש שנים נוספות.
ב-2016 הצביעו אזרחי בריטניה ברוב של 52% מול 48% במשאל עם בעד עזיבת האיחוד האירופי. אף שמיי הייתה מהמתנגדים לפרישה, היא הסכימה להתמנות לראש הממשלה ולקבל על עצמה את התפקיד לנהל את תהליך הפרישה, "הברקזיט", כדי לממש את רצון העם. עם זאת, בשנתיים וחצי של תכנונים ומשא ומתן עם האיחוד לא הצליחה מיי להביא לפרלמנט הסכם על תנאי הפרישה שישכנע את המחוקקים.
מתנגדי ההסכם שהביאה מיי לפרלמנט, גם במפלגתה שלה, טוענים ברובם כי ההסכם מוביל ל"ברקזיט רך" בלבד, כלומר שמדובר בהסכם פרישה שישאיר את היחסים בין בריטניה לאיחוד הדוקים מדי, יקשה על הממלכה לחתום הסכמי סחר עם מדינות אחרות בעולם – ולמעשה ישעבד את בריטניה לאיחוד האירופי, משום שמצד אחד היא תישאר כפופה לחלק מתקנותיו ומצד שני לא תוכל עוד להשפיע ישירות על מדיניותו. מתנגדים אחרים, תומכי ההישארות באיחוד האירופי, טוענים כי כעת, משהציבור הבין עד כמה גדולות ומסוכנות השלכות הפרישה, יש לערוך משאל עם חדש, שבו לפי חלק מהסקרים ינצח המחנה התומך בהישארות.