מרהיב: כך "הקפיאו" בשמיים את הסיסים המהירים
הצלם הגרמני לותר שיפלר יציג ביום העיון "דרך הנשר בשמיים" שיתקיים השבוע בירושלים, תערוכה מיוחדת של צילומי סיסי חומות במעוף בת"א, ירושלים, בית לחם ובאירופה. בעזרת טכניקת חשיפה ממושכת ושימוש באלגוריתם, הוא מאחד אלפי צילומים לתמונה אחת כדי "להקפיא" את מסלול התעופה של הציפורים המהירות
ביום רביעי יוצגו בירושלים 24 צילומי טבע מיוחדים במינם של הצלם הגרמני, לותר שיפלר, המתמחה בצילום ציפורים בטכניקה של חשיפה ארוכה ושימוש באלגוריתם כדי לתעד את מסלול מעוף הציפורים.
שיפלר מצלם את הציפורים בטכניקת חשיפה ארוכה במטרה להקפיא את מעוף הציפור המהירה ובעזרת אלגוריתם מתמטי, הוא מאחד אלפי צילומים לתמונה אחת, דבר שיוצר מחזה מרהיב ומהפנט.
שיפלר ביקר אשתקד בישראל במסגרת כנס הסיסים הבינלאומי שנערך בתל אביב וצילם 90 זוגות של סיסי חומות בכותל המערבי בירושלים. לתמונה "פלשו" גם דרורי הבית ויונים.
מירושלים הוא נסע לתעד בעקבות הסיסים גם לבית לחם שם תיעד את הסיסים מעל שלוש כנסיות וגם מעל חומת ההפרדה.
הסיס היא ציפור מהירה קטנה ומהירה שמבלה את כל חייה בתעופה, החל מאכילת חרקים באוויר וכלה בהזדווגות מהירה. הן מסוגלות להגיע למהירות תעופה של כ-200 קילומטר לשעה וניתן לראות אותן עפות וצווחות בקולי קולות בשעות הבוקר ולקראת השקיעה.
הסיסים נודדים לישראל במהלך האביב מאפריקה ועשרות אלפי סיסים מסוגים שונים מקננים מדי שנה בישראל. רק לאחרונה נודע לחוקרים בישראל על מסלולי הנדידה של סיסי החומות וההרים לאחר שסיימו לקנן בארץ.
הצילומים יוצגו בתערוכה ביום העיון "דרך הנשר בשמיים" שיתקיים זו השנה התשיעית באולם ימק"א בירושלים, ביוזמת החברה להגנת הטבע, קרן הדוכיפת, חיל האוויר, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת הציפורים, מרכז הצפרות הישראלי, אוניברסיטת תל אביב וקרן ירושלים ויוקדש לזכרו של רן לפיד, טייס מסוקים, קברניט באל-על וצפר.
שיפלר מתעד ברחבי אירופה מיני ציפורים בתעופה ובחר להציג בתערוכה בירושלים צילומים של סיסי החומות המצויים באירופה ונודדים גם לישראל, בה הם שוהים במהלך פברואר ועוזבים בקיץ.
לדברי אנשי החברה להגנת הטבע, "מנקודת מבט פוטו-טכנית, לא ניתן לצלם תנועות ארוכות יותר של חפצים כהים על רקע בהיר וכדי לדלג מעל המכשול הזה, נדרש לעשות את ההיפך מצילום. שיפלר מכנה זאת "אסקיוגרפיה" (צל ביוונית: iskios)" והצלם מסביר כי "בעוד שפירושו של צילום הוא כתיבה עם אור, אסקיוגרפיה היא למעשה כתיבה עם צל".
להרשמה ליום העיון | לאתר של לותר שיפלר