מבנה קהילתי שמותאם לאקלים במדבר יוקם בנגב
המבנה תוכנן בהתאם לאקלים הייחודי של רמת הנגב כך שיהיה עמיד לרוחות, סופות חול וצל בכל שעות היממה
המבנה שעמיד לרוחות, סופות חול וחום. האדריכל אודי מנדלסון יקים מבנה קהילתי בפתחת ניצנה, בהתאם לאקלים הייחודי של המדבר וישמש את יישובי האזור גם בזמן סופות חול וטמפרטורה גבוהה. עלות הבנייה המשוערת: 10 מיליון שקלים.
במועצה האזורית רמת נגב שכרו את שירותיו של מנדלסון על מנת לתכנן מרכז קהילתי בבאר מילכה, שיהווה מוקד חברתי וקהילתי לתושבי פתחת ניצנה. זאת, בניסיון להגדיל את מספר התושבים באזור: מ-1,000 תושבים ל-1,000 משפחות. במסגרת תכנון המרכז התקיים תהליך תכנון ארוך ביחד עם תושבי היישובים.
העבודה של האדריכל מנדלסון מורכבת למעשה מארבעה מבנים שיוצרים מרחב ציבורי אחד. מרחב זה תוכנן בהתאם לאקלים הייחודי של רמת הנגב כך שיהיה עמיד לרוחות, סופות חול וצל בכל שעות היממה. כך תושבי האזור יוכלו למעשה להשתמש במרחב בכל רגע נתון, אפילו אם המבנים עצמם סגורים. כעת, שלב הבנייה תלוי בתקציב המוערך בכ- 10 מליון שקלים.
מנדלסון אמר בשיחה עם ynet כי הבניין ייבנה מחומרים מקומיים, חלקו בחיפוי אבן מקומית וחלקו מצופה בטיח בגוון של מדבר, וחלק מבטון חשוף בעל פיגמנטים המתאימים למדבר. "המיקום של המבנה הוא על דיונה. כל סידור המבנים נועד למנוע מסופות החול להיכנס למרחב הציבורי. מעבר לזה, השמש באזור מאוד חזקה. הקירות הראשיים מוטית בזווית שתיתן אזור אחד מוצל תמיד. המבנה אמנם ימנע מסופות החול להיכנס, אך תהיה בריזה שמגיעה מכיוון צפון מערב והיא תיכנס למרחב המשותף".
המרכז יוקם על גבעה באופן שיפנה לשני הנופים היפים ביותר ביישוב. במועצה מציינים כי תהליך התכנון נעשה בשיתוף פעולה הדוק עם נציגי הישוב. מעבר לכך, התכנון צפוי גם להמעיט את השימוש במזגנים ובכך לחסוך אנרגיה.
ראש מועצת רמת נגב, ערן דורון אמר כי "המבנה המתוכנן מדגיש את ייחודיות האזור והתושבים של פתחת ניצנה. תכנון ארבעת המבנים במרכז יחד עם האדריכל ותושבי האזור מבטאים את האדריכלות המדברית, התאמה לנוף הייחודי ומעל הכל את חוזק הקהילה ביישובי פתחת ניצנה".
הפרויקט זכה במקום השני בתחרות האדריכלות השנתית, בשיתוף האיחוד האירופי. במקום הראשון למבנים בלתי גמורים זכתה האדריכלית ג'ויס אורון על בית ספר יסודי בשכונת אפק בירוחם.
התחרות היוקרתית כללה השנה 6 קטגוריות: מבנים, עיצוב פנים, תכנון סביבה ונוף, פרויקטים שאינם בנויים, סטודנטים ועבודות מחקר. מבין מאות פרויקטים שהוגשו, המרכז הקהילתי באר מילכה זכה במקום השני בקטגוריית המבנים שטרם נבנו. חבר השופטים בראשות האדריכל הפורטוגזי אלווארו סיזה כלל את האדריכלים: פרופ׳ ברוך ברוך, רוני זייברט, דויד נופר, יואל דבוריינסקי, אבי ליואי, עודד רוזנקיאר, ועמי שמואלי.