שתף קטע נבחר

 

תושבי העוטף יקימו עיר אוהלים בת"א: "לא סופרים אותנו"

אחרי שנה של טרור בלתי פוסק, תושבי עוטף עזה יקימו מחר עיר אוהלים בשדרות רוטשילד. "רוצים להרגיש שווים", הסבירה אחת המפגינות, "כולם צריכים להבין שהיום זה אנחנו ומחר כל המדינה"

 

מתארגנים לקראת הקמת עיר האוהלים    (צילום: הרצל יוסף)

מתארגנים לקראת הקמת עיר האוהלים    (צילום: הרצל יוסף)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי 18 שנה של ירי רקטות, ואחרי שנה של טרור יומיומי באמצעות בלונים, עפיפונים ושריפות, תושבי עוטף עזה גם התאחדו למחאה משותפת - ומחר (חמישי) הם יקימו עיר אוהלים בשדרות רוטשילד בתל אביב.

 

עיריית תל אביב כבר נתנה את האישורים הדרושים למפגינים, שיגיעו מכל יישובי העוטף - העיר שדרות, הקיבוצים והמושבים. וכמו במחאת "הצדק החברתי" ב-2011, גם הפעם מקווים תושבי העוטף שמעיר האוהלים בשדרות רוטשילד תצא הדרישה לשקט לכל רחבי המדינה, ושמכל הארץ יבואו תושבים ויצטרפו למחאתם.

אחרי שנה של טרור בלתי פוסק, תושבי עוטף עזה יקימו מחר עיר אוהלים בשדרות רוטשילד (צילום: הרצל יוסף)
"דורשים ביטחון". תושבי העוטף(צילום: הרצל יוסף)

"המסר שלנו במחאה הוא שלא סופרים אותנו", הסבירה אתמול מאיה אקרמן-ביידר מקיבוץ אור הנר. "אנחנו אזרחים סוג ב' שסופגים אש כבר שנים ואיש איננו נוקט בשום צעד כדי לייצר שינוי. אנחנו דורשים מדיניות חדשה שתביא שקט לאזור. המטרה שלנו היא להביא את תושבי מדינת ישראל להזדהות איתנו, לחבור יחד ולהיות ערבים זה לזה. תושבי המדינה צריכים להבין שהיום זה אנחנו ומחר כל המדינה. נכון שלאחרונה נפלו טילים על תל אביב והשרון. זה רק מוכיח את הטענה שלנו שעלינו להיות עם מאוחד שדורש שקט וביטחון בכל הארץ. אנחנו כתושבי עוטף עזה רוצים להרגיש שווים כמו כולם, לקום בבוקר ולדעת שמדינת ישראל עושה הכל למען הביטחון שלנו".

אחרי שנה של טרור בלתי פוסק, תושבי עוטף עזה יקימו מחר עיר אוהלים בשדרות רוטשילד (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

בנוסף לתושבים הרבים מהדרום שצפויים להגיע לעיר האוהלים, ובהם בני הנוער שהובילו לפני כמה חודשים צעדת מחאה לירושלים תחת הכותרת "תנו לגדול בשקט", המארגנים קיבלו פניות ממאות תושבים מכל רחבי הארץ שכבר הביעו את נכונותם להצטרף למחאה.

 

גם ראשי הרשויות בעוטף עזה מתייצבים לצד התושבים המוחים. ראש המועצה האזורית אשכול, גדי ירקוני, אמר אתמול: "18 שנים ברציפות התושבים חיים את המציאות הזאת. תחילה צינורות מעופפים, שהפכו לטילים שהורגים, אחרי זה מנהרות טרור, אחרי זה בלונים שמתפוצצים מעל לבתים שלהם ושורפים את שדותיהם, עמל כפיהם. הם שבויים של טרור פסיכולוגי יותר מדי זמן ואחרי 18 שנים הם אומרים די. רוצים אופק. זו לא בכיינות, זו אחריות. לבית שלהם, לילדים שלהם ולהתיישבות שהם יצרו כאן.

 

"מחאה לא צומחת בחלל ריק. מחאה צומחת כשכואב. אז רגע לפני הבחירות, הם אומרים לאותם אלו המבקשים את קולותיהם להישיר אליהם מבט ולהגיד להם את מה בכוונתם לעשות ביום שאחרי. ככה זה עובד במדינה דמוקרטית. אני פונה לעם ישראל ומבקש ממנו לבואו לפגוש את האנשים שמאחורי הדיווח 'צבע אדום בעוטף עזה'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מחאת תושבי העוטף
צילום: הרצל יוסף
מומלצים