מדריך: כל מה שצריך לדעת על הדרך החדשה להוציא ויזה להודו
היא אחד היעדים היותר פופולריים עבור הקהל הישראלי, וכיום, כשיש יותר דרכים להגיע אליה - הודו הופכת לנחשקת מתמיד. לפני כחודש פרסמה המדינה מדיניות חדשה עבור הוצאת ויזת כניסה, עשינו סדר בתהליך וגם - מה צריך לעשות כדי לקבל ויזות ליתר המדינות באזור
בשורה לישראלים שמתכננים לטייל בהודו: החל מהחודש האחרון מאפשר משרד ההגירה ההודי למחזיקי דרכון ישראלי להוציא ויזה אלקטרונית לשנה במקום לחודשיים. ויזה שניתן גם להוציא בקלות, ללא המתנה ארוכה, וגם בסכום קטן בהרבה מהסכום שתתבקשו לשלם בדרך הישנה. בנוסף, ניתן לבצע כניסות מרובות למדינה ללא הגבלה.
מה היו אפשרויות הוויזה עד כה?
ישנם שני סוגי ויזות שניתן להוציא להודו: ויזה רגילה וויזת תיירות אלקטרונית (E-Visa). לפני עדכון המדיניות ניתן היה להוציא ויזה אלקטרונית להודו לתקופה של 60 יום בלבד, והוויזה אפשרה רק שתי כניסות להודו במהלך החודשיים האלו.
ויזה רגילה: מטיילים שתכננו לטייל בהודו מעל לחודשיים או מספר פעמים בשנה נאלצו להגיע פיזית לחברת ש.מ אשרות, להשאיר שם את הדרכון ולבוא לאסוף אותו כעבור כשבעה ימי עסקים. עלות שירות זה עומדת על כ-450 שקלים. אגב, במקרה הזה הוויזה הייתה תקפה לחצי שנה ולא לשנה.
איך זה עובד?
לאור המדיניות החדשה, את הוויזה ניתן לקבל כיום ישירות למייל תוך 72 שעות וצריך רק להדפיס אותה. כאמור, הוויזה מאפשרת כניסות מרובות להודו ללא הגבלה במהלך השנה (365 יום). מרגע קבלת הוויזה, היא מאפשרת שהייה רצופה בהודו של עד 90 ימים בכל פעם.
תהליך קבלת הוויזה כולל מילוי טופס באנגלית, לאחר מילוי הטופס צריך לשלם את האגרה על סך 82 דולר - 292 שקלים, וכעבור 48 עד 72 שעות מקבלים את הוויזה למייל. בכניסה להודו צריך להציג את האישור המודפס, ולאחר מכן פקיד ההגירה מחתים את הוויזה בדרכון שלכם. חשוב לציין כי חייבים כרטיס אשראי בינלאומי כדי לשלם אודות הוויזה האלקטרונית.
מספר ניסיונות מילוי הטפסים מוגבל לשלושה בלבד. אם לא צלחתם את שלושת הניסיונות תצטרכו לעשות ויזה בשגרירות. לכן, שלפני שמתחילים למלא את הטופס צריך להכין מראש כמה דברים כדי לא להתעכב בתהליך מילוי הטפסים:
א. כדאי להציץ בטופס לדוגמה שיש באתר כדי לוודא שיש לכם את כל המידע. למשל, שמות ההורים בלועזית, פרטי פספורט נוסף במידה שיש לכם, כתובת בלועזית וכו'.
ב. לוודא שלדרכון שלכם תוקף של חצי שנה לפחות.
ג. דרכון סרוק בקובץ PDF במשקל שלא יעלה על 300 KB.
ד. תמונת דרכון סרוקה בקובץ jpg במשקל פחות מ-1GB וגדול מ10 KB, אחרת לא יעבור.
ה. שמרו אצלכם במחשב את התמונה במשקל הנכון, לפעם הבאה.
אתר רשות ההגירה ההודית בו מנפיקים את ה- E-Visa .
בשורה זו מצטרפת למספר בשורות נוספות שמקילות על ישראלים שרוצים לטוס להודו. בשנה האחרונה החלו טיסות ישירות לניו דלהי עם חברת אייר אינדיה, אשר הופכות את הדרך להודו לקצרה מאי פעם. בנוסף, בספטמבר הקרוב ייפתחו שני קווים ישירים חדשים להודו עם חברת ארקיע: האחד לגואה, יעד החופים הפופולרי במיוחד, והשני לקוצ'ין.
בכל שנה טסים להודו מעל 60 אלף ישראלים, ונראה שעם ההקלות בוויזה ובמגוון הטיסות מספר זה רק ילך ויגדל.
מידע חשוב על אודות הוויזה החדשה
השינוי המרכזי הוא שוויזה אלקטרונית להודו לאחר העדכון תקפה ל-365 יום מרגע קבלת הוויזה. הוויזה מאפשרת כניסות מרובות להודו ללא הגבלה במהלך אותה שנה, מרגע קבלת הוויזה.
חשוב לציין שכל הכניסות צריכות להיות בטיסה דרך אחד מ-28 נמלי האוויר המאושרים, או בשייט דרך אחד מחמשת נמלי הים המאושרים. כלומר, להבדיל מוויזה שמונפקת ישירות בדרכון, ויזה אלקטרונית לא מאפשרת כניסה קרקעית להודו. עם זאת, ניתן לצאת קרקעית מהודו ללא בעיה.
כל כניסה להודו מאפשרת שהייה רצופה של עד 90 יום בהודו, כל עוד הוויזה בתוקף. אין צורך בתקופת צינון בין הביקורים בהודו, כלומר ניתן לצאת להודו ולמחרת לטוס חזרה להודו ולשהות במדינה עד 90 ימים, כאמור.
ניתן להוציא ויזה אלקטרונית גם למטרת עסקים, אבל עיתונאים, צלמים ואנשי מדיה צריכים להוציא ויזה ישירות בדרכון. המדיניות החדשה באה לא רק לטובת המטיילים מישראל, ותקפה בכ-140 מדינות.
מאחר שישראלים רבים נוטים לעיתים קרובות לשלב בטיול להודו עוד כמה מדינות באזור, בדקנו אילו ויזות עליכם להוציא כאשר אתם מבקשים לבקר במדינות נוספות במזרח הרחוק.
ויזות נוספות למטיילים במזרח הרחוק
ויזה לתאילנד
תאילנד היא היעד המבוקש ביותר במזרח בקרב הקהל הישראלי. ישראלים רבים בכל הגילים בוחרים לטוס לתאילנד מסיבות רבות. זאת מאחר שבתאילנד ניתן למצוא הכול מהכול: חופים מדהימים, טבע נפלא, ערים סואנות, אוכל טעים שמתאים לכל חך ואפשרות לחיות ברמת חיים גבוהה במחירים נמוכים מאוד ביחס לישראל.
ישראלים רבים לא יודעים אם צריך ויזה לתאילנד או לא, אז נעשה סדר בעניין: בעת ההגעה לתאילנד בטיסה מקבלים במקום ויזה שמאפשרת שהייה של עד 30 יום בחינם. צריך רק למלא טופס בשדה עם הפרטים שלכם ומטרת הכניסה לתאילנד. חשוב לציין שקבלת הוויזה אינה מובטחת, ופקידי ההגירה יכולים לסרב לכניסתו של אדם מסיבות כאלו ואחרות.
אם אתם מגיעים לתאילנד במעבר קרקעי, הוויזה תאפשר לכם שהייה של עד 30 יום בתאילנד, וגם אותה מקבלים בחינם. אם אתם מעוניינים בווויזה לתאילנד ליותר מ-30 יום, ישנה אפשרות להוציא ויזה בארץ דרך שגרירות תאילנד, והיא תהיה תקופה ל-60 יום.
עלות הוויזה היא 150 שקלים. מרגע קבלתה היא תקפה ל-90 יום שבהם ניתן להיכנס לתאילנד, ומרגע הכניסה למדינה תוכלו לשהות בה עד 60 יום כאמור.
אם אתם מעוניינים להאריך את הוויזה שלכם בתאילנד, אפשר לעשות זאת בכל אחד ממשרדי ההגירה במדינה. עלות הארכת הוויזה היא 1,900 באט שהם כ-214 שקלים, וההארכה היא ל-30 ימי שהייה נוספים. שימו לב, מאוד לא מומלץ לשהות בתאילנד עם ויזה שאינה בתוקף.
ויזה לסרי לנקה
עוד יעד מבוקש מאוד בקרב המטיילים מישראל הוא סרי לנקה, בעיקר בזכות החופים היפים והבתוליים שבמדינה. ואם כבר ביקרתם בתאילנד ו/או הודו, זהו היעד שאתם מחפשים להיות בו כדי לחדש ולברוח מההמולה הרגילה.
ישראלים רבים ישמחו לגלות שתהליך הקבלה של אשרת הכניסה למדינה הוא פשוט מאוד ונוח. האשרה מאפשרת שהייה של עד 30 ימים מרגע הכניסה למדינה.
הוצאת האשרה מתאפשרת בשתי דרכים עיקריות: דרך האינטרנט ניתן להנפיק את הוויזה מבעוד מועד. עליכם למלא טופס באנגלית הכולל פרטים אישיים ופרטים על אודות הטיול. לאחר מילוי הטופס יהיה עליכם לשלם $35 ותקבלו את האשרה למייל תוך 48 שעות. את האישור שתקבלו במייל לא חובה להדפיס, אך הדבר מומלץ.
אפשרות שנייה היא להוציא את הוויזה בעת הכניסה למדינה. תצטרכו למלא טפסים, לעמוד בתור ולשלם $40. אפשרות זו פחות מומלצת, מכיוון שלעיתים חברות תעופה מבקשות לראות את הוויזה לפני הטיסה.
אם אתם רוצים להאריך את הוויזה שלכם מתוך סרי לנקה, ניתן לעשות זאת במשרד ההגירה שנמצא בקרבת קולומבו. עלות ההארכה היא $18, והארכת הוויזה היא לחודש עד שלושה חודשים, תלוי בהחלטת פקיד ההגירה.
ויזה למיאנמר
ישראלים שרוצים לטייל במיאנמר (בורמה לשעבר) צריכים להוציא ויזה מראש. ויזה למיאנמר מאפשרת שהייה במדינה של עד 28 ימים וכניסה אווירית או קרקעית דרך תאילנד.
את הוויזה אפשר להוציא דרך אתר משרד ההגירה של מיאנמר, בעלות של $50, על ידי מילוי טופס באנגלית. את הוויזה מקבלים במייל וצריך להדפיסה. אפשרות נוספת היא הגעה פיזית לשגרירות מיאנמר ברחבי העולם והוצאת הוויזה בעלות של $40.
ויזה לנפאל
ישראלים שמתכננים לטייל בנפאל יכולים להיכנס למדינה ללא צורך בהנפקת ויזה מראש. את הוויזה מוציאים בשדה התעופה או במעברי הגבול.
ניתן להוציא ויזה ל-15 יום שעלותה $25, 30 יום תמורת 40$ או 90 יום ב-$100. את הוויזה ניתן להאריך בקטמנדו או בפוקרה בעלות של $30 ל-15 יום.
כתבה זו נכתבה בשיתוף ויזה2, חברה אשר מתמחה בהנפקת ויזות למזרח. באתר ניתן להוציא את הוויזה על ידי מילוי טופס בעברית או טלפונית.