שתף קטע נבחר

 

השופט מלצר: אציע לאסור בעתיד פרסומי מפלגות ברשת בשבוע לפני הבחירות

בדיון בעקבות חשיפת "ידיעות אחרונות" ו"הניו יורק טיימס" אמר יו"ר ועדת הבחירות שיציע לכנסת לחוקק חוק ל"דממת אלחוט" של פרסומים פוליטיים לפני הההליכה לקלפי: "זה עובד מצוין בצרפת, אבל יכול להיות שזה מרחיק לכת"

 

השופט מלצר על דממת האלחוט ברשתות    (צילום: משה מזרחי)

השופט מלצר על דממת האלחוט ברשתות    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, אמר היום (ד') במהלך דיון בפרשת החשבונות המזויפים למען קמפיין הליכוד, כי הוא שוקל להציע לכנסת לחוקק חוק שיאסור על פרסומים פוליטיים ברשתות החברתיות - של מפלגות או פעילים - בשבוע האחרון לפני פתיחת הקלפיות. "אני שוקל להמליץ על דממת אלחוט לשבוע", אמר בדיון שהתקיים בעקבות חשיפת "ידיעות אחרונות" ו"ניו יורק טיימס", והוסיף: "זה עובד מצוין בצרפת, אבל אני עוד רוצה לשקול את זה. יכול להיות שזה מרחיק לכת מדי".

 

את ההצעה עשוי השופט מלצר להעלות כחלק מהמסקנות שיגיש לאחר הבחירות. הוא פנה לנציגי הרשימות שהשתתפו בדיון ואמר לגבי הימים שנותרו עד לבחירות: "אני רוצה שקט ברשת. יש לכם תשדירים. יש רק עוד כמה ימים".

 

בנוסף הוא הציע לרשימות הליכוד וכחול לבן להגיע להסכמה על כך שעד ליום הבחירות, "כל פרסום מטעמן, או מטעם המפלגות שמרכיבות אותן, או מטעם בעל תפקיד בהן או בהכוונתן, במישרין או בעקיפין, בין אם ברשתות החברתיות, באתרי האינטרנט או באמצעות מסרונים - יהיו מזוהים". הוא הציע שהרשימות יסכימו מראש לחשיפת פרטיהן על ידי כל פלטפורמה או חברה שדרכה יפרסמו ולגילוין כמקור הפרסום. באם שתי הרשימות יסכימו לכך – ההחלטה תועבר ליתר הרשימות המתמודדות והן יודיעו עד מחר ב-16:00 אם גם הן מסכימות לכך.

 

מלצר בועדה (צילום: אוהד צויגנברג)
השופט מלצר, היום(צילום: אוהד צויגנברג)

 

יצחק חדאד, בדיון בוועדת הבחירות המרכזית    (צילום: משה מזרחי)

יצחק חדאד, בדיון בוועדת הבחירות המרכזית    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר חקירותיהם של יונתן אוריך, ממנהלי קמפיין הליכוד ויועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושל יצחק חדאד, שחשבונו עמד במרכז הרשת למען קמפיין הליכוד – נחקרו גם הצייצן חיים אלקסלסי, ששמו מוזכר בדו"ח של "פרויקט הבוטים הגדול" שעליו התבססה הכתבה ב"ידיעות אחרונות", ואילן וינר, חוקר פרטי שהופעל על מנת לחשוף את פעילות הרשת.

 

אלקסלסי הכחיש שפרסם ציוץ בנושא הפריצה לטלפון של בני גנץ לפני שהדבר התפרסם בכלי התקשורת. הוא התייחס לדו"ח שבו הוא מוזכר ואמר כי הוא "מזויף מתחילתו ועד סופו. בדו"ח נכתב שפרסמתי את הציוץ על גנץ ב-11:00 בבוקר, בעוד שבכלל פרסמתי אותו רק אחרי 20:00 בערב. אני לא פעיל פוליטי ואני מביע את דעתי מטעם עצמי. מתפתחת פה משטרת מחשבות. מדווחים על אנשים שדעתם שונה ודואגים לחסום אותם".

 

וינר אמר בחקירתו כי התבקש לבדוק אם יצחק חדאד הוא פעיל פוליטי ואם מישהו מממן אותו, אך לא הופעל על ידי מפלגה כלשהי. לדבריו הוא השתמש בסיפור כיסוי שעל פיו הוא נשלח על ידי איש עשיר מחו"ל שרוצה לסייע כלכלית לימין בישראל במערכת הבחירות, והוא זיהה את חדאד כאיש בעל עוצמה ברשתות החברתיות שיכול לקחת בכך חלק תמורת תשלום.

 

וינר הוסיף כי חדאד אמר בשיחות שניהל עמו כי הוא "מקושר לכולם אבל לא נשמע עליו בשום מקום. הוא אמר שהוא מקושר בעיקר לש"ס וליהדות התורה, אבל גם לליכוד אם צריך, לאנשים בכירים מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
השופט מלצר, היום
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים