סקר שוק: עד כמה הציבור מכיר את מצעי המפלגות?
מי בעד הגדלת הנוכחות המשטרתית ביישובים הערביים? מי תפעל לחיזוק גושי ההתיישבות? ומי מתחייבת "להוצאת המסתננים משטחי ישראל"? רגע לפני הבחירות, בדקו עד כמה אתם מכירים את מצעי המפלגות
פחות משבוע לבחירות ורוב התושבים כבר סימנו לעצמם לאיזו מפלגה הם רוצים להצביע, או לכל הפחות החליטו איזה עקרונות חשוב להם לקדם. רגע לפני שהבוחרים מגיעים לקלפי, יצאנו לשוק הכרמל בתל אביב כדי לבדוק עד כמה הם מכירים את הרעיונות שהמפלגות השונות תומכות בהם.
כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
לא כל המפלגות פרסמו לקראת הבחירות לכנסת ה-21 מצע מסודר, יש כאלה שכלל לא רואות בכך צורך. כך למשל מפלגת השלטון בעשור האחרון, הליכוד, שטוענת כי היא מציעה לבוחרים לבחון את המפלגה על סמך העשייה שלה בשנים האחרונות.
אם מסתכלים על המצעים של המפלגות השונות, ניתן לראות דימיון בין כמה מפלגות שונות שחברות באותו מחנה פוליטי, אבל לפעמים קריאה מדוקדקת של מצע המפלגה מעלה ציטוטים וסוגיות שלא מצפים לראות שם.
כך למשל, המפלגה שמבקשת במצע שלה "להעצים את הנוכחות המשטרתית ביישובים הערביים", מגיעה דווקא מהצד השמאלי של המפה הפוליטית - מרצ. מנגד, מי ש"רואים צורך לעגן את מעמדם המיוחד של מי שקשרו עצמם למדינת ישראל", בהקשר של הדרוזים וחוק הלאום, אלה דווקא נפתלי בנט ואיילת שקד מהימין החדש.
המפלגה שמתחייבת "להוצאת המסתתנים משטחי ישראל" ול"שיקום אזור דרום תל אביב" היא לא הימין החדש או איחוד מפלגות הימין, אלא דווקא מפלגתו של שר האוצר משה כחלון. ואילו המפלגה שבמצע שלה כתוב שהיא רוצה לעצב מציאות חדשה שתְקַבֵּעַ את הרוב היהודי בישראל ותחזק את גושי ההתיישבות היא לא איחוד מפלגות הימין, וגם לא הימין החדש. מדובר בכחול לבן.